20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hükümet Kadın 2 filmi neyi anlatıyor?

2013 yapımlı Hükümet Kadın 2 filmi dün ekranlarda ilk kez Show TV’de yayınlandı. Film, Güneydoğu’nun ilk kadın belediye başkanını anlatıyor.

15 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Hükümet Kadın 2 filmi neyi anlatıyor?
Hükümet Kadın 2 filmi dün Show TV’de ekrana geldi. Film, izleyenleri kahkahaya boğarken, Güneydoğu’nun ilk kadın belediye başkanını ele alıyor.
 
Sermiyan Midyat’ın yönetmenliğindeki film, oyuncu kadrosunda Demet Akbağ, Sermiyan Midyat, Ercan Kesal, Mahir İpek, Gülhan Tekin ve Dilek Yorulmaz gibi ünlü isimler yer alıyor.
 
 ¬1949 yılında, mevsimin bahar olduğu bir dönemde, her şeyin yasaklı olduğu yıllarda, kitap, gazetelerin ve hatta kelimelerin hüküm giydiği, hürriyetin sürekli vaat olarak kalması… Bundan sonrasında kalan umut; açılan sandık sayısı ve geçerli olan oy sayısı olacak.
 
Güneydoğu’nun ilk kadın belediye başkanı Xate, henüz kendini bekleyen bu başkanlık görevinden habersiz, Midyat Belediye Başkanı Aziz Veysel’in eşi olarak yaşamaktadır.
 
Kasabanın iflah olmaz başkan adayı Faruk, hala gözde bekar olarak hayatına devam etmektedir. Belediye başkanı olmak için kendi kendine gelin güvey olan Faruk, film boyunca güvey olmak konusunda da epey yol kat eder.
 
Xate, bir sabah Aziz Veysel’i başkanlık görevine uğurlarken kötü bir sürprizle karşılaşır. Bu sürpriz, Xate ile Faruk’u yeniden karşı karşıya getirecektir. Üstelik ağzından yalan çıkamayan Xate ile yeri gelince kendine bile yalan söyleyebilen Faruk, meydanlarda seçim vaatleri ile yarışacaktır.

Hükümet Kadın 2 Fragmanı: