5 Mayıs 2024 Pazar / 27 Sevval 1445

İstanbul Başakşehir 2 - 2 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig 33. hafta maçında Fenerbahçe, deplasmanda İstanbul Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı. Bu skor 76 puanlı Galatasaray'a şampiyonluğu getirdi...

25 Mayıs 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe deplasmanda İstanbul Başakşehir ile karşılaştı. Beşiktaş'ı sahasında 2-0 yenen Galatasaray ile yarışan Fenerbahçe sahadan mutlak 3 puanla ayrılmalıydı. İlk yarısı 0-0 sona eren maçın ikinci yarısında 53. dakikada Uğur Uçar'ın ortasında Mehmet Batdal takımını 1-0 öne geçirdi. 62. dakikada Mehmet bir gol daha atarak skoru 2-0'a getirdi. 81. dakikada Diego farkı bire indiren golü kaydetti. 84. dakikada Mehmet Topuz doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kşi bıraktı.

89. dakikada Webo sahneye çıkarak skoru eşitledi. 90+2. dakiakda ise Volkan'dan sıyrılan Cenk Şahin'in vuruşunda Alves kaleye giren topu elle kesti. Hakem Ali Palabıyık Alves'e kırmızı kart gösterdi. Caner de çok sert şekilde itiraz edince bir kırmızı kartta Caner gördü. 90+4. dakikada bir kırmızı kart da Webo gördü. Mehmet Batdal penaltıdan yararlanamadı. Kalan dakikalarda gol olmayınca karşılaşma 2-2 sona erdi. Bu skorla Fenerbahçe 71 puana yükseldi. Son hafta öncesi Galatasaray 5 puan farkla şampiyonluğunu ilan etti...

 

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR - FENERBAHÇE

STAT: Başakşehir Fatih Terim

HAKEM: Ali Palabıyık

SAAT: 20:00

YAYIN: Lig TV

BAŞAKŞEHİR: Volkan, Uğur, Epureanu, Yalçın, Alpaslan, Mossoro, Mahmut, Badji, Visca, Doka, Mehmet Batdal

TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı

FENERBAHÇE: Volkan, Mehmet Topuz, Alves, Egemen, Caner, Mehmet Topal, Emre, Diego, Kuyt, Alper, Sow

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

 

MAÇTAN DAKİKALAR

1. dakika: İlk düdük çaldı ve karşılaşma Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.

2. dakika: Başakşehir atağında Alparslan, çalımlarla rakip ceza alanı ön bölümüne kadar gitti ama ara pasında top Alves'te kaldı.

4 dakika: Başakşehir atağında Mossoro, sağ kanattan ceza alanına kadar kat etti ama ceza alanına çevirmek istediği topu Egemen araya girip kornere gönderdi.

7. dakika: Fenerbahçe savunmasında topla buluşan Egemen'in rakip ceza alanına uzun gönderdiği topa Kuyt hareketlendi ama topu kontrol etmek isterken rakibine faul yaptı.

8. dakika: Başakşehir gole çok ama çok yaklaştı. Sağ kanattan savunma arkasına koşu yapan Visca'ya atılan uzun topu kontrol edin Visca, hızla ceza alanına girip pasını Mossoro'ya gönderdi ama Mossoro'nun kale ağzından vurduğu top üstten dışarıya gitti.

10. dakika: Başakşehirli oyuncular kendi yarı alanlarında pas yaparken kaleci Volkan Babacan'a atılan top sonrasında Fenerbahçeli oyuncular baskı yaptı ve Volkan topu riske girmeden taca attı.

11. dakika: Başakşehir karşı atağında rakip ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Doka'nın yerden şutunda top kaleci Volkan Demirel'de kaldı.

15. dakika: Bu arada Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel ile maçın hakemi Ali Palabıyık arasında sert bir tartışma yaşandı.

17. dakika: Başakşehir atağında Visca, sağ kanattan yine hızlı bindirdi ama Caner'in darbesiyle yerde kalınca hakem serbest vuruşu verdi.

20. dakika: Başakşehir yine çok net bir fırsattan yararlanamadı. Sol kanatta Alparslan'ın pasında topla buluşan Doka, ceza alanına girip penaltı noktasına pasını gönderdi. Mossoro'nun gelişine vuruşunda top yandan dışarıya gitti. 

22. dakika: Sarı lacivertli oyuncular son bölümde rakip yarı alanda pas yaparak pozisyon bulmaya çalıştı ama sol kanattaki Caner'in ceza alanına koşu yapan Kuyt'a pasında top oyun alanını terk etti.

24. dakika: Fenerbahçe atağında sağ kanatta Kuyt'ın pasında topla buluşan Mehmet Topuz'un ceza alanına ortasında seken top Volkan Babacan'da kaldı. 

28. dakika: Fenerbahçe atağında Diego, çalımlarla ceza alanı ön bölümüne kadar gelip Kuyt ile ver-kaç yapıp ceza alanına girdi ama savunmada Yalçın topu uzaklaştırdı.

 30. dakika: Fenerbahçe'nin etkili geldiği dakika. Diego, topu sol kanattan taşıyıp ceza alanına girdi ve penaltı noktası yakınlarındaki Kuyt'a pasını verdi. Kuyt'ın yerden vuruşunda top Volkan Babacan'da kaldı. 

32. dakika: Başakşehir atağında Edin Visca, ceza alanı sağ yan çizgisi yakınlarına kadar gelip şutunu çekti ama Volkan topu kontrol etti.

36. dakika: Başakşehir takımı sol kanattan serbest vuruş kullandı. Doka'nın ceza alanına ortasında herkesi aşan top oyun alanını terk etti.

 37. dakika: Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede son bölümde tempo iyice düşmüş durumda. 

40. dakika: Aynı kanattan kullanılan köşe vuruşunda Visca'nın ceza alanına ortasında kafa topu mücadelesinde Mahmut topa eliyle dokundu.

43. dakika: Sarı lacivertliler, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Diego'nun ceza alanına ortasında kaleci Volkan topu karşıladı. Atağın devamında ceza alanı ön bölümünde yükseklik kazanan topa hareketlenen Emre, Mahmut'un müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Mahmut Tekdemir, sarı kart gördü.

44. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Emre, topu sol ayağıyla sağ üst köşeye etkili bir vuruş yaptı ama Volkan Babacan topu son anda kornere çeldi. 

45. dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Diego'nun ceza alanına ortasında kafa topu mücadelesinde hakem Başakşehir lehine serbest vuruş kararı verdi.

Başakşehir FK - Fenerbahçe karşılaşmasının ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İKİNCİ YARI

46. dakika: Karşılaşmanın ikinci yarısı Başakşehirli oyuncuların vuruşuyla başladı.

48. dakika: Fenerbahçe çok etkili geldi. Alper'in pasında topla buluşan Mehmet Topal, ceza yayından kaleye şut çekme açısı bulamayınca gerilerdeki Meireles'e pasını verdi. Meireles'in kaleye sert şutunda top üstten çok az farkla dışarıya gitti.

50. dakika: Fenerbahçe savunmasının arkasına koşu yapan Mehmet Batdal'a atılan ara pasında Mehmet'ten önce kaleci Volkan Demirel, topun sahibi oldu. 

52. dakika: Başakşehir, sağ kanattan köşe vuruşu kullandı. Mossoro'nun ceza alanına ortasında savunmada Egemen topu karşıladı.

53. dakika: GOOOLL!! İstanbul Başakşehir, Mehmet Batdal'ın attığı golle 1-0 öne geçiyor. Edin Visca'nın pası ile sağ kanatta topla buluşan Uğur Uçar hiç bekletmeden ortasını yapıyor. Uğur Uçar'ın ortası ile penaltı noktasına yakın bir noktada topla buluşan Mehmet Batdal'ın kafa vuruşu kaleci Volkan Demirel'in solundan ağlarla buluşuyor.

55. dakika: Fenerbahçe atağında rakip yarı alanın ortalarında hafif sağ çaprazda topla buluşan Meireles, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

56. dakika: Kullanılan serbest vuruşta Meireles'in ceza alanına ortasında Sow'un aşırdığı topu kaleci Volkan Babacan topun sahibi oldu.

58. dakika: Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen top kapma mücadelesinde Mehmet Batdal, Mehmet Topal'a faul yaptı.

60. dakika: Aynı kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında Caner'in ceza alanına ortasında kaleci Volkan Babacan önce boşa çıktı ama ardından kafalardan seken topu yine kale sahasından çıkarmayı başardı.

62. dakika: Başakşehir takımında kaleci Volkan Babacan ve Yalçın Ayhan bir sakatlık yaşadılar ve şu an tedavileri yapılıyor.

63. dakika: GOOOLL!! İstanbul Başakşehir, Mehmet Batdal'ın attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Edin Visca'nın ceza sahasının hemen dışından sağ çaprazdan çektiği şut kaleci Volkan Demirel'den dönüyor. Volkan Demirel'den dönen topla altıpasa yakın bir noktada sol çaprazda bomboş pozisyonda buluşan Mehmet Batdal'ın gelişine sol ayağı çektiği şut Fenerbahçe ağlarıyla buluşuyor.

67. dakika: Şampiyonluk şansını son maça taşıması için bu maçı alması gereken Fenerbahçe'nin en az 3 gol bulması gerekiyor.

68. dakika: Orta alanda topla buluşan Doka, hızla rakip yarı alana girmek isterken rakibinin darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. 

70. dakika: Başakşehir takımında Doka bir sakatlık geçirdi ama ciddi bir problemi yok ve oyuna devam edecek.

73. dakika: Kullanılan serbest vuruşun ardından rakip yarı alanın ortalarında topla buluşan Doka'ya bu kez de Bruno Alves faul yaptı ve bir sarı kart da o gördü.

76. dakika: Sarı lacivertli oyuncular paslarla rakip ceza alanı ön bölümüne kadar geldiler ama Meireles'in Sow'a ara pasında top kaleci Volkan Babacan'da kaldı.

77. dakika: Fenerbahçe atağında Caner'in ceza alanına yerden gönderdiği topu Başakşehir savunması uzaklaştırdı.

81 dakika: GOOOLL!! Fenerbahçe, Diego'nun attığı golle skoru 2-1'e getiriyor. Raul Meireles'in yerden pası ile ceza sahası içerisinde topla buluşan Diego, altıpasın hemen dışından sağ çaprazdan şutunu çekiyor, top kaleci Volkan Babacan'ın sağından ağlarla buluşuyor.

84. dakika: Fenerbahçe'de Mehmet Topuz yaptığı faulun ardından kırmızı kart gördü.

88. dakika: Fenerbahçe eşitliği sağladı. Sol kanattan Caner'in ortasında Weboı kafayla topu ağlara gönderdi. 2-2

90. dakika: Fenerbahçe'de topa elle müdahe eden Meireles sarı kart gördü.

5 dakika uzatma işaret edildi.

90+4. dakika: Alves ceza sahası içöinde topa elle müdahele edince Başakşehir penaltı kazandı. Penaltının ardından Alves ve hakeme itiraz eden Caner kırmızı kart gördü.- 2 KIRMIZI KART 

PENALTI KAÇTI: Penaltı için topun başına geçen Mehmet Batdal'ın vuruşunda top üstten auta gitti.

Bir kırmızı da WEBO Gördü - Fenerbahçe 7 kişi kaldı.

Uzatma bitti