20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İtalyan Milli Takımı'na terör tehdidi

Rusya'nın Soçi kentinin ev sahipliği yapacağı 22. Kış Olimpiyatları öncesinde İtalyan Milli Takımı elektronik postayla tehdit edildi.

23 Ocak 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İtalyan Milli Takımı'na terör tehdidi
İtalya Milli Olimpiyat Komitesi (CONI) Başkanı Giovanni Malago ise durumdan endişeli olmadığını açıkladı.

Soçi'deki Kış Olimpiyatları'nın başlamasına kısa süre kala İtalya Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Malago, bugün ikinci bir tehdit içeren elektronik posta aldıklarını doğruladı. Elektronik postanın dünkülerle aynı olduğunu belirten Malago, "Ben endişeli değilim ama bir kurumun temsilcisi olarak gerekli soruşturmayı yapmak durumundayım" dedi.

Soçi'ye hareket etmek üzere olan İtalyan Milli Takımı'nı oyunlardan çekmeyi hiç düşünmediğini vurgulayan Malago, "Biz korkmuyoruz, çünkü iyi bir grubuz. Bu çok genel bir konu" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) İtalyan üyesi Mario Pescante de elektronik postaların tehditten daha ziyade propaganda maksatlı olduğunu düşündüğünü ifade etti.

İtalyan haber ajansı ANSA'da yer alan haberde ise Rusya Devlet Başkanlığı Kremlin'in, tehdit haberleriyle ilgili olarak batıyı, oyunları gözden düşürmekle suçladığı kaydedildi.