27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

İzmir Ekonomi'ye Altın Madalya

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alexander Van Eck, sanatın tarihi anlamak için nasıl kullanılması gerektiğine yönelik makalesiyle Hollanda'nın Teylers Topluluğu'nun altın madalya ödülünü kazandı. 1779 yılından bu yana insanlığın gelişimine bireysel katkı yapan bilim insanlarına verilen ödülü, İzmir'den ilk kez bir bilim insanı aldı.

İZMİR/ STAR26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
İzmir Ekonomi'ye Altın Madalya
Hollanda'nın Harlem kentindeki Teylers Müzesi'nde gerçekleştirilen törende ödülünü alan Prof. Dr. Van Eck, "Ödül, her yıl farklı bir soruya aranan yanıta veriliyor. Yarışmaya, İzmir Ekonomi Üniversitesi bünyesinde sanatın tarihi anlamaya yönelik nasıl kullanılması gerektiğini sorguladığım makalem ile katıldım. Makalemde, yine Hollanda'nın Gouda kentinde bulanan tarihi Saint John Kilisesi'nin cam vitraylarında 1579 - 1795 yılları arasında Hollanda Cumhuriyeti'ne ilişkin yansımaları inceledim. Krallığın izlerini takip ettim. Krallığın yansımalarının camda sanata dönüşmesi bana bu ödülü getirdi" dedi. 
 
Ödülün adının bilimi destekleyen Pieter Teylers adının yaşaması için Hollanda'nın en eski müzesi olan Teylers Müzesi tarafından verildiğini kaydeden Prof. Dr. Van Eck, İzmir'e ve İzmir Ekonomi Üniversitesi'ne ödülle döndüğü için gurur duyduğunu belirtti