20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kartal üst tura uçtu!

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda liderlik mücadelesi veren Beşiktaş, Asteras Tripolis’e konuk oluyor.

27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kartal üst tura uçtu!

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi C grubu beşinci maçında Beşiktaş Asteras ile 2-2 berabere kaldı.

Maça hızlı ve etkili başlayan taraf temsilcimiz Beşiktaş oldu. Beşiktaş 15. dakikada Demba Ba'nın şık golü ile 1-0 öne geçti. Golden sonrada önemli fırsatlar yakalayan Beşiktaş yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve takımlar soyunma odasına 1-02lık skor ile gitti.İkinci yarıda ise Beşiktaş kalesinden 2 gol birden gördü. Asteras'ın ilk golü 72 dakikada Jeronimo Barrales attı. Bu golün ardından Beşiktaş'ta Atiba hakeme yoğun itirazlarından ikinci sarı kartını gördü ve oyun dışı kaldı.10 kişi kalan Beşiktaş 83.dakikada Facundo Parra'nın golüne engel olamadı ve maç 2-2 beraberlik ile tamamlandı.

 

Beşiktaş aldığı bu beraberlik ile bir üst tura çıkmayı garantiledi.

 

ASTERAS - BEŞİKTAŞ

ASTERAS: 2

BEŞİKTAŞ: 2

GOLLER: 15' Demba Ba (Beşiktaş) 61'Gökhan (Beşiktaş)  72'Jeronimo Barrales(Asteras) 83' Facundo Parra (Asteras)

 

MAÇTAN DAKİKALAR

1' Hakem Manuel Jorge Sousa'nın düdüğüyle karşılaşma başlıyor.

3' Sosa sağ kanattan son çizgiye indi, ceza sahasınagönderdiği topa gelişine vurmak isteyen Olcay Şahan topu ıskaladı. 

5' Fernandes'in ceza yayının biraz gerisinden çektiği şutta top savunmaya çarparak Cenk Gönen'i ters ayakta yakalıyor. Üst direğe çarpan top oyun alanına geri dönüyor.

11' Orta yuvarlağın içinde Dimitris Kourbelis, Atiba Hutchinson'u kayarak faulle durduruyor. Pozisyon sonrasında hakem Manuel Jorge Sousa, Dimitris Kourbelis'i uyarıyor.

15' GOL! Demba Ba'nın attığı golle Beşiktaş deplasmanda 1-0 öne geçiyor.

17' Giannis Gianniotas, önünü boşalttıktan sonra hafif sağ çaprazdan şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan dışarı çıkıyor.

20' Ramon Motta, rakibine yaptığı faulun ardından sarı kart görüyor. 

23' Siyah-beyazlı ekibimiz farkı 2'ye çıkarma fırsatından yararlanamıyor ! Veli Kavlak'ın savunmanın arkasında attığı güzel pasla ceza sahası içinde Olcay Şahan topla buluşuyor. Olcay Şahan, bekletmeden boş durumdaki arkadaşı Demba Ba'ya pasını veriyor. Demba Ba, altıpasın gerisinde bomboş pozisyonda zoru başarıyor ve topu üstten auta gönderiyor.

26' Nicolas Fernandez, Veli Kavlak'tan şık bir çalımla sıyrıldıktan sonra sağ çaprazdan yerden şutunu çekiyor ancak kalecimiz Cenk Gönen yatarak topa sahip oluyor.

29' Ramon Motta'nın sol kanattan ortasında top önünde bulunan rakibinden geri dönüyor.

32' Sol kanattan ceza sahasına giren Gökhan Töre şık bir pasla Sosa'yı topla buluşturuyor. Hafif çaprazdan, kaleye sert bir şut çeken Sosa'nın topu savunmadan geri dönüyor. 

35' Serdar Kurtuluş'dan aldığı pasla sol kanatta topla buluşan Jose Sosa bekletmeden ceza sahası içine ortasını yapıyor ancak Demba Ba'dan önce savunma topu uzaklaştırıyor.

38' Atiba, hakeme yaptığı itirazlar sonucunda sarı kart görüyor.

42' Facundo Parra, ceza sahası yayının gerisinden yerden şutunu çekiyor ancak kalecimiz Cenk Gönen'nin kontrolünde top yandan dışarı çıkıyor.

45'İkinci Yarı Beşiktaşlı oyuncuların vuruşu ile başlıyor.

47'Sağ kanattan gelen topu savunmamızda Pedro Franco kafayla uzaklaştırmak istiyor fakat top ceza sahası sağ çaprazında Nicolas Fernandez'e geliyor. Nicolas Fernandez, topu göğüsüyle kontrol ettikten sonra gelişine vuruyor ancak top farklı şekilde üsten auta gidiyor.

51'Beşiktaş, Jose Sosa ile sol kanattan korneri kullanıyor. Sosa'nın ortasında kaleci Tomas Kosicky çift yumrukla topu uzaklaştırıyor. Öncesinde de hava topu mücadelesinde Ersan Gülüm rakibi Athanasios Panteliadis'e faul yapıyor.

54'Sağ kanattan atağa çıkan Athanasios Panteliadis ceza sahası içine ortasını yapıyor. Penaltı noktası gerisinden Facundo Parra kafa vuruşunu yapıyor ancak top yandan dışarı çıkıyor.

55'Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Töre için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

56'Veli'den aldığı pasla hızla rakip yarı alana geçen Gökhan Töre, Athanasios Panteliadis'den sıyrılmak isterken sağ çaprazda yerde kalıyor ve temsilcimiz tehlikeli olabilecek bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.

57'Pozisyon sonrasında Athanasios Panteliadis, hakem Manuel Jorge Sousa'dan sarı kart görüyor.

58'Serbest vuruşu kullanmak için topuna başına Jose Sosa geçiyor. Jose Sosa'nın ortasında savunma tehlikeyi uzaklaştırıyor.

58'Savunmanın uzaklaştırdığı topa Ramon Motta sol ayağıyla gelişine vuruyor ancak top yine rakip takım oyuncularından geri dönüyor.

61'GOOOOOOOOOLLLLLLLLLL!! Beşiktaş, Gökhan Töre'nin penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkarıyor. Gökhan Töre, sol ayağıyla yaptığı net vuruşla topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderiyor.

61'Yaptığı penaltı sebebiyle Dorin Goian sarı kart görüyor ve grubun son maçı olan Partizan karşılaşmasında cezalı duruma düşüyor.

62'Golden sonra Asteras Tripolis ikinci değişiklik hakkını kullanıyor. Dimitris Kourbelis'in yerine Fernando Usero oyuna giriyor.

64'Siyah-beyazlı ekibimiz ilk oyuncu değişikliği hakkını gerçekleştiriyor. Olcay Şahan oyundan alınırken, Kerim Frei oyuna giren isim oluyor.

65'Ceza sahası hemen gerisinde Nicolas Fernandez topu eliyle oynuyor ve Beşiktaş çok tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.

66'Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Jose Sosa geçiyor.

66'Jose Sosa'nın sağ ayağıyla şutunda top barajdan geri dönüyor.

67'Sağ kanatta Ersan Gülüm, rakibi Nicolas Fernandez'e taç çizgisi yakınlarında yapmış olduğu sert müdahale sonrasında sarı kart görüyor.
 
72'GOL! Asteras Tripolis, Jeronimo Barrales'in golüyle farkı 1'e indiriyor.
 
73'Golden sonra Atiba Hutchinson hakeme itirazları sonucu ikinci sarıda kırmız kart görüyor ve Beşiktaş 10 kişi kalıyor.
 
75'Nicolas Fernandez'in ceza alanı sağ çaprazından şutunda kaleci Cenk Gönen yatarak topu çıkarmayı başarıyor ve sonrasında savunmamız tehlikenin daha fazla büyümesine izin vermiyor.
 
77'Beşiktaş yarı sahasının son metrelerinde Khalifa Sankare, Demba Ba'ya yaptığı sert faul sonrası sarı kart görüyor.
 
77'Anastasios Bakasetas, Nicolas Fernandez'in yerine oyuna giriyor ve Asteras Tripolis son oyuncu değişikliği hakkını kullanmış oluyor.
 
79'Bu dakikalarda ev sahibi Asteras Tripolis yaptığı faullerle oyunu sertleştiriyor.
 
83'GOL! Maalesef top bir ağlarımıza gidiyor. Anastasios Bakasetas'ın ceza sahası dışından şutunda top ceza alanı içinde Facundo Parra'ya çarpıyor. Kalecimiz Cenk Gönen'i yanıltan top ağlarla buluşuyor.
 
84'Veli Kavlak'ın Anastasios Bakasetas'e yaptığı faul sonrası Asteras Tripolis kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.
 
85'Serbest vuruşu kullanmak için topun başına Anastasios Bakasetas geçiyor.
 
85'Anastasios Bakasetas'ın kullandığı serbest vuruşta top farklı şekilde üstten auta gidiyor.
 
86'Gökhan Töre'nin yerine Necip Uysal oyuna giriyor ve siyah-beyazlı ekibimimiz son değişikliğini gerçekleştiriyor.
 
86'Kale vuruşunu geciktirdiği gerekçesiyle hakem Manuel Jorge Sousa sarı kartını Cenk Gönen'e çıkarıyor.
 
88'Brian Lluy, sağ çaprazdan çok sert vuruyor ancak top yandan auta gidiyor.
 
90'Jeronimo Barrales'in sağ kanattan yerden ortasında top kalecimiz Cenk Gönen'de kalıyor.
 
90'Maçın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.
 
90'Temsilcimiz Beşiktaş, Demba Ba ile maçın son anlarında 3. gole çok yaklaşıyor ! Ani gelişen atakta Oğuzhan Özyakup'un pasıyla topla buluşan Demba Ba ceza sahaı içine giriyor. Rakibinden sıyrılan Demba Ba sol çaprazdan şutunu çekiyor ancak kaleci Tomas Kosicky gole izin vermiyor.
 
90'Hakem Manuel Jorge Sousa'nın düdüğüyle karşılaşma 2-2 sona eriyor. Bu sonuçla temsilcimiz Beşiktaş puanını 9'a çıkarıyor ve bir üst tura çıkmayı son maçlar öncesi garantiliyor.
 

ASTERAS: Kosicky, Panteliadis, Sankare, Lluy, Goian, Fernandez, Zisopoulos, Kourbelis, Mazza, Parra, Gianniotas
TEKNİK DİREKTÖR: Staigos Vergetis

BEŞİKTAŞ:Cenk Gönen, Serdar, Pedro Franco, Ersan, Motta, Veli, Atiba, Gökhan Töre, Sosa, Olcay, Demba Ba
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic