7 Mayıs 2024 Salı / 29 Sevval 1445

Konya'da askeri uçak düştü: 2 pilot şehit

Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olduğu bildirildi. Düşen uçaktaki pilotlardan birinin atladığı, şehit pilotun cenazesinin enkazdan 100 metre ileride bulunduğu iddiası var. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu da Org. Özel'i arayıp bilgi aldı, taziyelerini iletti.

AJANSLAR5 Mart 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
3. Ana Jet Üs Komutanlığ'ndan havalanan askeri uçağın merkeze 20 kilometre uzaklıkta Orta Konak Mahallesi mevkiinde düşmesi sonucu 2 pilotun şehit olduğu belirtildi. Kazada şehit olan askerlerin Hava Pilot Kurmay Binbaşı Mustafa Tanış ile Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Delikanlı olduğu bildirildi.
 
GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: 2 ŞEHİT
 

Genelkurmay Başkanlığınca, Eskişehir'den planlı eğitim uçuşu için kalkan F-4E 2020 uçağının, saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı, iki pilotun şehit olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, 112'nci Filoya ait bir F-4E 2020 uçağının Eskişehir'deki 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan saat 08.58'de planlı eğitim uçuşu için havalandığı, uçağın saat 09.50'de Konya Atış Sahasında henüz bilinmeyen bir nedenle kaza kırıma uğradığı kaydedildi.

İki genç kahraman pilotun şehit olduğu bildirilen açıklamada, "Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve Yüce Türk Milletine baş sağlığı ve sabırlar dileriz" denildi.

Konuyla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlandığı bildirildi.

PİLOT ATLADI MI?
 
Şehit olan pilotlardan biri iddiaya göre atlaması sonucu enkaz alanına yaklaşık 100 metre mesafede bulunduğu öğrenildi. Şehit düşen diğer pilotun cenazesinin ise enkaz alanında olduğu ve arama çalışmasının devam ettiği belirtildi. 
 
MALATYA'DA DA 2 UÇAK DÜŞMÜŞ, 4 PİLOT ŞEHİT OLMUŞTU
 
Malatya'dan da 24 Şubat günü acı bir haber gelmişti.  7'nci Ana Jet Üssü'nden keşif uçuşu yapmak üzere havalanan 2 RF-4E tipi (Fantom) keşif uçağı Akçadağ ilçesi Ekinciler mevkii'nde düşmüş, 4 pilot şehit olmuştu.
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da askeri uçağın düşmesi sonucu iki pilotun şehit olması sebebiyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'den bilgi aldı ve taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan, Konya'da düşen askeri uçakta bulunan iki pilotun şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'i arayarak, bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'e taziyelerini iletti.

ŞEHİTLERDEN BİRİNE ULAŞILDI

Konya Valisi Muammer Erol, "Şehitlerimizden birine ulaştık diğeri ile ilgili de arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor" dedi.

Erol, merkez Karatay ilçesi Ortakonak Mahallesi yakınlarında düşen askeri uçakla ilgili olay yerinde yaptığı açıklamada, kazanın nedeninin henüz tam olarak bilinemediğini söyledi. 

"Şehitlerimizden birine ulaştık diğeri ile ilgili de arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları devam ediyor" diyen Erol, şunları kaydetti: "Uçağın hareket yerinin Eskişehir olduğunu ifade ediyorlar. Enkazdaki şehidimizle ilgili çalışma devam ediyor. Ben de şehitlerimizin son durumuyla ilgili oradan çıkacak sonucu bekliyorum. Burası askeri tatbikat alanı, eğitim atış alanı. TSK'nın 3. Ana Jet Üssü ve buraya eğitim için gelen bütün hava unsurlarının planlı eğitim tatbikatının yapıldığı bir alan burası. Kazanın nedeniyle ilgili tahmin yürüterek spekülasyon oluşturmak gibi bir sıkıntıya girmemek lazım."

TBMM BAŞKANI ÇİÇEK'TEN TAZİYE MESAJI

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Konya'da iki pilotun şehit olması dolayısıyla, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e başsağlığı diledi.

Çiçek, Konya atış sahasında planlı eğitim uçuşu sırasında düşen uçakta iki pilotun şehit olması dolayısıyla Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'e bir mesaj gönderdi.

Çiçek, mesajında, Özel'e başsağlığı diledi.

ŞEHİT PİLOTUN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ
 
Konya'daki uçak kazasında şehit olan Kurmay Binbaşı Mustafa Danış'ın Ankara'daki baba ocağına ateş düştü.  
 
Şehit pilot Kurmay Binbaşı Danış'ın hayatını kaybettiği haberini ailesine silah arkadaşları verdi. Acı haberin ardından şehidin babası Hayri Danış ve annesi Yurdagül Danış'ı yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Şehit pilotun evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenildi. Şehidin evinin bulunduğu binaya Türk bayrağı asıldı. Bir ambulans ise evin önünde hazır bekletildi.