19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Made in Turkey’in imajı yükseliyor

Bamen Genel Müdürü Başyazıcıoğlu “Türkiye ile iş yapmayan tekstilci yok. Ucuz değiliz ama müşterilerimiz hızımıza ve kalitemize güveniyor. Made in Italy kadar iyi imajımız var” dedi.

Belma Toprak/İstanbul29 Temmuz 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Made in Turkey’in imajı yükseliyor

Tekstil, gıda, turizm, perakende ve inşaat alanlarında faaliyet gösteren Başyazıcı Holding bünyesinde yer alan Başyazıcıoğlu Tekstil, ham ve boyalı iplik alanında dünya devlerine üretim yapıyor. Şirket, Bamen markasıyla Calzedonia, Zenga Sport, Ikea, Petite Bateau, Thomas Mason, Levi’s gibi dünya devi şirket ve markalara ürün vermeye başladı. Bamen Genel Müdürü Murat Başyazıcıoğlu, 2018’e kadar dünyanın en büyük kumaş üreticilerinin ve markalarının en iyi 3 iplik tedarikçisi arasında yer almayı hedeflediklerini belirtti.

Çin malını istemiyorlar

Başyazıcıoğlu “Şu anda Avrupa’da servis ve kalite olarak önemli bir yere geldik. Dünyada klasik iplikçilik çok yaygın ve biz farklı ürünler üreterek bu kırmızı okyanustan çıkmaya başladık. Şu anda bizim ürettiğimiz iplikleri Türkiye’de üreten 4-5 tane firma var” diye konuştu.  “Made in Turkey dediğiniz zaman Made in Italy kadar iyi bir imajı var” diyen Başyazıcıoğlu “Çin malını kimse görmek istemiyor. Avrupa’daki çoğu firma Türkiye’yi tercih ediyor çünkü hızlı değişime çok çabuk ayak uyduruyor. Tekstil işi yapıp da Türkiye ile iş yapmayan firma yoktur sanırım. Ucuz değiliz ama müşterilerimiz hızımıza ve kalitemize güveniyor. Sorun çıktığında aynı gün sorunu çözebilir yakınlıktayız” dedi. 20’nin üzerinde ülkeye ihracat yaptıklarını belirten Başyazıcıoğlu “Pamuk ipliği ihraç eden 100 şirket arasında 11’inciyiz. İtalya, Almanya, Portekiz, Litvanya ve Romanya’ya 23 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Her yıl bu sayıyı planlı bir şekilde artırıyoruz. Ağırlıklı İtalya olmak üzere AB ülkeleri, Rusya ve Baltık ülkeleri de gelişen pazarlarımız” diye konuştu.

Hedefinde büyüme var

Murat Başyazıcıoğlu, 2015’te kapasitelerini yüzde 20 büyütecek bir yatırım planladıklarını kaydetti. Üretimlerinin yüzde 22’sini ihraç ettiklerini belirten Başyazıcıoğlu “Pamuk, bambu, modal ve tencelden yün, kaşmir başta olmak üzere 100’ün üzerinde ürünümüz var. 2013’te 9.6 milyon kg ham iplik, 3.6 milyon kg boyalı iplik üreterek, tekstil ihracatında 11. sıraya yükseldik” dedi. Başyazıcıoğlu, Bamen’in 2013 yılında satış hacminin 45 milyon dolar olduğunu belirtti.