26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Metin Kuru'dan Çapraz Ateş yalanlaması

Çapraz Ateş isimli sinema filminin yapımcılığını üstlendiği iddia edilen Metin Kuru'dan açıklama geldi. Kuru, iddiaları yalanladı.

stargazete.com16 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Metin Kuru'dan Çapraz Ateş yalanlaması

Çapraz Ateş isimli filmde Ali Osman Tüylü ile birlikte Çapraz Ateş isimli bir sinema filminin yapımcılığını üstlendiği iddia edilen Metin Kuru, söz konusu projeyle herhangi bir ilgisi olmadığını belirterek, iddiayı yalanladı. 

Kuru, yaptığı açıklamada, filmin künyesinde kendisiyle birlikte adı yapımcı olarak geçen Ali Osman Tüylü ile de herhangi bir ticari ilişkisi bulunmadığını belirtti. 

İşte Metin Kuru'nun o açıklaması: 

Söz konusu sinema filmi ile fikri yada fiili hiçbir ilgim olmamasıyla birlikte  projenin künyesinde benimle birlikte prodüktör olarak adı geçen şahısla da herhangi bir ticari ilişkim yoktur. Kendisiyle ilgili sektördeki çevremizde yüzeysel bir tahkikat yaptığımızda da olamayacağını daha açık ve net görebiliyoruz zaten. 

Ama bu durum ne yazık ki sinema sektöründe bu tarz hayali prodüktörlerin varlığını ortadan kaldırmıyor. Bizler sektörün eski yada yeni sinemacıları olarak, kimin  dürüst ve düzgün iş yapıp, kimin yapmayacağını yada yapamayacağını biliyoruz, ama sektörü finansal yada ayni yollardan destekleyen gerek sponsorlarımız, gerek medya organlarının yetkilisi olan arkadaşlarımız zaman zaman gözden kaçırabiliyorlar. Buna bazen sponsor olan şirket yetkililerinin oyuncu olmak isteyen yakınlarını da eklediğimizde 'KÖRLER SAĞIRLAR BİRBİRİNİ AĞIRLAR' deyiminin ortasında buluyoruz kendimizi.
 
Sonra ne mi oluyor? Sosyal medyaya düşen yeni film başlıklı fotoğraflar, altında akraba ve arkadaşların yazdığı yolun açık olsun 'SENİN NEYİN EKSİK' yorumları ve son olarak ta dolandırılmış bir sponsor.
 
Sizce neyi eksikti de böyle oldu;
Bir oyuncu nasıl nefes alacağına kadar eğitimini alırken, bir yönetmen monitörden baktığında oyuncusundan ışıkçısına, makyözünden sahne dekoruna kadar herkesin ortaya koyduğu performansı ve beceriyi birleştirip film haline getirebilecek bilgiye sahip olana kadar o koltuğa oturamazken  ve bir prodüktörün bu yazdıklarımın hepsini bir araya toplayacak bilgi birikim ve tecrübeye sahip olması gerekirken sizce NEYİ EKSİK ?
 
Bence bilgisi eksik. Oyuncu olmak, yönetmen olmak, prodüktör olmak yani sanatçı olmak öyle bir günde olacak işler değil. Bu tip hayali prodüktörlere kanmamanız dileğiyle;
 
Hep birlikte bu tarz durumların yaşanmadığı bir sinemaya.
Saygılarımla