19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Milyarder sayısında Avrupa’da 2. olduk

Forbes’ın dünyanın en zenginleri listesinde Türkiye 44 dolar milyaderiyle dünyada yedinciliğe, Avrupa’da Almanya’dan sonra ikinci sıraya oturdu.

Ekonomi Servisi6 Mart 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Milyarder sayısında Avrupa’da 2. olduk

ÜNLÜ finans dergisi Forbes’ın dünyanın en zenginleri listesinde Türkiye, dolar milyarderi sayısıyla adeta şov yaptı. Forbes’ın milyarderler kulübünde yer alan 64 ülke arasında Amerika  442 milyarderle ilk sırada yer alırken, Türkiye 44 milyarderle 7’nci sıraya oturdu. Avrupa’da ise 58 milyarderli Almanya’nın ardından Türkiye 2’nci sırada bulunuyor.  Forbes’ın ‘Dünya dolar milyarderleri’  listesinde Türkiye, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerini de geride bırakarak bölgenin lideri oldu.

BAE’den sadece 4 kişi listede

Bölgede İsrail’de 17, Suudi Arabistan’da 8, Mısır’da 7, Birleşik Arap Emirlikleri’nde 4 ve Kuveyt’te de 5 dolar milyarderi bulunuyor. Bu yılki Forbes Türkiye’nin en zenginler listesinde ilk sırada yer alan Ferit Şahenk, dünya listesinde de büyük bir sıçrama yaptı. Geçen yıl 2.6 milyar dolarlık şahsi servetiyle listede 464’üncü sırada yer alan Şahenk, bu yıl 3.4 milyar dolarlık serveti ile 395’inci sıraya yükseldi. Semahat Sevim Arsel, 3.2 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri arasında 423’üncü sırada konumlandı.

Dünyanın en zengini değişmedi

Öte yandan geçen yıl olduğu gibi bu yıl da dünyanın en zengini 73 milyar dolarlık servetiyle Osmanlı torunu olarak bilinen Meksikalı telekominükasyon devi Carlos Slim olurken, ikinciliği 67 milyar dolarlık mal varlığıyla Microsoft firmasının kurucusu Bill Gates aldı. İspanyol perakende devi Zara’nın sahibi Amancio Ortega ise Warren Buffett’a çelme takarak 3’üncü sıraya yükseldi.