29 Nisan 2024 Pazartesi / 21 Sevval 1445

Adnan Tanrıverdi: Türkiye'nin müdahale hakkı var

Türkiye’nin, PKK’nın Suriye kolu PYD’nin ülkenin kuzeyinde giriştiği devletleşme çabasına askeri müdahale seçeneğini değerlendiren Özel Kuvvetler eski komutanı emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, “ABD’nin binlerce kilometre öteden gelerek Irak’ta operasyon yaptığını unutan çevreler, ısrarla Türkiye’yi kendi güvenliğini ilgilendiren hayati operasyondan uzak tutmaya çalışıyor” dedi.

Haber Merkezi6 Temmuz 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Adnan Tanrıverdi: Türkiye'nin müdahale hakkı var

Türkiye’nin bölgenin en büyük askeri kuvvetlerinden olduğunu hatırlatan  Tanrıverdi, “Biz Suriye’ye bu boyutta bir tehlike için bile operasyon yapamayacaksak. O zaman hiçbir zaman operasyon sözünü ağzımıza almayalım” diye konuştu.

Mevcut durum 1 ay beklemez

Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Arı ise müdahale gerektiğine vurgu yaparak,” Müdahalenin zamanlaması çok kritik. Yeni iktidarın işe başlaması 1 ay sürer. Şu anki durum, 1 ayı beklemeyecek kadar acil. Parti liderleri parlamentoda istişare yapıp karar vermeli. Yeni hükümet kurulana kadar ayakta bir hükümet var. Ayrıca bu durum, hükümet ve iktidar işi değil, devlet işidir. Yeni koalisyon kurulmasa bile mutlaka müdahale olacaktır. Durumun vahametiyle yeni iktidardan önce olabileceğini tahmin ediyorum. Tampon bölge Türkiye’nin güvenliğini sağlayacak ve dışardan yapılan yeni harita çizme müdahalelerine engel olacaktır” dedi.