28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Öztürk: Gülen, o dönemde olsaydı Nemut'un, Firavun'un yanında yer alırdı

Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Latif Erdoğan'ın cemaat konusunu tartıştığı programda Fethullah Gülen ile ilgili çarpıcı yorumlar yapıldı.

Stargazete.com21 Aralık 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
24 TV'de moderatörlüğünü Beyza Hakan'ın yaptığı "Prof. Dr. Mustafa Öztürk'le Sözden Öte" programında Latif Erdoğan ve Prof. Dr. Mustafa Öztürk ile cemaat konusu tartışıldı. Fethullah Gülen ile ilgili çarpıcı tespitler yapıldı.
 
GÜLEN, RİSALE-İ NUR’UN HAZIR KİTLESİNDEN FAYDALANDI
 
Mustafa Öztürk, Fethullah Gülen’in mıknatıs işlevi gören Risale-i Nur’u araçsallaştırarak faydalandığını ve bu sayede insan potansiyelini kullanarak cemaat oluşturduğunu belirtti.
 
“Risale-i Nur’un iyi bir maden yatağı olduğunu kavrayıp, oradan hazır bulmuşluk üzerinden kendine bir taraftar toplayıcılığı olarak görüyorum. Buradan Risale-i Nur fonksiyonunun bir mıknatıs işlevi gördüğünü söyleyebilirim. Türkiye’de tek başınıza sıfırdan bir önderliğe soyunsanız dikey büyüme marjlarınız maksimum belli seviyededir. Sizden önce Türkiye’nin çok geniş zeminine yayılmış bir kült kişilik üzerine ve o kişiliğin oluşturduğu tabanı hazır olarak alıp, sevk ve idare ettiğinizde insan potansiyelini kullanmış olursunuz.