28 Nisan 2024 Pazar / 20 Sevval 1445

Ölüm nedenleri ayrılık isteği

Tekirdağ, İzmir, Afyon ve Ankara kadın cinayetlerine sahne oldu. Eşlerinden ayrılmak isteyen kadınlar, bedelini canlarıyla ödedi. Geriye öksüz ve yetim çocuklar, gözü yaşlı aileler kaldı.

Neşe Sarıdoğan / Ankara26 Ocak 2015 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Ölüm nedenleri ayrılık isteği

Kadın cinayetleri bir türlü durdurulamıyor. Türkiye’nin 5 ilinden dün de yine acı haberler geldi. Tekirdağ’da yaşayan Saniye U. sık sık şiddet gördüğü kocasına ayrılmak istediğini söyleyince çift arasında tartışma çıktı. Yaşar U, iki çocuk annesi eşini bıçakla öldürdükten sonra jandarmaya teslim oldu. Vahşetin ikinci adresi ise İzmir. Karabağlar’da İdris Hacıoğlu ile evli olan bir çocuk annesi 21 yaşındaki Kezban Hacıoğlu, eşinden ayrılıp baba ocağına dönmek isteyince canından oldu. Eşini tek kurşunla başından vuran koca ağabeyine ‘Karımı vurdum’ dedikten sonra kayıplara karıştı.

İntikam için oğluyla geldi

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’nde yaşayan 37 yaşındaki Fatma S. yurt dışından Türkiye’ye dönen imim nikahlı kocası Hasan Yılmaz ile tartıştı. Daha önce de ayrılıp tekrar birleşen çiftin kavgası da cinayetle sonuçlandı. Eşini öldüren kadın jandarmaya teslim oldu. Ankara’dan Adana’ya gelen Mehmet Bağcı, birlikte yaşarken kendisini terk eden kadının izini sürdü. N.O. isimli kadın ile 19 yaşındaki kızı M. O’yu, oğlu Şahin Bağcı’yla birlikte yol ortasında yakalayıp öldüresiye dövdü. Yaralanan anne ve kızı hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.  Altındağ’da ise Mohammed Al Mahmoud adlı Suriyeli bir kişi, eşi ve kayınvalidesiyle tartıştı. Kayınvalidesini bıçaklayarak öldüren zanlı kayıplara karıştı.

KADINA ŞİDDETE ELEKTRONİK KELEPÇE

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma tarafından kadına yönelik şiddetin önlenmesi için başlatılan çalışma TBMM’ye sunuldu. Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerini Araştırma Komisyonu’na sunulan raporda ilginç öneriler yer aldı. Emniyet, şiddet uygulayanın mağdura yaklaşmadan önlenebilmesi için elektronik takip sisteminin hayata geçirilmesini istedi. Raporda ayrıca kadınlara verilen panik butonunun mağdurları korumada yetersiz kaldığı görüşü dile getirildi. Jandarma Genel Komutanlığı’nın önerileri arasında ise ilk, orta, lise ve üniversite düzeyinde okullardaki ders müfredatına toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet ve aile içi şiddet konularında ünite eklenmesi, erken yaşta evliliğin önlenmesi için yasa değişikliği, şiddet olaylarında kullanılsın veya kullanılmasın varsa mağdur ve faile ait silahın teslim alınmasına yönelik mevzuatta düzenleme yapılması yer aldı. Şiddet uygulayana da barınma ve öfke kontrolü eğitimi verilmesi önerildi.