18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Ölümcül hastalığı sevgi tedavi etti

İngiltere'de doktorların yaşamaz dediği çocuğu babaannesi ve dedesinin sevgiyle uyguladığı kür hayata bağladı.

15 Kasım 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ölümcül hastalığı sevgi tedavi etti
Corrah Broom adlı 12 yaşındaki çocuk sevginin tedavi edici gücünü modern tıbba kanıtladı. İngiltere'de yaşayan çocuk bilimin çaresiz kaldığı onlarca kanser türünü babaannesi ve dedesinin uyguladığı kürlerle yendi. İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre Corrah Broom'un anne babası 10 aylık bebekken boşandı. Çocuğun velayeti babaya verildi. Ancak baba birkaç yıl sonra farklı bir şehirde iş bulunca bakımı babaannesi ve dedesi üstlendi. Annesinin nadiren gördüğü Corrah'a 2006'da kanser teşhisi konunca yaşlı çiftin hayatı alt üst oldu.

KEMOTERAPİ İŞE YARAMADI

Hastanede kanser tedavisi ve kemoterapiden yanıt alamayan doktorlar çocuğu eve gönderdi. Yaşaması mucize denilen Corrah'ı hayatta tutmak için büyükbabası Jim ve babaannesi Debbie alternatif yöntemlere yöneldi. Torunlarını yaşatmak için ellerinden gelen her şeyi yapan dede ve büyükanne lazer terapi, düşük karbonhidrat diyeti, termal tedavi, Meksika ve ABD'de uygulanan ışık ve ses terapisi bile uyguladılar. Vücudundaki çoğu tümörden kurtulan, kalan bir tümörünün de yayılması duran Corrah, etrafına sevgiyle gülümsüyor. Yaşadıkları kabus dolu günleri anlatan dede Jim Brooms, "O bizim tek torunumuz. Onu kaybetmemek için elimizden ne geliyorsa yaptık ve yapmaya devam edeceğiz" dedi.

'LORENZO'NUN YAĞI'NI HATIRLATTI
Çocuğun tedavisi için mal varlıklarını satan ve taşrada kulübeye taşınan Broom çifti, Corrah'nın çocukluğunu iyi geçirmesi için torunlarını spor aktivitelerinde de mahrum bırakmıyor. Bu süre içinde defalarca yendiği kanser nükseden Corrah ise, "Artık kendimi hasta gibi hissetmiyorum" diyor. Corrah'nın tüm vücuda yayılan ve yuvarlak şekillerle görülen Nöroblastom, sinir sistemini bütünüyle etkileyen bir kanser türü. Çocuğun tümörden kurtaracak tek tedavi olarak gösterilen kemoterapinin işe yaramaması doktorların umudunu kaybetmesine yol açmıştı. Çocuğu tam olarak hangi tedavinin iyileştirdiği bilinmiyor. Dede ve büyükannenin uyguladığı mucize kürlerle hayatta kalan çocuk, akıllara konusunu gerçek bir hikayeden alan 'Lorenzo'nun Yağı' filmini getiriyor. Doktorların yaşamaz dediği Lorenzo adlı çocuk da babası Augusto Odone tarafından geliştirilen bir kürle yıllarca hayatta kalmıştı.