21 Mayıs 2024 Salı / 14 Zilkade 1445

Rusya taşıyacak ABD imha edecek

Esad rejiminin kimyasal silahlarını imha etmek için uluslararası seferberlik sürüyor. Rusya, kimyasal silahların Lazkiye Limanı’na taşınması için 75 zırhlı araç ve ekipman yolladı. ABD, zehirli silahları denizde imha edecek.

24 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Rusya taşıyacak ABD imha edecek
RUSYA, kimyasal silahların transferi için Suriye’ye 75 zırhlı araç ve ekipman gönderdiğini açıkladı. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün yaptığı açıklamada, 18-20 Aralık’ta üç gün boyunca ilk sevkiyatın tamamlandığını söyleyerek  “Uçaklarla 50 adet Kamaz ve 25 adet Ural tipi zırhlı araç Suriye’ye gönderildi. Bölgeye ulaştırılan malzemeler, Suriye’nin kimyasal silahlarının, daha sonra ülke dışına çıkarılıp yok edilmesi için, Lazkiye Limanı’na taşınmasına yardımcı olacak”  dedi. Zırhlı araçların dışında su tankları, arazi mutfağı, ekiplerin kullanımı için çadır ve diğer malzemeler de sevkıyat listesinde yer aldı. Plan kapsamında kimyasal maddeyi taşıyacak konteynerler, Norveç ve Danimarka’ya ait gemilerle İtalya’ya ait limanlardan birine götürülecek sonra da imha işleminin gerçekleştirileceği Amerikan gemisi Cape Ray’e yüklenecek. Gemi ise kimyasalın bir kısmını denizde imha edecek.
 
Cenevre-2 tehdidi
 
Muhalefeti temsil eden Suriye Ulusal Koalisyonu, rejimin Halep bombardımanı durmazsa gelecek ayki Cenevre-2 konferansına katılmayacaklarını duyurdu. Bu arada İdlib’deki Maaret el-Naman’da varil bombası atıldığı öne sürüldü.
 
Her saat bir Suriyeli mülteci doğuyor
 
BM, her saat bir Suriyeli mültecinin dünyaya geldiği uyarısında bulundu. Birleşmiş Milletler’in çocukların eğitiminden sorumlu birimi UNICEF, Suriyeli 2.2 milyon mültecinin bir milyondan fazlasının çocuk olduğunu hatırlattı.  Örgüt, Suriyeli çocuklarla ilgili projeleri için 500 milyon sterlinlik yardım çağrısı yaptı.
 
Meslektaşları 5 kentten seslendi
Bünyamin Aygün, düşman değildir
 
SURİYE’de kaçırılan ve 27 gündür kendisinden haber alınamayan Milliyet Gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün için meslektaşları İstanbul’daki gazete merkezi, Ankara, İzmir, Antalya ve Trabzon’da ortak açıklama yaptı. 
Milliyet Gazetesi çalışanları ve meslektaşları, Bünyamin Aygün’ün özgürlüne kavuşması için, saat 12.30’da Çağlayan’daki Milliyet Gazetesi önünde toplandı. 
 
Aralarında Milliyet Gazetesi yazarları Doğan Heper, Meral Tamer ve Güngör Uras’ın da bulunduğu kalabalık, “Bünyamin Aygün serbest bırakılsın” şeklinde sloganlar attı. Ankara’da Milliyet Gazetesi önünde Türkiye Foto Muhabirleri Derneği’nin (TFMD) Başkanı Rıza Özel, Aygün’ün tutsaklığının bir an evvel sonlandırılması için tüm yetkilileri göreve çağırdı. Açıklamada şöyle denildi:  “Bünyamin Aygün’ün, ailesine ve biz meslektaşlarına bir an evvel kavuşması için başta hükümet ve Dışişleri Bakanlığı’nı göreve çağırıyoruz.”