18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Sivas filmi, Los Angeles'tan ödül kazandı

'Sivas' filminin çocuk oyuncusu Doğan İzci, 'Asian World Film Festivali'nin 'Ana Yarışma' bölümünde, Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

AA5 Kasım 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sivas filmi, Los Angeles'tan ödül kazandı

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Kaan Müjdeci'nin yazıp yönettiği ilk filmi "Sivas", 26 Ekim-2 Kasım'da Los Angeles'ta gerçekleştirilen festivalde gösterildi.

Festivalin kapanış töreninde, Sivas filminde "Aslan" karakterini canlandıran küçük başrol oyuncusu İzci'nin ödülü takdim edildi. Törende, ödülün gerekçesi, "Doğan İzci tarafından canlandırılan 11 yaşındaki Aslan karakteri, dikkate değer. Film, yönetmenin tercihi olarak şiddetli bir geleneği belgeselvari bir yaklaşımla ele alıyor" ifadeleriyle açıklandı.

Festival izleyicisiyle iki gösterimde buluşan film, izleyicilerden yoğun ilgi gördü. Müjdeci, filmin ardından düzenlenen söyleşilerde izleyicilerin sorularını yanıtladı.

- Film, Seattle Türk Filmleri Festivali'ne de katılıyor

Kaan Müjdeci'nin 88. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) "En İyi Yabancı Film" dalında Türkiye'nin adayı olan film, bugün başlayan Seattle Türk Filmleri Festivali'ne de katılıyor. Film, festival kapsamında 7 Kasım'da seyirciyle buluşacak.

Başrollerinde Doğan İzci ve "Çakır" lakaplı köpeğin yer aldığı filmde, ana oyuncuların neredeyse tamamı, Yozgat Yerköy'de yaşayan halktan oluşuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün yapım desteği ile gerçekleştirilen filmin çekimleri, Yozgat'ın Yerköy ilçesinde gerçekleştirildi. Senaryosu da Müjdeci'ye ait olan filmin, görüntü yönetmenliğini Armin Dierolf ve Martin Hogsnes Solvang, ses ve müzik yönetmenliğini ise Cevdet Erek üstlendi.