20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

TBF'den final açıklaması

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki play-off final serisinde bu akşam yapılacak 5. maçta, her iki kulübün de kurallara uygun hareket edeceğine inandıklarını bildirdi.

13 Haziran 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
TBF'den final açıklaması

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Beko Basketbol Ligi'nde Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Liv Hospital arasındaki play-off final serisinde bu akşam yapılacak 5. maçta, her iki kulübün de kurallara uygun hareket edeceğine inandıklarını bildirdi. 

TBF'nin internet sitesinde yapılan açıklamada, seride 2-2 eşitliğin bulunduğu eşleşmede, iki takım arasında yaşanan gerginliğe değinilerek, "Her iki güzide kulübümüzün bir asra yakın süredir Türk sporuna ve dolayısıyla basketbola katkıları tartışılmaz ve birbirleriyle mukayese edilmez bir gerçektir. Ülkemizin en ücra köşelerine bile yansımış olan, 'Ezeli rekabet, ebedi dostluk' kavramı dahilinde yaşanan mücadele hırsı ve gerginlik, kurallar dahilinde kaldığı sürece anlayışla karşılanmaktadır" denildi.

Her branştaki spor faaliyetlerinin, kurallara uygun yapıldığı sürece güzel ve anlamlı olduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadeler de yer aldı:

"Yönerge hükümlerini uygulamak kadar, bunlara uygun davranışlar sergilemek de görev ve sorumluluklarımızın içindedir. Bu seride oynanan maçlarda dahil olmak üzere, bugüne kadar organizasyon sorumluluğunu üstlendiği tüm faaliyetleri yönerge hükümleri dahilinde yöneten federasyonumuz, aynı kararlılıkla bundan sonraki maçlarda da benzer hassasiyeti gösterecektir. Son derece tecrübeli idari ve teknik yönetici kadrosuna sahip her iki kulübümüzün, kurallara uygun davranış içinde olacağı inancıyla, sonuçta Türk sporu ve basketbolun kazanacağı şekilde serinin tamamlanmasını kulüp yönetimlerinin dikkatine sunmak isteriz."