20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

''Yedi velinin'' yaşamı kısa filmlerle anlatılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen 'Uluslararası Yed'i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali' kapsamında, yedi evliyanın hayatını konu alan kısa filmlerin çekimine Bursa'da başlandı.

AA2 Temmuz 2015 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
''Yedi velinin'' yaşamı kısa filmlerle anlatılacak

Filmlerde, Seyyid Emir Buhari, Eşrefoğlu Rumi, Şeyh Şucaeddin Veli, Seyyid Yahya Şirvani, Kuddusi Ahmed Efendi, Niyazi-i Mısri ve Muhammed Sami Erzincani'nin yaşamı anlatılacak.

Yedi şehrin yedi velisini konu alan festivalde, senaryo ve kısa film kategorisinde yarışmalar yapılıyor. Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının da katkı sunduğu festival için yaşamı beyaz perdeye aktarılacak yedi veli, senaryo yarışmasıyla belirlendi.

Hakkı Görgülü'nün yönetmenliğinde, Karabaşi Veli Tekkesi gibi kentin tarihi mekanlarında yapılan çekimler, 14 Temmuz'a kadar sürecek.

Filmler, daha sonra Bursa ve İstanbul'da kurulacak yazlık sinemalarda gösterilecek.

Festivalin koordinatörü ve yapımcı Eda Sürmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmlerle Bursa'nın inanç turizmine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Konusu ve içeriği itibarıyla festivalin önemini vurgulayan Sürmeli, "Amatörler yazıyor, profesyoneller çekiyor. Daha önce böyle bir İslami film festivali düzenlenmemişti. Böyle bir formatı yapmamızın nedeni, İslam'ın gülen yüzünü ortaya çıkarmaktı. Çünkü bu velilerin hepsinin düşünce yapısında sevgi, dürüstlük ve doğruluk var" diye konuştu.

Sürmeli, geçen yılki filmlerde Aziz Mahmud Hüdayi, Emir Sultan, Hacı Bayram Veli, Hacı Bektaş Veli, Mevlana Celaleddin Rumi, Veysel Karani ve Yunus Emre'nin hayatının konu alındığını bildirdi.

Eda Sürmeli, festivalin final gecesi ve ödül töreninin 11 Eylül'de Bursa'da gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.