2 Mayıs 2024 Perşembe / 24 Sevval 1445

Zaman ‘İş’ üzerinde yakalandı

Paralel örgütün trolü ‘@fuatavni’ rumuzlu Emre Uslu, CHP’li Oran’la Twitter yazışmalarında deşifre olan kirli para trafiğini ‘bankaya el konulacak’ yalanıyla saptırmaya çalıştı. İş Bankası hisselerindeki düşüşte Star’ı hedef yapmaya çalışan Zaman, bu düşüşe aslında Fuat Avni’nin yalanlarının yol açtığı itirafında bulundu.

25 Şubat 2015 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Zaman ‘İş’ üzerinde yakalandı

Paralel’e yakınlığı ile bilinen Zaman, yalan haber yazarken adeta iş üzerinde yakalandı. Paralel örgüt ile CHP ittifakının kirli para trafiği deşifre olunca, Twitter’dan başlatılan kampanya ile dikkatleri İş Bankası’na çekme çabasına Zaman gazetesi de katıldı.

Kirli ittifakı gizlemeye çalışan Zaman, İş Bankası’na karalama kampanyası varmış gibi göstermeye çalıştı. Yalan haber yazmayı alışkanlık haline getiren Zaman, İş Bankası’na karalama kampanyası haberinde kendi yalanına kendi düştü. CHP’nin ortak olduğu bankadaki hesaplardan Paralel örgütü aktarılan paraları gizlemeye çalışan Zaman, Twitter’da Fuat Avni isimli spekülatif hesaptan atılan mesajları haberine konu etti.

Zaman’ın kaynak gösterdiği Fuat Avni isimli spekülatif hesap, “İş Bankası hisselerinin TMSF’ye devredileceği’ yalanını yazmış, önceki gün de Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “Türkiye’de ekonomi yönetimi hayali kişilerin söyledikleriyle yönetilmez. İş Bankası, Türk bankacılık sisteminin en önemli aktörlerinden biridir. Spekülasyonlar ve hayali söylemlerle yıpratılamayacak kadar güçlüdür” diyerek sert bir yanıt vermişti. Ekonomi Bakanı Zeybekci’nin sert yanıtını görmeyen Zaman, dün yayınladığı yalan haberde spekülatif hesap Fuat Avni’nin İş Bankası ile ilgili asılsız iddialarına yer verdi. Zeybekci’nin açıklaması sonrası İş Bankası hisselerindeki düşüş durdu. Ancak hisselerdeki düşüş sonrası Star’ı hedef yapmaya çalışan Zaman, diğer taraftan bu düşüşe aslında Fuat Avni rumuzlu Emre Uslu’nun yalanlarının yol açtığı itirafında bulundu.