20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Zer Group, Yatırım Atağına Kalktı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yaklaşık bir yıl önce inşaatına başlanarak Temmuz ayında Beyoba yolu üzerinde hizmete açılan ZER Salça Konserve Fabrikası’nı ziyaret etti. Vali Bektaş’ı Zer Holding yönetim Kurulu Başkanı Şerif Selçuk, ZER Salça Konserve A.Ş. Genel Müdürü Abidin Tatlı ve ZER Salça Konserve A.Ş. Kalite Güvence Müdürü Birsen Pehlivan karşıladı.

İZMİR/STAR4 Eylül 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Zer Group, Yatırım Atağına Kalktı

Ziyarette fabrika hakkında bilgi veren Zer Holding yönetim Kurulu Başkanı Şerif Selçuk " ZER ailesi olarak üçüncü salça fabrikasını Akhisar’da planlandık. Daha önce fabrikasını Batman’da planlamıştık. Aydın’da 3 yıldır çalışmalarımıza devam ediyoruz. 3. fabrikamız Akhisar’da 4. fabrikamız Bursa, Karacabey ilçesinde bu yıl faaliyete geçti. Burası yaklaşık 85 dekar arazi üzerine kurulmuş bir alan; ancak bunun bu yıl birinci etabında 14 bin 500 metre kare kapalı alanda faaliyet gösteriyoruz. Şu anda günde ortalama 900 ton gün kapasiteyle çalışıyoruz, Aynı zamanda saatte 3600 adet paketleme kabiliyetinde zeytinyağı şişleme tesisimiz mevcut. Bünyesinde kurduğumuz laboratuvar ile hem zeytinyağı hem de salça için bütün analizlerin yapılarak kısa sürede sonuç verecek kabiliyettedir" dedi.

2015’de üretim günde 1500-2000 tona çıkacak

Akhisar’da istihdama katkı koyduklarını da sözlerine ekleyen Zer Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Selçuk, ‘2015’de yeni bir üretim hattı ilave ederek Akhisar’da günde ortalama 2000-2500 ton civarında domates salça üretimi planlıyoruz. Yaklaşık 200 kişi burada istihdam edilecektir. Artırılacak otomasyon çalışmalarıyla bu rakamlar değişebilir ama 5 kişi ile çarptığınızda Akhisar’da 1000 kişilik aileye katkı sunmuş oluyoruz. Zeytinyağı paketleme ünitesini daha da destekleyerek ihracat yanında iç piyasadaki planlamalarımızı artıracağız. Bu amaçla gerekli alt yapıyı ve laboratuar desteğini hazırladık’’diye konuştu.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise; “Öncelikle tesisiniz hayırlısı olsun. Biz gerçekten gurur duyuyoruz. ZER ailesi olarak Türkiye’nin farklı ilçelerinde, illerinde farklı işler yapan bir şirket... Şu anda birçok gıda sektöründe yatırımları olan bir şirket... Akhisar’da salça, zeytin ve zeytinyağı fabrikalarının artacağını ve büyüyeceğini düşünüyoruz. Sizin gibi ihracatçı yatırımcıların ilimize gelmesinden çok memnunum’’ şeklinde konuştu.