24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Kritik oylama öncesi Selahattin Demirtaş'ın muhalif gazetecilerle manidar yemeği

HDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın dört eski bakanla ilgili Yüce Divan oylaması öncesi bir araya geldiği görüntüler ortaya çıktı.

24 Ocak 2015 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Kritik oylama öncesi Selahattin Demirtaş'ın muhalif gazetecilerle manidar yemeği

HDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın ünlü muhalif gazeteciler ile Borsa Lokantasında buluştuğu anlar kameralara yansıdı.

İstanbul Borsa Lokantasında 18 Aralık günü geç saatlere kadar süren, ilginç bir akşam yemeği toplantısı vardı. Gazeteci Burhan Akdağ'da tesadüfen oradaydı.  Akdağ Borsa Lokantasının bu çok ünlü konuklarını bir arada görünce kamerasını çalıştırarark o anları kaydetti.

YEMEKTE KİMLER YOKTU Kİ ?

Siyasetçilerin gazeteciler ile bir araya gelip yemek yediği sık ve olağan bir durum elbetteki. Ama hangi siyasetçinin hangi gazeteciler ile yemek yediği ve  ne zaman yendiği bir araya getirilirse çok anlam çıkartılabilen bir olay haline gelebilir. İşte HDP Eş Genel Başkanı ve neredeyse tüm dünyanın Türkiye'nin kaderi olarak gördüğü genel seçimlere bir kaç ay kalmışken olay yaratacak bir yemek anlamı kazanabilir.

BAŞKALARI DA VARDI AMA

Burhan Akdağ ile görüntülerini aldığı o yemekli toplantıya kimlerin katıldığına ilişkin Demirtaş'ın sonradan geldiği toplantıda başta "Mehmet Altan, Ahmet Hakan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Nazlı Ilıcak, Oral Çalışlar ve Nuray Mert'in" adlarını saydı. Bu gazetecilerin ortak özelliği ise Oral çalışlar'ı saymazsak tümününde "Muhalif Tandanslı"  yazarlar olduğu açık. Burhan Akdağ konuşmalara ilişkin bir fikri olmadığını söyledi. 

YÜCE DİVAN OYLAMASI ÖNCESİ MANİDAR YEMEK

4 eski bakanla ilgili TBMM Genel Kurulu'ndaki Yüce Divan oylamaları öncesinde HDP Eş genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bir takım muhalif gazetecilerle buluşması zamanlama açısından dikkat çekti. kıllara muhalif gazeteciler HDP'ye hangi yönde oy kullanmaları gerektiği konusunda telkinde mi bulundu sorusunu getirdi.