18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Zorlu maçta 1 gol, 1 kırmızı! Avni Aker'de Fırtına tersten esti

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Trabzonspor ile Polonya'nın Legia Varşova takımları Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaştı.

2 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Zorlu maçta 1 gol, 1 kırmızı! Avni Aker'de Fırtına tersten esti

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda Trabzonspor, sahasında konuk ettiği Legia Varşova'ya 1-0 yenildi. 

Mücadelenin ilk düdüğünden son düdüğüne kadar oyunun hakimi olan Trabzonspor, 16. dakikada bir kontra atakta Kucharczyk'in golüne engel olamadı. Temsilcimiz sayısız pozisyona girerken, bir türlü aradığı golü bulamadı. 
 
Cardozo ve Waris'le girdiği bir çok net pozisyondan yararlanamayan Trabzonspor'da, oyuna sonradan giren Yatabare'nin de bir şutunda top direkten döndü. 
 
Legia Varşova'da Zyro 88. dakikada kırmızı kart görürken, mücadelenin sonuna 8 dakikalık uzatma eklendi. Kalan dakikalarda da aradığı golü bulamayan Trabzonspor, üstün olduğu maçtan eli boş ayrıldı. 
 
Bu sonuçla birlikte, Trabzonspor 3 puanda kalırken, Legia Varşova puanını 6'ya yükseltti ve ilk sıraya yükseldi. 
 
MAÇTAN DAKİKALAR

1' Legia Varşova'nın santrasıyla zorlu mücadele başlıyor.

5' Trabzonspor, kazandığı topla hızlı çıkmak istiyor. Topla ilerleyen Mehmet Ekici, uzak bir mesafeden şut deniyor ancak top farklı bir şekilde auta gidiyor.

11' Sağ kanatan gelişen Legia atağında, ceza alanına gönderilen top kaleci Onur'da kalıyor.

13' Bu dakikalarda Trabzonspor oyunun kontrolünü eline almış durumda. Temsilcimiz, kanatlardan geliştirdiği ataklarla gol arıyor.

16' Kucharczyk'in attığı golle Trabzonspor 1-0 geriye düşüyor.

20' Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Mehmet Ekici, ceza sahasının ortasına doğru ortasını gönderiyor ancak Legia savunması topu uzaklaştırıyor.

21' Bosingwa'nın sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği ortada, iki savunma oyuncusu arasında kalan Cardozo kendini yerde buluyor. Hakem Viktor Kassai oyunu devam ettiriyor.

23' Sağ kanattan Legia ceza sahasına gönderilen topta, Waris topa hamle yapıyor ancak yetişemiyor. Kaleciyle girdiği mücadelede yerde kalan Waris penaltı bekliyor ancak hakem oyunu yine devam ettiriyor.

25' Legia'dan Zyro, Papadopoulos'a yaptığı faulun ardından sarı kart görüyor.

30' Kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Constant ortasını ceza sahası içine gönderiyor ancak kimseyle buluşmayan top doğrudan auta gidiyor.

35' Legia'da Brzyski, yaptığı falun ardından sarı kartla cezalandırılıyor.

37' Cardozo topu, ceza sahası dışında hareketlenen arkadaşı Mehmet Ekici'nin önüne bırakıyor.  Mehmet'in gelişine çektiği şutta top auta gidiyor.

40' Kucharczyk orta sahada aldığı topla tek başına ilerliyor. Ceza sahasına kadar hızla ilerleyen Kucharczyk, ceza sahası içinde yerde kalıyor ve penaltı bekliyor. Ancak hakem 'Devam' diyor. 

42' Hakemin kararlarından memnun olmayan Vahid Halilhodzic, sık sık saha kenarına geliyor. Hakem Vahid Halilhodzic'i tribüne yolluyor.

45' İlk yarının sonuna iki dakikalık uzatma eklendi.

46' İkinci yarıya, Trabzonspor'un santrasıyla başlanıyor. 

48' Majeed Waris'in yerden pası ile ceza sahası yayı dışında sol çaprazda topla buluşan Oscar Cardozo'nun gelişine yerden çektiği şut kaleci Dusan Kuciak'ta kalıyor.

49' Legia'da Junior saqrı kart görüyor.

56' Legia'nın kullandığı serbest vuruşta top ceza sahasına gönderiliyor. Kaleci Onur çıkarak topa sahip olmak istiyor ancak faule maruz kalıyor.

61' Trabzonspor'un kaptırdığı topta kontra atağa kalkan Legia'da Kucharczyk Onur'la karşı kaşıya kalıyor. Kucharczyk'in topa vurmasına müsaade etmeyen Bosingwa, arkadan müdahale ederek topu kapıyor. Bu pozisyonda Onur Kıvrak sakatlık geçiriyor.

69' Ceza sahasına gelen ortada iyi yükselen Cardozo topu Mehmet Ekici'ye çok güzel inidiriyor. Gelişine şutunu çeken Mehmet Ekici çok net bir pozisyondan yararlanamıyor ve top auta gidiyor.

72' Ceza sahasında çaprazda topla buluşan Sefa Yılmaz'ın ortasında savunmaya çarpan top kornere gidiyor.

75' Ceza sahasında iyi hareketlenen Cardozo çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalıyor. Cardozo'nun şutunda top kalenin yanından auta gidiyor.

78' Constant'ın sol kanattan yaptığı ortada Legia savunması topu uzun süre uzaklaştıramıyor. Kafalardan sek son olarak Cardozo'nun önünde kalıyor. Cardozo'nun şutunda top savunmaya çarparak kornere gidiyor.

80' Ondrej Duda bu dakikada oyunu yavaşlattığı için sarı kart görüyor.

88' Legia'da Zyro, ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalıyor.

90' Ondrej Duda'nın Sefa Yılmaz'a yaptığı faulün ardından ceza sahası yayı içerisinden kazandığımız serbest vuruşta topun başına Kevin Constant geçiyor. Constant'ın çektiği şut barajdan dönüyor.

90' Karşılaşmanın sonuna en az 8 dakika ekleniyor.

90+5' Trabzonspor'da Sefa Yılmaz, itirazlarından dolayı sarı kart görüyor.

MAÇTAN DETAYLAR

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi'nde karşılaştığı Legia Varşova maçında tüm yabancı oyuncularına 18 kişilik kadroda yer verdi. 

Bordo-mavili takımda, sakatlığı nedeniyle bu hafta sadece bir antrenmanda takımla çalışan Yatabare, bu maçta yedek kulübesinde otururken, diğer 7 futbolcu ise ilk 11’de saha çıktı.

Trabzonspor’un ilk 11’inde Türk oyuncu olarak sadece Onur, Musa, Mehmet Ekici ve Fatih Atik görev yaptı. Yedek kulübesinde ise oturan 7 futbolcudan 6'sı ise Türk oyunculardan oluştu.

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Legia Varşova karşısında ilk 11'de, ligdeki Kasımpaşa maçında farklı olarak Yusuf Erdoğan’ın yerine Fatih Atik’i oynattı.

Sakatlığı nedeniyle bu sezon yeterince forma şansı bulamayan Bosingwa, 6 maç aradan sonra Legia Varşova müsabakasıyla sahalara döndü.

En son UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rostov’a karşı oynanan maçta forma giyen Bosingwa, yaklaşık 40 gün sonra yine bir Avrupa kupası maçında forma giyme şansı yakaladı.

-Eski başkan unutulmadı

Trabzonspor Kulübü'nün kurucu üyelerinden ve ilk başkanı Ali Osman Ulusoy, karşılaşmada unutulmadı.

Hüseyin Avni Aker Stadı maraton tribününe, “Bu kulübün temellerinde ve yükselmesinde büyük katkıları olan kurucu üyemiz ve ilk başkanımız Ali Osman Ulusoy’un mekanı cennet olsun” yazılı pankart asıldı. 

Ulusoy'un vefatı nedeniyle iki takım da kollarına siyah bant taktı. Karşılaşma öncesinde Ulusoy için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.