19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Arda taco'cu oldu!

Kulübüyle gittiği Meksika'da büyük ilgi toplayan Arda Turan, ülkenin geleneksel yemeği taco için kolları sıvadı, tezgah başına geçerek hünerlerini sergiledi.

1 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Arda taco'cu oldu!

Atletico Madrid'in yıldızı Arda Turan, Meksika'da basının ve futbolseverlerin ilgi odağı oldu. İspanyol ekibinin oynayacağı maçlar için bu ülkede bulunan milli futbolcu önceki gün ülkenin Club America takımı ile karşı karşıya gelen Atletico rakibine penaltılarla boyun eğmişti.

Ancak Arda'nın Amerika'daki faaliyetleri sahadaki futboluyla sınırlı kalmadı. Yıldız futbolcu Mexico City'de sosyal hayatın da içerisine girdi ve basını da peşine taktı. Şehrin güneyindeki El Pedregal'e giden 27 yaşındaki oyuncu, ülkenin geleneksel yemeği Taco tezgahının başına geçti. 

Meksika'da sıkça bulunan seyyar taco satıcılarından bir tanesine uğrayan Arda Turan'ın kendi tacosunu hazırladığı, domuz eti koymadan damak tadına göre özenli bir seçik yaptığı ifade edildi. 'Arda taco'cu oldu' başlığını kullanana Meksika basını, oyuncunun burada çevresini saran kalabalıktan hayranları ile fotoğraf çekildiğini ve bol bol imza dağıttığını yazdı.

Meksika'nın geleneksel yemeği olarak bilinen taco, mısır unundan yapılan çıtır bir yufkaya salata, domates, kıyma, ketçap ve çeşitli baharatların konulmasıyla yapıldığı gibi farklı bir çok malzeme de yapımında kullanılabiliyor.