19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ardalı Atletico Yunanistan'da dağıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Olympiakos, son finalist Atletico Madrid'i 3-2 mağlup etti.

16 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ardalı Atletico Yunanistan'da dağıldı

Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi'ne kötü bir başlangıç yaptı. A Grubu'nda Olympiakos, İspanyol devini 3-2 mağlup etti. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri Masuaka, Affelay ve Mitroglou kaydederken, Atletico Madrid'in golleri Mandzukic ve Griezmann'dan geldi.

Mücadeleye etkili başlayan ev sahibi ekip, seyirci desteğini de alarak oyunun kontrolünü eline aldı. Yunan ekibinde İbrahim Affelay, kullanılan köşe vuruşunda pasını ceza alanı önünde bulunan Masuaku'ya gönderdi. Fransız yıldız topu kontrol ettikten sonra kaleye mükemmel bir şut göndererek takımını 13. dakikada 1-0 üstünlüğe taşıdı.

İspanyollar beraberlik için rakip kaleye yüklenirken savunmasında az adamla yakalandı. Sol kanattan gelen ortayı Atletico Madrid savunması uzaklaştıramadı ve iki rakibinden topu kurtaran Affelay, 31. dakikada farkı 2'ye çıkardı. 2-0.

Golün şokunu üstünden atmaya çalışan Atletico, Mandzukic ile farkı 1'e indirdi. Sol kanattan Ansaldi'nin yaptığı orta savunmayı aştı ve rakibinin arkasına iyi bir koşu yapan Madzukic, 38. dakikada skoru 2-1'e getirdi.

Bu gol ilk devrenin de skorunu belirledi ve Yunan ekibi ilk devreyi 2-1 önde tamamladı.

73. dakikada hücuma çıkmaya çalışan Atletico Madrid, topu rakibine kaptırdı. Kasami sağ kanattan ceza alanına girdi ve altı pas içerisinde bulunan Mitroglou'na pasını gönderdi. Mitroglou da arkasına gelen topu şık bir hareketle önüne aldı ve sert vuruşunda topu ağlara göndererek skoru 3-1'e getirdi.

Mücadelenin son dakikalarında tüm hatlarıyla rakip yarı alanda gol arayan Atletico, Griezmann'ın golü ile 86'da farkı 1'e indirdi ve skoru 3-2 yaptı.

Kalan dakikalarda beraberlik golü için saldıran İspanyollar aradığı golü bulamadı ve mücadele 3-2 Olympiakos'un üstünlüğü ile sona erdi.

Bu skorla Yunan ekibi puanını 3'e yükseltti ve Juventus'un ardından grupta ikinci sıraya yerleşti. Atletico Madrid ise 3. sırada yer aldı.

Milli oyuncumuz Arda Turan, bu mücadelede 90 dakika forma giydi.