25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Arsene Wenger'den eleştirilere yanıt

Arsenal kulübünün yüzde 30 hissesine sahip olan Alisher Usmanov'un 'Arsenal'e tamamen yeni oyunculardan kurulu bir takım gerekiyor' eleştirisine Arsene Wenger yanıt verdi. Tecrübeli teknik adam, 'Eğer bir hissedar olarak takımın hocasına birşey söylemek isterseniz, ilk olarak kendi yüzüne söylemeniz gerekir, gazetelere değil' dedi.

26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Arsene Wenger'den eleştirilere yanıt
İngiltere Premier Ligi'nde oynadığı 12 maçta 17 puan toplayarak lider Chelsea'nin 15 puan gerisinde bulunan Londra ekibi Arsenal'de, kulüp hissedarı Alisher Usmanov ve teknik direktör Arsene Wenger arasındaki sözlü düello sürüyor. İlk olarak kulübun yüzde 30 hissesine sahip olan Usmanov, Wenger'in eleştirileri görmemezlikten geldiğini iddia etmişti. Usmanov, ''Arsenal'e tamamen yeni oyunculardan kurulu bir takım gerekiyor. Wenger kendisine yapılan eleştirileri görmemezlikten geliyor. Yaptığı hatalardan ders almıyor. Avrupa'nın bütün üst düzey takımlarından geride kaldı'' diye çıkışmıştı.
 
'SAYGIYI KAYBETMEDEN...'
 
Fransız teknik adam Wenger ise dünkü basın toplantısında kendisine yapılan bu eleştirilere neşeli bir şekilde cevap verdi. 18 yıldır Arsenal'de görev yapan biri olakrak eleştirilere çok açık bir insan olduğunu herkesin bildiğini dile getiren Wenger, ''Herkesin kendisine göre bir görüşü var ve buna saygı durmak gerekir. Bu saygıyı bozmadan kulübün değerlerini göz önüne alarak eleştiride bulunmak gerekiyor. İki konu Arsenal için çok önemli. Birincisi işler kötü gittiği zaman takım ve kulüp plarak kenetlenerek birbirimize destek verdik bugüne kadar ve kötü günleri bu şekilde atlattık. Tekrar iyi günlere bu takımla döneceğimiz inancındayım'' ifadelerini kullandı. 
 
'ARSENAL KULÜBÜ OLARAK ŞUNU UNUTMAYALIM...'
 
Son olarak direkt olarak Usmanov'a yönelik konuşan Wenger, ''Eğer bir hissedar olarak takımın hocasına söylemek istediğiniz birşey varsa bunu ilk olarak kendi yüzüne söylemeniz gerekir. Gazetelere değil'' diye konuştu.