26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Aziz Yıldırım: ''Alves'i takımda görmek istemiyorum!''

Galatasaray maçını özel bir mekanda izleyen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Alves'in gördüğü kırmızı karta isyan etti. Öfkeyle ayağa kalkarak, 'Bu adamın Fenerbahçe'yle işi bitti' diyen Yıldırım'ın kurmaylarına Bruno Alves'e müşteri aramaları talimatı verdiği öğrenildi.

20 Ekim 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Aziz Yıldırım: ''Alves'i takımda görmek istemiyorum!''
Türkiye'deki ilk resmi karşılaşmasını önceki sezon Süper Kupa maçında Galatasaray'a karşı oynayıp kırmızı kartla oyundan atılan Bruno Alves, bir Cimbom maçında daha Fenerbahçe'yi eksik bırakırken, takımını yine yaktı! Alves'in ilk "kırmızı" vukuatında Süper Kupa'yı ezeli rakibine teslim eden sarı-lacivertli takım, önceki gün de Türk Telekom Arena'da yenilmekten kurtulamadı. Taraftarların "ihanetle" suçladığı Portekizli futbolcu, başkan Aziz Yıldırım'ın da sabrını iyice taşırdı. Derbiyi arkadaşlarıyla birlikte özel bir mekanda izleyen Yıldırım'ın, Alves'in gördüğü kırmızı kartta çıldırdığı öğrenildi. 
 
FORMA GİYMESİ ZORLAŞTI 
Öfkeyle ayağa kalkan başkanın, "Bu adamın artık Fenerbahçe'yle işi bitti. Bu kaçıncı oldu, yeter artık!" dediği belirtilirken, kurmaylarına Alves için müşteri bulmaları talimatı verdiği bildirildi. Bruno Alves'in devre arasında kesin olarak takımdan gönderileceği vurgulanırken, bundan sonra forma giymesinin de zor olduğu iddialar arasında yer aldı.
 
KARTAL YÜZÜNE BİLE BAKMADI
Derbinin 53. dakikasında Dzemaili'ye uçan tekme atarak kırmızı kart gören Bruno Alves'e sarı-lacivertli taraftarların yanı sıra takım içinden de büyük tepkiler geldi. Teknik direktör İsmail Kartal, maçtan sonra yanına gelerek "Hareketim topaydı ama ayağım fazla kalktı" diyerek kendisinden özür dileyen Portekizli futbolcunun yüzüne bile bakmadığı ortaya çıktı. Sarı-lacivertli futbolcuların da, "1 değil, 2 değil. Yeter artık! Kim ne yapacaksa yapsın" şeklindeki ifadelerle Alves'i açıkça suçladıkları öğrenildi.
 
VUKUATLARI BİTMEK BİLMİYOR
Dzemaili'ye savurduğu tekmenin benzerini Fransa Milli Takımı oyuncusu Karim Benzema'ya da atan Alves, geçen sezon takım arkadaşlarına "gaddarca girdiği" gerekçesiyle Ersun Yanal tarafından idmandan kovulmuştu. Guiamaraes'de, AEK'da, Porto'da ve Zenit'te de benzer vukuatları işleyen Alves'e, "kulüp içi disiplin talimatı gereği" gereksiz kırmızı kart nedeniyle 25 bin euro ceza kesilecek. Alves, disiplinsiz davranışları nedeniyle ekstradan 50 bin euro daha ceza alabilir.
 
DEFANSTA KRİZ İYİCE DERİNLEŞTİ
En az iki maç ceza alması beklenen Alves, Gençlerbirliği ve Beşiktaş maçlarında oynayamayacak. Alves'in yokluğu F.Bahçe'de defanstaki krizi daha da derinleştirdi. Egemen'in sakatlığı sürüyor, Bekir'in ise 1 maç daha cezası var. İsmail Kartal, G.Birliği maçında defansta Kadlec'in yanına ya Mehmet Topal'ı ya da Serdar Kesimal'i koyacak.
 
(Fotomaç)