20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Aziz Yıldırım'dan bomba açıklamalar

F.Bahçe olağanüstü seçimli kongre kararı aldı, yönetim kurulu toplantısına Yıldırım’ın konuşması damga vurdu: Yargıtay’dan da ceza gelecek

30 Ağustos 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Aziz Yıldırım'dan bomba açıklamalar
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin (CAS) F.Bahçe’nin Avrupa’dan 2 yıl men kararını onaması, UEFA’nın da sarı-lacivertlilerin bu sezon Avrupa Ligi gruplarında yer alamayacağını açıklamasının ardından yönetimden beklenen açıklama dün geldi. CAS kararının ardından kulübün geleceği ile ilgili kararın perşembe yani dün verileceğini açıklayan F.Bahçe yönetimi dün gerçekleştirdiği toplantının ardından olağanüstü seçimli kongreye gitme kararı aldı.

Demokratik bir ortamda gerçekleşen ve duygusal anların yaşanmadığı toplantıda başkan Aziz Yıldırım herkese tek tek fikirlerini sorarken, üyelerin tamamı seçim istedi.

Toplantıda bir konuşma yapan başkan Aziz Yıldırım “Ben hiçbir zaman koltuk sevdalısı olmadım. Makamı değil, F.Bahçe’yi düşündüm. Bu zamana kadar çok yıpratıldık, hâlâ da yıpratılmaya devam ediyoruz. Büyük bir ihtimalle Yargıtay’dan da ceza gelecek. Camianın beklentisi alacağımız seçim kararıyla kulübün önünü açmamız. Biz de bu isteği yerine getirelim. Olacağı buydu. Hayırlısı olsun. Zaten herkes bizden bu kararı bekliyordu. Bekleyelim, görelim, bakalım kimler çıkacak” derken, yönetim kurulundan oy birliği ile olağanüstü kongre kararı çıktı.

Toplantının ardından da kulübün resmi internet sitesinden şu açıklama yapıldı: “F.Bahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu,seçimli olağanüstü genel kurul kararı almıştır. İlk toplantı tarihi olarak, 26 Ekim 2013 belirlenmiştir.

Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı 2 Kasım 2013 tarihinde yapılacaktır. Genel Kurul toplantı gündemi, ilerleyen günlerde belirlenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır. Kararın, tüm Türkiye ve camiamıza hayırlı olmasını dileriz.”

Yıldırım seçimde aday değil

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın dünkü yönetim kurulu toplantısında üyelere veda eder gibi konuşması sonrasında camiada en çok merak edilen konu aday olup olmayacağı... Başkanın konuşmasında “Büyük ihtimalle Yargıtay’dan da ceza gelecek” vurgusunu yapması olağanüstü kongrede aday olmayacağının en net göstergesi olarak yorumlandı. Ancak yine Yıldırım “Bekleyelim görelim, bakalım adaylık için kimler çıkacak” sözleriyle açık kapı bırakmayı da ihmal etmedi.