26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Banvit'i yenen Galatasaray Şampiyon oldu!

Beko Basketbol Ligi play-off finali beşinci maçında Banvit'i 76-58 yenerek seriyi 4-1 kazanan Galatasaray Medical Park, 2012-2013 sezonu şampiyonu oldu.

15 Haziran 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Banvit'i yenen Galatasaray Şampiyon oldu!
Salonu dolduran taraftarlarının önünde oynadığı karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray Medical Park, boyalı alanda Ndong ve Ersin, dış atışta da Cenk'in sayılarıyla 4. dakikada 11-2 öne geçti. Yaptığı hücumlardan verim alamayan rakibi karşısında baskılı mücadelesini sürdüren sarı-kırmızılı takım, 6. dakikada farkı 12 sayıya (16-4) çıkardı. Banvit, sonradan oyuna dahil olan Serkan ile Stimac ile farkı eritmeye çalışırken, ev sahibi ekip ilk periyodu 18-12 üstün geçti.

İkinci periyodun ilk bölümünde takımlar karşılıklı basketler bulurken, Galatasaray Medical Park 15. dakikada 24-17 üstünlüğünü sürdürdü. Sarı-kırmızılı takım, savunmada zayıf kalan rakibi karşısında pota altında Ndong, üç sayı çizgisinin gerisinde de Cenk ile oldukça etkili bir mücadele ortaya koydu. Ev sahibi takım, bu oyuncuların üst üste kaydettiği basketlerle ilk yarıyı 37-23 önde tamamladı.

Maçın ilk yarısında Cenk, ürettiği 15 sayının tamamını dış atışlardan kaydetti. Ndong ise ilk yarıda boyalı alanda takımına 14 sayı kazandırdı.

Karşılaşmanın ikinci yarısına hızlı başlayan Galatasaray Medical Park, Arroyo ve Cenk'in basketleriyle 24. dakikada farkı 19 sayıya (50-31) çıkardı. Oyun disiplininden kopan ve savunmada çok hata yapan rakibi karşısında üstün mücadelesini sürdüren sarı-kırmızılı takım, son çeyreğe 25 sayılık farkla 62-37 önde girdi.

Dördüncü periyodun ilk bölümünde rahat davranan Galatasaray Medical Park karşısında Lucas, Simmons ile Dusan ile skor bulan Banvit, 37. dakikada farkı 13 sayıya (69-56) indirdi. Ancak kontrolü elinde bulunduran sarı-kırmızılı takım, rakibinin sonucu değiştirmesine izin vermedi ve karşılaşmadan 76-58 galip ayrıldı.

Böylece seride rakibine 4-1 üstünlük sağlayan Galatasaray Medical Park, 2012-2013 sezonunun şampiyonu oldu.

- İstatistikler

Galatasaray Medical Park maçta, dış atışlarda rakibine farklı üstünlük sağladı. Sarı-kırmızılı takım, 25 atışın 10'nu (yüzde 40) sayıya çevirirken, Banvit 19 atışın sadece 2'sinde isabet bulabildi.

Ev sahibi ekipte 22 sayıyla maçın en skorer ismi olan Cenk Akyol, dışardan kullandığı 9 şutun 6'sını sayıya çevirmesini bildi.

Galatasaray Medical Park, maçta toplamda 45, konuk takım ise 38 ribaunt aldı.

Galatasaray Medical Park'ın şampiyonluk hasreti bitti

Beko Basketbol Ligi play-off final serisi beşinci maçında Banvit'i 76-58 yenen Galatasaray Medical Park, seride durumu 4-1'e getirerek 2012-2013 sezonunu şampiyon tamamladı.

Taraftarının büyük desteği altında oynadığı karşılaşmayı baştan sona üstün bir şekilde götüren sarı-kırmızılı ekip, mutlu sona ulaşarak taraftarlarına şampiyonluk sevinci yaşattı.

Ligde son şampiyonluğunu 1989-90 sezonunda kazanan Galatasaray Medical Park, aradan geçen 23 senenin ardından yeniden adını zivreye yazdırmayı bildi.

Başantrenör Ergin Ataman yönetiminde ligde normal sezonu lider tamamlayan "Cim Bom", play-off serisinde çeyrek finalde TOFAŞ'ı 2-0, yarı finalde ise Pınar Karşıyaka'yı 3-0'la geçerken, finalde de Banvit'i 4-1 geride bırakarak şampiyonluk kupasına ulaştı.

- Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yenilmedi

Galatasaray Medical Park bu sezon Beko Basketbol Ligi'nde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynadığı 22. maçta da yenilgi yüzü görmedi.

Ligde normal sezonda ev sahibi olarak oynadığı 15 maçı da kazanan sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş ile bir kez daha bu salonda karşılaştı ve rakibini 72-76 mağlup ederek galibiyet serisini sürdürdü.

Play-off'larda iç saha avantajını kullanmayı sürdüren Galatasaray Medical Park, TOFAŞ'ı 1 kez, Pınar Karşıyaka'yı 2 kez ve Banvit'i ise 3 kez mağlup ederek Abdi İpekçi Spor Salonu'nda üst üste 22 maç galip geldi.

- Futbol ve basketbolda 44 yıl sonra çifte zafer

Galatasaray Kulübü, bu sezon 44 yıl aradan sonra futbol ve basketbol erkek şubelerinde birden şampiyonluk sevinci yaşadı.

Her iki şubesinde birden en son 1968-69 sezonunda şampiyonluk gören "Cim Bom", aradan aradan geçen 44 yılın ardından bu mutluluğu tekrar tattı.

- Cenk Akyol, zirve yaptı

Galatasaray Medical Parklı oyuncu Cenk Akyol, şampiyonluğu getiren karşılaşmada adeta zirve yaptı.

Sergilediği performansla maçın en skorer ismi olan Cenk, lig kariyerinde 1500 sayı barajını da geçti.

Mücadelede 18'i 3 sayılık basketlerden olmak üzere toplam 22 sayı üreten Cenk, lig kariyerinde toplam 1514 sayıya ulaştı.