20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Fatih Terim'in ismi Başakşehir Stadyumu'na verildi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Başakşehir Stadı’nın açılışında Fatih Terim'e büyük bir jest yaptı.

stargazete.com-özel26 Temmuz 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:

Süper Lig takımlarından İstanbul Başakşehir’e ev sahipliği yapacak yeni stadın açılışı, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'e büyük bir jest geldi. Başbakan Erdoğan, açılışını yaptığı 17 bin 319 kişi kapasiteye sahip stadın isminin "İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadyumu" olarak belirlendiğini açıkladı.

Açılış sırasında konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'i kürsüye davet etti. Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada stadın adının Başakşehir Fatih Terim Stadyumu olduğunu açıkladı. Daha sonra Başbakan Erdoğan ve Fatih Terim kurdeleyi birlikte keserek stadyumun açılışını yaptı. 

 

FATİH TERİM: ÇOK BÜYÜK BİR SÜRPRİZ
 
Çok duygulanan ve konuşmakta güçlük çeken Fatih Terim şunları söyledi: 'Sayın Başbakanım ve değerli misafirler herkese saygılarımı sunuyorum. Açıkçası hayatımda ben ülkemin daha iyi ileri gitmesi için futbolculuğumdan gerek milli takımda gerek kulübümde takımlarımızın teknik adamlığında ülkemin ismini en güzel yere yazdırmak için çok emek verdim. Bugün hakikaten çok değişik bir duygu yaşıyorum. Çok mutlu ve kelimeler aklıma gelmiyor. Çünkü sevgili misafirler aşağı yukarı 45 yılımı futbola verdim ve bir insanın yaşarken isminin böyle güzel ve özel stada verildiğinin ne manaya geldiğini anlayacak insanım. Bu yüzden Sayın Başbakanıma çok teşekkür ediyorum. Benden zaman samimiyetini ve dostluğunu esirgemediği için çok teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere ftubol adamı olarak teşekkürlerimi sevgilerimi sunuyorum. Böyle güzel stadı meydana getirmek kolay değil. Başakşehir hepinizin hepimizin katkısıyla layık olduğu yere gelecektir. Emeği geçenlere saygılarımı sunar teşekkür ederim. '