26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ben Arfa: Messi gibi olabilirim

Tunus asıllı Fransız futbolcu, yetenekleri sayesinde Messi gibi futbol oynayabileceğini belirtti.

19 Şubat 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ben Arfa: Messi gibi olabilirim
Newcastle United forması giyen Hatem Ben Arfa, gençliğinde yaptığı çocukça davranışlardan dolayı gerçek potansiyelini tam olarak gösteremediğini belirtti ve ileride bir gün Lionel Messi'yi yakalayabileceğini iddia etti.

Henüz 17 yaşında Lyon formasıyla profesyonelliğe adım atan Ben Arfa, o dönem geleceğin en büyük yıldızlarından biri olarak gösterilse de bir türlü beklentileri karşılayamadı. Lyon'un ardından Marsilya'da da hayal kırıklığına yol açan Ben Arfa, son dönemde Newcastle formasıyla az da olsa beklentilere yaklaştı. Genç oyuncu, performansının beklenenden bu kadar geç yükselmesini le 10 Sport'a değerlendirdi.

Ben Arfa, "O dönem olaylara olgunlukla yaklaşmadığım için çok pişmanım. Bambaşka bir yerde olabilirdim. Belki de bugün Lionel Messi gibi oynuyor olurdum. Yine de önümde zaman var ve Messi'yi yakalayabileceğimi düşünüyorum." diyerek Arjantinli yıldız ile aralarında kalite farkının olmadığını öne sürdü.

Ayrıca Fransa Milli Takımı'na değinen Ben Arfa, "Kafamda her zaman 2014 Dünya Kupası'na gidebilmek var. Bana sorarsanız takıma seçilmemem imkânsız. Yeni jenerasyon çok yetenekli ama takımda hâlâ lider eksikliği var. Bence bu liderliği de Benzema yapabilir." amacının 2014'te Brezilya'da gitmek olduğunu dile getirdi.

Ben Arfa, bu sezon 13 Premier Lig maçında 3 gol attı ve 2 asist yaptı.