20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde beş gol vardı - Maçın tüm golleri - İZLE -

Süper Lig'in 24. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Beşiktaş 90+3. dakikada maçın son atağında Olcay ile bulduğu golle 3-2 kazandı.

3 Mart 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş - Fenerbahçe derbisinde beş gol vardı - Maçın tüm golleri - İZLE -
Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında iki ezeli takip Beşiktaş ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.
Sezon sonunda yıkılması gündemde olan İnönü Stadı'ndaki son derbi maçını Beşiktaş 3-2'lik galibiyetle tamamladı.
Başından sonuna kadar derbiye yakışır tempoda oynanan karşılaşmada Beşiktaş'ın galibiyet gollerini 40. dakikada Kuyt'ın kendi kalesine ve 60. dakikada Niang ve 90+3 dakikada Olcay Şahan'dan geldi. Fenerbahçe ise 24 ve 63. dakikalarda Sow'un golleri ise galibiyet için yeterli olmadı.

Son dakikalara 2-2'lik eşitlikle girilen mücadelede Olcay Şahan'ın golünün ardından hakem Mete Kalkavan'ın son düdüğü çalmasıyla birlikte İnönü Stadı'nın tribünlerinde büyük bir coşku yaşandı. Dakikalarda tribünlerde taraftarıyla birlikte galibiyeti kutlayan Beşiktaş, böylelikle sezonun ilk derbi galibiyetini de sahasında almış oldu.



Bu sonucun ardından Fenerbahçe 40 puanda kalırken, Beşiktaş ise 42 puana yükseldi. Bu sonuçla Galatasaray'ın da puan kaybettiği değerlendirerek ikinci sıraya yükselen taraf Beşiktaş oldu.



BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE

STAT: İnönü

HAKEM: Mete Kalkavan

SAAT: 19.00

YAYIN: LİG TV

BEŞİKTAŞ: McGregor, Hilbert, Sivok, Ersan, Gökhan, İbrahim, Veli, Fernandes, Olcay, Holosko, Niang


YEDEKLER: Cenk, Escude, Emre, Oğuzhan, Mehmet Akgün, Sinan, Necip
TEKNİK DİREKTÖR: Samet Aybaba

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Egemen, Ziegler, Emre, Meireles, Kuyt, Cristian, Sow, Webo

YEDEKLER: Mert, Yobo, Caner, Mehmet Topal, Mehmet Topuz, Beykan, Semih



Derbi maçın ardından

Spor Toto Süper Lig'deki derbi maçta Fenerbahçe'yi son dakika golüyle 3-2 yenen Beşiktaş, puanını 42'ye çıkardı ve ikinci sıraya yükseldi.

Haftaya, 39 puanla, Fenerbahçe'nin ardında 3. sırada giren siyah-beyazlılar, sarı-lacivertliler karşısında galip gelerek hem rakibinin üstüne çıktı, hem de haftayı 1 puanla kapayan lider Galatasaray'la aradaki puan farkını 5'e indirdi



-Bu sezonki ilk derbi galibiyeti-

Beşiktaş, bu sezon ilk derbi galibiyetini Fenerbahçe karşısında aldı.

Siyah-beyazlılar, sezonun ilk yarısında BJK İnönü Stadı'nda Galatasaray ile 3-3 berabere kaldı, Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 3-0 yenildi. Sezonun ikinci yarasında ise Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu.



Beşiktaş, bu sezon oynadığı son derbide Fenerbahçe karşısında sahadan 3-2 galip ayrılarak, derbi galibiyeti hasretine son verdi.

Derbideki 3 puan ayrıca teknik direktör Samet Aybaba'nın da Beşiktaş'ın başındaki ilk derbi galibiyeti oldu.



-2013'te evindeki ilk galibiyet-

2013 yılında evinde oynadığı lig maçlarında galibiyet alamayan Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında bu duruma son verdi.

Ligin ikinci yarısında BJK İnönü Stadı'nda İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kardemir Karabükspor ve Gaziantepspor ile berabere kalan 'Kara Kartallar', Fenerbahçe karşısında son anlarda bulduğu gol ile 3 puanla tanıştı.



Beşiktaş, BJK İnönü Stadı'nda bu sezon oynadığı 13 maçın 5'ini kazandı, 7 beraberlik, 1 de yenilgi aldı.

-Niang'ın ilk golü eski takımına-

Beşiktaş'ın devre arasında kadrosuna kattığı Mamadou Niang, siyah-beyazlı formayla ilk golünü eski takımı Fenerbahçe'ye karşı attı.

Beşiktaş'taki 4. maçına çıkan Niang, karşılaşmanın 60. dakikasında takımının ikinci golünü kaydetti ve yeni takımına ilk kez gol kazandırdı.



Niang, ayrıca son dakikada Olcay Şahan'a yaptığı asistle de galibiyetin mimarlarından oldu.

-Fernandes, 9. derbide de gol atamadı-

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes, oynadığı 9. derbide de gol atmayı başaramadı.

Siyah-beyazlı formayla bugüne kadar 9 derbiye çıkan siyah-beyazlı futbolcu, Fenerbahçe karşısında da gol atamadı ancak oynadığı futbolla galibiyette pay sahibi oldu.

-Kırmızı formayla yenilgisi yok-

Beşiktaş, kırmızı formayla çıktığı 14. karşılaşmasında da yenilmedi.

Siyah-beyazlılar, bu sezon kırmızı formayla çıktığı 14 maçta 8 galibiyet, 6 da beraberlik elde etti.

-Ligde gol atmadığı takım kalmadı-

Bu sezon ligin en çok gol atan takımı olan Beşiktaş, gol atamadığı tek takım olan Fenerbahçe filelerini havalandırınca, siyah-beyazlıların ligde gol atamadığı takım kalmadı.

Sezonun ilk yarısında 3-0 mağlup olduğu Fenerbahçe'ye gol atmayı başaramayan siyah-beyazlılar, bu akşam 3 gol atarak, bu şansızlığını da kırdı.

Beşiktaş, ligdeki toplam gol sayısını 51'e çıkardı ve bu alanda liderliğini sürdürdü.

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisiyle ligde üst üste 17. maçında da rakip fileleri havalandırdı.

-Kalesini kapatamıyor-

Süper Lig'de geride kalan 23 maçta toplam 33 gol yiyen Beşiktaş'ın, derbide yediği 2 golle ağlarında gördüğü gol sayısı 35'e çıktı.

Tarihinin en çok gol yediği sezonu yaşayan siyah-beyazlılar, bu sezon en çok gol yiyen takımlar arasında bulunuyor. Spor Toto Süper Lig'de derbi mücadelesinde Beşiktaş'a 3-2 yenilen Fenerbahçe, 40 puanda kaldı.

BJK İnönü Stadı'nda 24. dakikada Sow'un golüyle 1-0 öne geçen sarı-lacivertli ekip, 40. dakikada Kuyt'ın kendi kalesine gönderdiği golle 1-1'lik eşitliğin geldiği mücadelede 60. dakikada Niang'ın golüyle 2-1 yenik duruma düştü. 63. dakikada Sow ile maçtaki 2. golünü bulan Fenerbahçe, 90 3. dakikada kalesinde gördüğü golle mücadeleden 3-2 mağlup ayrıldı.

Son yenilgisini 20. haftada Kadıköy'de Sivasspor'a 2-1 yenilerek alan sarı-lacivertli ekip, üst üste iki deplasmanda Mersin İdmanyurdu (1-0) ve Trabzonspor (3-0) karşılaşmalarını 3'er puanla geçip, 23. haftada sahasında Kasımpaşa'yı 3-1 yenerek çıkış yakaladığı ligde, 24. hafta mücadelesinde derbide 3-2'lik mağlubiyetle 3 maç sonra puan yitirdi.

Bu sezon lider Galatasaray'ın puan yitirdiği haftalarda kazanamayarak fırsat tepen Fenerbahçe, Beşiktaş karşısında kaybederek, sarı-kırmızılı ekibin puan kaybettiği haftayı yine değerlendiremedi.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki puan farkı 7'ye çıkarken, sarı-lacivertliler puan cetvelinde 2. sıradan 3'üncülüğe düştü.

-Son dakika şoku-

Fenerbahçe, BJK İnönü Stadı'nda 90 3. dakikada kalesinde gördüğü golle adeta şok oldu.

Sow ile 2-2'lik eşitliği sağladıktan sonra rakip kaledeki gol arayışlarında sonuç elde edemeyen sarı-lacivertliler, maçın son dakikasında Beşiktaşlı Olcay Şahan'ın golüyle yıkıldı.

Maçta Fenerbahçe'nin 2 golüne imzasını atan Sow, yedikleri gol ve karşılaşmanın sona ermesiyle büyük bir üzüntü yaşadı. Sahada adeta donup kalan Sow, bir süre bekledikten sonra soyunma odasının yolunu tuttu.

-Fenerbahçe, derbilerde kendi kalesine 2 gol attı-

Fenerbahçe, bu sezon iki derbi maçta kendi kalesine gol attı.

Sarı-lacivertli ekibin ligin 16. haftasında Galatasaray'a 2-1 yenildiği maçta Bekir İrtegün'ün kendi kalesine attığı golden sonra, bu akşam da Beşiktaş'ın 40. dakikada bulduğu golü Kuyt kendi filelerine gönderdi.