23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Beşiktaş 84 günlük hasreti bitirdi

Spor Toto Süper Lig'de 12. hafta maçında Beşiktaş, Torku Konyaspor'u 3-1 yendi. Beşiktaş böylece 84 gün sonra iç sahada maç kazandı.

25 Kasım 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş 84 günlük hasreti bitirdi


Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Beşiktaş, cezası nedeniyle kadın ve çocukların tribünden izlediği maçta Torku Konyaspor'u 3-1 yendi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki maçta Kara Kartal'ın gollerini Olcay, Almeida ve Oğuzhan attı. Konuk ekibin tek sayısını Selim Ay kaydetti. Ligde üst üste 2. galibiyetini alan Beşiktaş, Fenerbahçe derbisi öncesi puanını 24 yaptı.

Beşiktaş, aldığı bu galibiyetle 84 günlük evinde maç kazanamama kabusunu bitirmiş oldu.

BEŞİKTAŞ - TORKU KONYASPOR

STAT: Recep Tayyip Erdoğan Stadı
SAAT: 20:00
HAKEM: Özgür Yankaya, Serdar Diyadin, Bahtiyar Birinci, İsmail Şencan
YAYIN: LigTV

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Sivok, Ersan, Hutchinson, Veli, Fernandes, Olcay, Oğuzhan, Gökhan Töre, Almeida
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

TORKU KONYASPOR: İtandje, Tolga, Erdinç, Selim, Ergün Teber, Mehmet Güven, Recep, Ali Çamdalı, Djalma, Erdal, Gekas
TEKNİK DİREKTÖR: Uğur Tütüneker



MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş Teknik Direktör Slaven Bilic, Torku Konyaspor ile yapılan Spor Toto Süper Lig 12. hafta maçında sakatlığı geçen Manuel Fernandes'e ilk 11'de şans tanıdı. Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımıyla yapılan özel maçta sakatlanan Fernandes, tedavisinin ardından Torku Konyaspor karşılaşmasına yetiştirildi. Taraftarlar, karşılaşma öncesi Portekizli futbolcuyu tribünlere çağırıp sevgi gösterisinde bulundu.

Bilic, son yapılan Kayserispor maçında kırmızı kart görüp, cezalı duruma düşen Ramon Motta'nın yerine de savunmanın solunda Atiba Hutchinson'ı görevlendirdi. Siyah-beyazlılarda, savunma Serdar Kurtuluş, Ersan Gülüm, Tomas Sivok ve Atiba Hutchinson'dan oluşurken, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Veli Kavlak, Manuel Fernandes ve Gökhan Töre, orta alanda forma giydi. Forvette ise Hugo Almeida oynadı.

Beşiktaş'ta yedek kulübesinde ise Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Kerim Frei Koyunlu, Michael Eneramo, Filip Holosko ve Ömer Şişmanoğlu yer aldı. "Kara Kartallar"da Pedro Franco, Mustafa Pektemek, Bruno Dentinho, Uğur Boral, Mehmet Akgün ve Gökhan Süzen ile sakatlıkları bulunan Muhammed Demirci, Julien Escude ve kırmızı kart cezalısı Ramon Motta ise kadroya alınmadı.



KADIN VE ÇOCUKLAR İZLEDİ

Beşiktaş'ın Galatasaray derbisinde aldığı ceza nedeniyle, Torku Konyaspor maçını sadece kadın ve çocuk taraftarlar izledi. Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın kapalı tribününde yer alan 3 bine yakın taraftar, maç öncesi ve sırasında takımlarına destek verdi. Bu arada, az sayıda Torku Konyasporlu kadın ve çocuk taraftarlar da kendilerine ayrılan kale arkası tribünde yer aldı. Karşılaşmayı, ligin 13. haftasında deplasmanda Torku Konyaspor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay da takip etti.