18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Beşiktaş (BJK) - Feyenoord maçı saat kaçta, hangi kanalda?

Beşiktaş Şampiyonlar ligi ön eleme maçında bu akşam Feyenoord ile karşı karşıya geliyor. Beşiktaş - Feyenoord maçı saat kaçta ve hangi kanalda merak edenler için hatırlatalım: Maç saat 21.00'de başlayacak ve Digitürk'de izleyiciyle buluşacak. Beşiktaş için hayati öneme sahip maçın rövanşı ise 6 Ağustos'ta.

30 Temmuz 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş (BJK) - Feyenoord maçı saat kaçta, hangi kanalda?
Ve nefesler tutuldu. Futbolseverler özellikle Beşiktaş'a gönül verenler bu akşam saat 21.00'de oynanacak Şampiyonlar ligi ön eleme maçını bekliyorlar. Hollanda temsilcisi Feyenoord'la deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş avantajlı bir skorla sahadan ayrılıp rövanş maçı için bir adım öne geçmek istiyor. 
 
Geçen sezon spor toto süper lig'i 3. bitirerek UEFA şampiyonlar ligi'nde ön eleme oynama hakkı elde eden Beşiktaş Avrupa kupalarında bugün 165. maçına çıkacak. Beşiktaş bugünkü Feyenoord maçına kadar 60 galibiyet, 74 mağlubiyet alırken; 205 gol attı; kalesinde 239 gol gördü.
 
Beşiktaş, 1959'dan başlayan Avrupa serüveninde Türkiye'yi 15 kez Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 12 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti.
 
Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki en büyük başarısı iki kez çeyrek finale yükselme oldu. Siyah-beyazlılar, 1986-87 sezonunda o dönemdeki adıyla Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale çıkma başarısı gösterirken, 2002-03 sezonunda da UEFA Kupası'nda aynı başarıya ulaştı.
 
STAT: De Kuip
 
MAÇ SAATİ: 21.00
 
HAKEM: Luca Banti (İtalya)
 
HANGİ KANAL: Digiturk Salon 3
 
MUHTEMEL 11'LER
 
Feyenoord'un Beşiktaş maçı muhtemel 11'i
 
Mulder
Van Beek
Mathijsen
Boulahrouz
Nelom
Clasie
Vormer
Vilhena
Immers
Boetius
Te Vrede
 
Beşiktaş'ın Feyenoord maçı muhtemel 11'i
 
Tolga
Serdar
Franco
Ersan
İsmail
Olcay
Atiba
Nevip
Kerim
Oğuzhan
Mustafa
 
Bilic: Favori Beşiktaş değil
 
Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turu ilk maçında deplasmanda Feyenoord ile karşılaşacak Beşiktaş’ta teknik direktör Slaven Bilic ve futbolcu Atiba Hutchinson maç öncesinde basın toplantısı düzenledi.
 
Feyenoord ile oynayacakları maç için sabırsızlandıklarını belirten Bilic, favori olmadıklarını ve karşılaşmanın her sonuca açık olduğunu söyledi. Bu maça çok iyi hazırlandıklarını belirten Atiba ise, avatajlı bir skor almak için bütün güçlerini ortaya koyacaklarını ifade etti.
 
Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda çok önemli bir maç oynayacaklarını belirten Bilic, "Çok büyük bir maç oynayacağız. İki takım için de büyük bir maç. İki takım da benzer deneyimler yaşadı. İkisi de Avrupa'da tanınan ve son yıllarda ceza almış kulüpler. İki takım da çok istekli ve arzulu. Bir başka benzerlik ise iki takım da sezon öncesinde önemli oyuncularını kaybetti. Bu maç için sabırsızlanıyoruz. Sezon boyunca bu maç için çalıştık" şeklinde konuştu.
 
Feyenoord maçının ilk 11'ine karar verdiğini ifade eden tecrübeli teknik adam, "İlk 11 ile ilgili kararımı verdim. Veli yok, onu kullanamayağız. Ancak iyi bir 11 oluşturduk. Bence eşleşme İstanbul'da çözülür. Bizim için iyi sonuç mümkünse yemeden gol atmak ve kazanmak olacak. Favoriyiz demiyorum ama her sonuca açık bir maç" dedi.
 
Demba Ba'yı kadrolarına katarak önemli bir transfere imza attıklarının altını çizen Bilic,"Büyük bir transfer yaptık ve Demba Ba'yı transfer ettik. Cenk Tosun da var. Biz de onlar da belirli hazırlık maçları oynadık. Bu maçlardaki görüntü iyi ya da kötü olsun nerede olduğumuzu bu maçta göreceğiz. Ben takımıma inanıyorum. Dolu bir stadyumda oynayacağız. Onlardan tek istediğim Beşiktaş gibi cesur ve akıllı oynayalım. Bunu yaparsak istediğimiz sonucu alacağız" diye konuştu.
 
Transfer için henüz sürelerinin olduğunu belirten Bilic, "Lige kadar zamanımız var. Son birkaç günde tamamiyle Feyenoord maçına odaklandım. Kulüpte herkes dahil, başta ben olmak üzere saygıyı hak eden bir maç. Yönetimimiz ve başkanımız transfer için en iyisini yapmaya çalışıyorlar. İyimserim. 1-2-3 kaç transfer olur bilmiyorum. Ancak ne kadar erken olursa o kadar iyi olacak" dedi.
 
Feyenoord'un tipik bir Hollanda takımı olmadığına dikkat çeken Hırvat teknik adam,"Feyenoord tipik bir Hollanda takımı değil. Bire biri iyi oynuyorlar, fiziksel özellikleri yüksek. Bazen çok basit ve uzun topla oynuyorlar. Ceza sahasına çok adamla giriyorlar. Genç oyuncuların şöyle bir özelliği var. İstekli ve hata yapma korkuları yok. Bu onları pozitif kılıyor. Beni endişelendiren tek konu onlar hakkında bu" dedi.
 
Atiba: Tüm gücümüzü ortaya koyacağız
 
Feyenoord maçı öncesi Beşiktaşlı Atiba Hutchinson basın toplantısında konuştu. Kanadalı oyuncu İstanbul'a iyi bir skorla dönmek için tüm güçlerini ortaya koyacaklarını söyledi.
 
Feyenoord ile oynanacak şampiyonlar ligi 3. Ön eleme turu maçı öncesi beşiktaşlı atıba hutchinson basın toplantısında kameralar karşısına geçti..
 
Zor bir maça çıkacaklarına dikkat çeken atiba iyi bir skor almak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getirdi...
 
Atiba, “İki takım için de çok önemli bir maç olacak. Uzun zamandır bu karşılaşmaya hazırlanıyoruz. Zor bir maç bizi bekliyor. Stadın atmosferi de bizi zorlayabilir. Ancak İstanbul'daki rövanş için iyi bir skor almaya çalışacağız” dedi.
 
Feyenoord'dan ayrılan oyuncuların kendilerini ilgilendirmediğini ifade eden Kanadalı futbolcu rakibi iyi analiz ettikklerini vurguladı.
 
Atiba, “Feyenoord'un kaybettiği oyuncular değil sahaya çıkacak oyuncular önemli. İyi futbolculara sahipler. Rakibi iyi analiz ettiğimizi düşünüyorum. Çalışmalarımızın sonucunu almak ve iyi bir skorla İstanbul'a dönmek istiyoruz. Bunu başaracak güce sahibiz” şeklinde konuştu.
 
Feyenoord Teknik Direktörü Rutten'in kendisi için önemli bir isim olduğunu söyleyen Atiba ondan çok şey öğrendiğini ifade etti.
 
Kanadalı futbolcu, “Feyenoord Teknik Direktörü Rutten benim için son derece önemli şahsiyet. Beni Hollanda'ya getirdi. Ondan çok şey öğrendim. Genç oyuncuların gelişimini sağlama konusunda deneyimli bir antrenör. Rutten'e karşı oynamak benim için güzel ve hoş  bir deneyim olacak” dedi. 
 
Feyenoord takımı hakkında bilgiler, takım ne durumda?
 
Hollanda Birinci Futbol Ligi'ni (Eredivisie) ikinci sırada tamamladı. Takımdan ayrılan teknik direktör Ronald Koeman yönetiminde geçen sezon ligi 67 puanla Ajax'ın 4 puan gerisinde ikinci sırada bitiren Feyenoord, UEFA
Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılma hakkı elde etti. Geçen sezon Hollanda Kupası'na çeyrek finalde veda eden Rotterdam ekibi, Avrupa kupalarına ise erken havlu attı. Hollanda temsilcisi, UEFA Avrupa
Ligi play-off turunda Rusya'nın Kuban takımına iki maçta da yenilerek elenmekten kurtulamadı.
 
Kan kaybı yaşadı
 
Feyenoord'da teknik direktör Ronald Koeman ile takımın en golcü futbolcusu İtalyan Graziano Pelle, yeni sezon öncesi İngiltere'nin Southampton ekibi ile anlaştı. Üç sezon boyunca görev yaptığı Feyenoord'u orta sıralardan kurtararak tekrar şampiyonluğa oynar bir hale getiren Koeman, takımdan ayrılarak İngiltere
Premier Lig ekibi Southampton'ın başına geçti. Feyenoord'da Koeman'ın yerine teknik direktörlük koltuğuna, 51 yaşındaki bir başka Hollandalı çalıştırıcı Fred Rutten oturdu. Geçen sezon forma giydiği 33 maçta 26 gol kaydeden Pelle, Feyenoord'un oyuncu havuzunda yaşadığı en önemli kayıp olarak dikkati çekiyor. Pelle'nin
ardından gol yollarında en fazla katkı sağlayan isimler Jean-Paul Boetius ve Lex Immers ise takımdaki yerini koruyor. 20 yaşındaki Boetius geçen sezon 11 gol kaydederken, 28 yaşındaki Immers 12 gol buldu.
Hollanda temsilcisinin diğer önemli kayıpları da savunmada görev yapan milli oyuncular Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat ve Stefan de Vrij olarak göze çarpıyor. 2014 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncü olan Hollanda Milli Takımı'nın da kadrosunda yer alan Martins Indi Portekiz'in Porto, Janmaat, İngiltere'nin Newcastle United, De Vrij ise İtalya'nın Lazio takımına transfer oldu. Rotterdam ekibi, teknik direktörü ve as oyuncularını kaybettiği sezonun ardından Danimarka'nın Bröndby takımından savunmacı Khalid Boulahrouz'u ve altyapıdan Lucas Woudenberg, Wessel Dammers, Rick Karsdorp, Rodny Lopes Cabral ile Warner Hahn'ı takıma dahili etti.
 
Sezon hazırlıkları
 
Feyenoord, sezon öncesi son hazırlık maçında, İspanya'nın Real Sociedad takımıyla 1-1 berabere kaldı.
Real Sociedad mücadelesi öncesi 5 maç daha yapan Feyenoord, Hollanda amatör lig ekiplerinden Honselersdijk ve Horst'u 8-0, ASWH'yi 6-1, VOC Rotterdam'ı 1-0, ikinci lig takımı Emmen'i 2-0 mağlup etti. 
 
Müzesi kupalarla dolu
 
Feyenoord, Hollanda'daki şampiyonluklarının yanı sıra geçmiş yıllarda Avrupa arenasında da kupa kaldırma başarısı gösterdi. Rotterdam ekibinin başarı tablosunda, sonuncusu 1998-1999 sezonunda olmak üzere 14 Hollanda ligi, 11 Hollanda Kupası, 2 Hollanda Süper Kupası'nın yanı sıra, 1970 yılında kazandığı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Kıtalararası Kupa şampiyonlukları bulunuyor. Kırmızı-beyazlı takım, 1974 ve 2002 yıllarında UEFA Kupası'nı, 1967, 1968 ve 1973 yıllarında da UEFA Intertoto Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.
 
Hollanda'nın en köklü kulüplerinden
 
Kırmızı-beyaz renklere sahip Feyenoord, 1908'de Hollanda'da kuruldu. Maçlarını 51 bin 177 kişilik kapasiteye sahip De Kuip Stadı'nda oynayan Feyenoord, 106 yıllık tarihiyle Hollanda'nın en köklü kulüpleri arasında
yer alıyor. 
 
- 2002'de Fenerbahçe'yi eledi
 
Feyenoord 2002-2003 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile eşleşti.
Hollanda'daki maçı 1-0 kazanan, İstanbul'da da 2-0 galip gelen Feyenoord, Fenerbahçe'yi saf dışı bırakarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmıştı. 
 
 Kadrosu
 
Feyenoord'un yeni sezon kadrosunda bulunan isimler şu şekilde:
 
Kaleci: Erwin Mulder, Ronald Graafland, Warner Hahn
 
Defans: Joris Mathijsen, Terence Kongolo, Miquel Nelom, Sven van Beek, Khalid Boulahrouz, Matthew
Steenvoorden, Lucas Woudenberg, Rodny Lopes Cabral
 
Orta saha: Jordy Clasie, Ruud Vormer, Lex Immers, Tonny Trindade de Vilhena, Rick Karsdorp, Joey Sleegers
 
Forvet: Jean-Paul Boetius, Wesley Verhoek, Elvis Manu, Mitchell te Vrede, John Goossens, Ruben Schaken, Anass Achahbar, Wessel Dammers