3 Mayıs 2024 Cuma / 25 Sevval 1445

Beşiktaş Elazığspor'a patladı

Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş, Elazığspor 4-1 yenerek 3 hafta aradan sonra 3 puan sevinci yaşadı.

21 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş Elazığspor'a patladı


Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş, Elazığspor'u 4-1 yendi. Ligde 3 maç sonra kazanan Kara Kartal, puanını 29'a çıkardı. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'ndaki maçta siyah-beyazlı ekibin gollerini Holosko (2), Sivok ve Olcay attı. Elazığspor'un tek sayısını Deniz kaydetti.

Beşiktaş, 4 maçlık seyircisiz oynama cezasını tamamlamasının ardından Elazığspor mücadelesiyle iç sahada seyircisiyle da buluştu.


BEŞİKTAŞ - ELAZIĞSPOR

STAT: Recep Tayyip Erdoğan
HAKEM: Mete Kalkavan
SAAT: 19:00
YAYIN: Lig TV

BEŞİKTAŞ: Tolga, Serdar, Sivok, Ersan, İsmail, Veli, Necip, Uğur, Olcay, Holosko, Mustafa
YEDEKLER: Cenk, Escude, Gökhan Töre, Mehmet Akgün, Ümit, Ufuk, Muhammed
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

ELAZIĞSPOR: Zülküf, Hakan, Sow, Ahmet Görkem, Çağlar, Bilica, Barmudez, Sane, Serdar, Köksal, Deniz
YEDEKLER: Ivesa, Muhammed, Noyan, Deniz Aslan, Moore, Onur, Serdar
TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk




MAÇTAN NOTLAR

Beşiktaş'ın iç sahadaki taraftar hasreti, 16. haftadaki Elazığspor maçıyla sona erdi.

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki Galatasaray derbisinde çıkan olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz oynama cezası alan siyah-beyazlılar, 89 gün sonra iç sahada taraftarının karşısına çıktı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 22 Eylül'de yapılan ve seyirci rekorunun kırıldığı karşılaşmanın son anlarında çıkan olaylar nedeniyle, Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu, siyah-beyazlı kulübe sahasındaki 4 maçı seyircisiz oynama cezası vermişti. İç sahadaki Çaykur Rizespor, Kardemir Karabükspor, Torku Konyaspor ve Sivasspor karşılaşmalarını sadece kadın ve çocuk taraftarlar önünde oynayan "Kara Kartallar", 3 aylık aradan sonra Elazığspor karşılaşmasıyla taraftarının karşısına çıkmış oldu.

TRİBÜNLER DOLMADI

Takımlarını iç saha maçlarında 89 gündür izleyemeyen siyah-beyazlı taraftarlar, Elazığspor karşılaşmasında Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nın tribünlerini dolduramadı. Özellikle, protokol tribününün karşısındaki tribünde boşluklar göze çarparken, yaklaşık 10 bin sporsever karşılaşmayı takip etti. Elazığspor taraftarları da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

10 FUTBOLCU EKSİK

Beşiktaş'ta 10 futbolcu sakatlıkları ve cezalar nedeniyle Elazığspor maçında forma giyemedi. Siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Oğuzhan Özyakup, Manuel Fernandes, Atiba Hutchinson, Ömer Şişmanoğlu, Michael Eneramo, Günay Güvenç, Pedro Franco ve Kerim Frei ile kırmızı kart cezalıları Ramon Motta ve Hugo Almeida, Elazığspor karşısında kadroda yer alamadı.

KADRODA ZORUNLU REVİZYON

Teknik direktör Slaven Bilic, sakat ve cezalı futbolcuların çokluğunda kadroda zorunlu revizyona gitti. Savunmanın solunda bu sezon ligde forma şansı bulamayan İsmail Köybaşı, orta alanının solunda ise Uğur Boral oynadı. Almeida'nın yokluğunda forvette Mustafa Pektemek şans bulurken, orta alanının sağında ise Filip Holosko forma giydi.

A2 TAKIMDAN TAKVİYE

Bilic, eksiklerin çok olması nedeniyle 18 kişilik maç kadrosuna A2 takımından 2 oyuncuyu dahil etti. Ümit Karaal ve Ufuk Er, yedekler arasında yer alırken, Cenk Gönen, Julien Escude, Gökhan Töre, Mehmet Akgün ve Muhammed Demirci, yedek kulübesindeki diğer futbolcular oldu. Bu arada 14. haftadaki Sivasspor maçında sakatlanan ve devre sonuna kadar oynaması beklenmeyen Gökhan Töre, Elazığspor maçının kadrosuna alındı.

İSMAİL KÖYBAŞI'NIN 588 GÜNLÜK HASRETİ

Beşiktaş'ın taraftar hasretinin yanı sıra siyah-beyazlıların milli futbolcusu İsmail Köybaşı'nın da forma hasreti bitti. Geçirdiği ağır sakatlık nedeniyle geçen sezon forma şansı bulamayan İsmail Köybaşı, tam 588 gün aradan sonra Süper Lig'de formasına kavuştu. En son 11 Mayıs 2012'de Spor Toto Süper Lig Süper Final Şampiyonluk Grubu'ndaki Trabzonspor maçında sahaya çıkan İsmail Köybaşı, daha sonra bugüne dek ligde Beşiktaş forması giyememişti. İsmail, kırmızı kart cezalısı Ramon Motta'nın yokluğunda savunmanın solunda görev aldı. Milli futbolcu, bu sezon ayrıca Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Bucaspor ve A2 Ligi'ndeki Fenerbahçe karşılaşmalarında da forma giymişti.

MUSTAFA PEKTEMEK 124 GÜN SONRA İLK 11'DE

Beşiktaş'ta forvet oyuncusu Mustafa Pektemek, Süper Lig'de tam 124 gün sonra ilk 11'de sahaya çıktı. En son ligin ilk haftasındaki Trabzonspor karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan milli futbolcu, 14 lig maçının ardından Elazığspor karşısında ilk 11'de şans buldu.

UĞUR BORAL 335 GÜN SONRA

Siyah-beyazlılarda geçirdiği ciddi sakatlık sonrası uzun süre forma giyemeyen Uğur Boral da sakat ve cezalı futbolcuların fazlalığında Elazığspor karşısında oynama şansı buldu. Süper Lig'de en son 19 Ocak 2013'teki İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında siyah-beyazlı formayı giyen Uğur, tam 335 gün sonra sahadaki yerini aldı. Bu arada Filip Holosko da bu sezon ilk kez ilk 11'de sahaya çıktı.

"YÖNETİM BEŞİKTAŞ'A SAHİP ÇIK"

Beşiktaşlı taraftarlar, zaman zaman da siyah-beyazlı kulübün yönetim kuruluna tepkilerini dile getirdi. "Yönetim Beşiktaş'a sahip çık", "Demirören'den hesap sorsana" diye bağıran taraftarlar, maç öncesi futbolcuları tribünlere çağırıp, "Tolga'dan utanın, adam gibi oynayın" diye tezahürat yaptı.

ELAZIĞSPOR'DA 4 EKSİK

Elazığspor, Beşiktaş karşısına 4 futbolcusundan yoksun çıktı. Bordo-beyazlılarda, sarı kart cezalısı Özgür Özkaya'nın yanı sıra sakatlıkları bulunan Mehmet Nas, İbrahim Kaş ve Alper Kalemci kadroda yer almadı. Bu arada, Beşiktaş altyapısından yetişen ve uzun yıllar Beşiktaş forması giyen Serdar Özkan da eski takımına karşı oynadı.