19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Beşiktaş, Manisa'da 3 puan peşinde

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında yarın deplasmanda Akhisar Belediyespor ile karşılaşacak.

19 Nisan 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş, Manisa'da 3 puan peşinde
Manisa 19 Mayıs Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı hakem Kuddusi Müftüoğlu yönetecek.

Karşılaşma için iki gün önceden Manisa'ya giderek kampa giren siyah-beyazlılar, hazırlıklarını bu akşam yapacağı idmanla tamamlayacak.

-Beşiktaş 3'üncü, Akhisar Belediyespor 16'ncı sırada-

Süper Lig'de 30. hafta öncesi, son 5 maçında 2 kez galip gelen Beşiktaş 49 puanla 3'üncü, son 4 karşılaşmasından 3'ünü kazanan Akhisar Belediyespor ise 32 puanla 16'ncı sırada yer alıyor.

İki takımı lig tarihinde ilk kez karşı karşıya getiren sezonun ilk yarısında İstanbul'daki müsabakayı Beşiktaş 3-1'lik skorla kazandı.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Beşiktaş, evinde Medical Park Antalyaspor'u, Akhisar Belediyespor da deplasmanda Kasımpaşa'yı aynı sonuçla 1-0 yendi.

-Sivok ve Niang kadroda-

Beşiktaş'ta sakatlıkları geçen ve Manisa'ya götürülen 20 kişilik kadroda yer alan Sivok ile Niang, Akhisar Belediyespor maçında oynayabilecek duruma geldi.

Siyah-beyazlılarda sakatlıkları bulunan Almeida, İbrahim Toraman, İsmail Köybaşı ve Uğur Boral ise yarın da forma giyemeyecek.

-7 futbolcu sarı kart cezası sınırında-

Beşiktaş'ta, Akhisar Belediyespor maçı öncesi tam 7 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sezon başından bu yana üçer sarı kartları bulunan Fernandes, Holosko, Necip Uysal ve Emre Özkan ile yedişer sarı kartı olan Veli Kavlak, Ersan Adem Gülüm ve Oğuzhan Özyakup, yarınki mücadelede kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek ve 31. haftadaki Orduspor maçında forma giyemeyecek.

Sarı kart ceza sınırındaki diğer iki oyuncu Almeida ve Uğur Boral ise sakatlıkları nedeniyle yarınki maçın kadrosunda yer almıyor.

-Beşiktaş deplasmanda daha başarılı-

Akhisar Belediyespor ile deplasmanda karşılaşacak Beşiktaş, bu sezon rakip saha performansı olarak iç sahaya oranla daha başarılı gözüküyor.

Süper Lig'de deplasmanda 14 maç oynayan siyah-beyazlılar, 7 galibiyet, 3 beraberlik sonucu 24 puan toplarken, 4 kez de rakiplerine yenildi. "Kara Kartallar", evinin dışında 15 maçta 27 puan toplayan lider Galatasaray'ın ardından rakip sahalarda en başarılı ikinci takımı olarak dikkati çekiyor.

Beşiktaş, evinde oynadığı 15 maçta ise 6 galibiyet, 7 beraberlikle 25 puan topladı, 2 kez de rakiplerine yenildi. Siyah-beyazlılar, iç saha puan durumunda kendisine ancak 7. sırada yer bulabildi.

Siyah-beyazlılar, deplasmandaki son maçında Bursaspor'a 3-0 yenildi.

-Akhisar Belediyespor iç sahada son sırada-

Tarihinde ilk kez yer aldığı Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Akhisar Belediyespor ise geride kalan haftalarda iç saha avantajını iyi kullanamadı.

Evinde 15 kez rakiplerini ağırlayan Ege temsilcisi, bunlardan sadece 3'ünü kazanabildi, 5 kez de berabere kaldı. Sahasında 7 kez mağlup olan Akhisar Belediyespor 14 puan toplayabildi, iç saha puan cetvelinde 18. ve son sırada yer aldı. Yeşil-siyahlı ekip, deplasmandaki 14 maçta ise 18 puanla daha başarılı bir grafik çizdi ve 6. sırada kendisine yer buldu.

Akhisar Belediyespor, evindeki son maçta Trabzonspor'u 1-0 mağlup etti.