20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Fikret Orman: ''Bu takıma UEFA kupası yakışır''

İki yıl önce takımın temellerini atarken bu hedefi koyduklarını belirten Başkan Orman, bu sezon bu süreci yaşadıklarını söyledi; 'Yeter ki kendi ayağımıza çelme takmayalım, tek korkum bu' temennisinde bulundu.

25 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Fikret Orman: ''Bu takıma UEFA kupası yakışır''
Spor Toto Süper Lig'de yakaladığı çıkışı, UEFA Avrupa Ligi'nde de sürdüren, ilk iki maçta aldığı şanssız beraberliklerin acısını 4-0'lık galibiyetle Partizan'dan çıkaran Beşiktaş'ta her yer günlük güneşlik. Süper Lig'in ardından UEFA Avrupa Ligi'nde de zirveye konan Kartal, başarılı tablonun haklı gururunu yaşıyor. En çok sevinenlerin başında gelen Başkan Fikret Orman, sporx.com'a verdiği demeçte 'Bu Beşiktaş'a UEFA Kupası'nı kaldırmak çok yakışır' sözüyle gönlünde yatanı açıkladı. Bu hedefleri iki yıl önce takımı planlarken koyduklarını kaydeden Beşiktaş Başkanı, 'Biz bu takımın temellerini atarken 'hedefimiz birkaç yıl sonra 10 yıllık bir maziye 20 milyonun üzerinde bir taraftara sahip olan bu camiaya bir Avrupa şampiyonluğu yaşatmak' dedik. İşte şimdi bu süreci yaşıyoruz. Bu Beşiktaş UEFA Kupası'nı kaldırabilir, o potansiyele sahip. Neden olmasın. Yeter ki kendi ayağımıza çelme takmayalım, tek korkum bu' dedi.
 
1 MİLLİ'DEN, 7-8 MİLLİ'YE
 
'Önce düzlüğe, ardından zirveye çıktık' diyerek sözlerine devam eden Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, iddialı açıklamalarına şu şekilde devam etti: 'Futbolcu kadrosunda önce yerli yetenekli genç oyunculara yatırım yaptık. Yabancıda ince eleyip sık dokuyarak karakterli oyuncular aldık. Hırslı çalışkan ve hedefleri olan karakterli bir hocayla yola çıktık. Takımı devraldığımızda sadece bir milli futbolcusu olan bir Beşiktaş futbol takımı vardı. O da milli takımın üçüncü kalecisi Cenk'ti. Bugün milli takıma 7-8 oyuncu veren bir Beşiktaş var. Aradaki farkı ve gelişimi çok iyi bir şekilde görebiliriz.'
 
BİRİNİ BEŞİKTAŞ'A ALMAM
 
'Biz Partizan galibiyetini gözümüzde büyütmüyoruz. Evet, zor bir deplasmanda Partizan gibi bir takıma 4 gol atmak büyük bir başarı ama karşımızda da iyi bir takım yoktu. Gerçekçi olmamız lazım. Günlerinde değillerdi."
 
"Şöyle karşılaşmanın 90 dakikasını göz önüne getiriyorum, karşı takımdan alıp da benim Beşiktaşım'da oynayacak tek bir futbolcu görmedim. Ancak yine de Partizan yabana atılacak bir takım değil. Bu takım, Tottenham gibi bir takıma sahasında kök söktürdü. Biz 4 farklı kazanmış olabiliriz ama Tottenham'la evinde 0-0 berabere kaldılar. Dün Partizan gününde değildi, biz de günümüzdeydik'
 
İNŞALLAH MAHCUP OLMAYIZ
 
'Bu takımın nerelerden buralara geldiğine bakmak lazım. Bazı rakiplerimiz daha futbolcularının 2013 yılından kalan alacaklarına karşılık onlara 2015 yılına dair senet ve çek verirken, biz bugünün ödemesini yapıyoruz. Hala her ay Ferrari'ye 300 bin Euro para ödüyoruz. Sosa'nın bonservisini parayı tık diye basıp alıyoruz. Allah inşallah bizi sevenlerimize karşı mahcup etmez. En büyük duam bu'
 
Teşekkürler çocuklar
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Partizan maçı sonrasında soyunma odasında istediklerini harfiyen yerine getiren futbolcularına hakkını teslim etti. Oyuncularını tek tek tebrik eden Hırvat teknik adam, rehavet uyarısı yapmadan da edemedi. Takımdan önce soyunma odasının yolunu tutarak oyuncularını kapıda karşılayan Beşiktaş Teknik Direktörü, hepsine tek tek teşekkür etti. Daha sonra terleri kurumadan bir de konuşma yapan Bilic, 'Teşekkürler çocuklar' diyerek başladığı sözlerine 'Bu zorlu deplasmandan çok iyi bir skorla çıktınız. Şu an için sevinmek sizin en büyük hakkınız. Ancak şunu unutmayın ki sadece bir maç kazandık' şeklinde devam etti. Ne grupta ne de ligde henüz hiçbir şeyin bitmediğini hatırlatan Bilic, 'UEFA'da gruptan da çıkmadık, ligde avantajlı durumda da değiliz. Ligde zor bir deplasmana gideceğiz, bir sonraki hafta da Fenerbahçe derbisi var. Bu galibiyetin sevinci fazla uzun sürmesin' ifadelerini kullandı.
 
Beşiktaş yıkımı...
 
Sırp basını, Partizan galibiyetini manşetlerine taşırken 4-0'lık yenilgiyi 'yıkım' olarak değerlendirdi. Blic Gazetesi, 'Beşiktaş yıkımı' başlığını atarken Politika, 'Partizan dağıldı' ifadesini kullandı. B92 televizyonu 'Beşiktaş, Belgrad'da gezdi' diyerek karşılaşmayı okuyucularına aktarırken Kurir, "Partizan felaketi" başlığını tercih etti. Uefa.com da maç için 'Beşiktaş Partizan'a acımadı ve Sırbistan temsilcisine sahasındaki en farklı mağlubiyeti yaşattı" yorumunu yaptı.
 
Gökhan Töre, futbol şubesinin başarısı
 
Gökhan Töre için ayrı bir parantez açan başkan Fikret Orman, 'Gökhan Töre Partizan maçının yıldızıydı. Bu bizim futbol şubesindeki arkadaşlarımızın başarısıdır. Nasıl bir dönem yaşıyor ve nasıl bir noktaya geldi' açıklamasını yaptı.
 
Ümraniye'de işimiz olmaz
 
Başarılı tablonun sırrını da açıklayan Fikret Orman, "Bu kulüp ve bu takım herkes üzerine düşen görevi yaptığı için başarılı. Kimse kimsenin işine karışmadığı için başarılı. Siz bu kulübün başkanını kaç defa Ümraniye'de gördünüz. Ben kimsenin işine karışmam. Ne yönetici arkadaşlarımın ne de teknik kadronun' dedi.