24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Bursa'dan beraberlik çıktı!

Spor Toto Süper Ligi’nde Bursaspor ile Fenerbahçe karşılaştı

24 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Bursa'dan beraberlik çıktı!
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasının kapanış mücadelesinde, geçen haftayı lider kapatan Fenerbahçe, deplasmanda Bursaspor'la 1-1 berabere kaldı.
 
Mücadeleye iki takım da mutlak galibiyet parolasıyla başlarken, ev sahibi Bursaspor rüzgar gibi bir başlangıç yaparak henüz 3. dakikada Volkan ŞEn2in attığı golle 1-0 öne geçti. Golün şaşkınlığını kısa sürede üstünden atan Fenerbahçe oyuna ortak olmaya başlarken, ilk yarıda yakalanan pozisyonları iki takım da gole çeviremedi.
 
İkinci yarının başlamasıyla Fenerbahçe'nin baskısı da arttı. Etkilş pozisyonlar yakalayan Fenerbahçe, 66. dakikada Dirk Kuyt'ın attığı golle 1-1'lik eşitliği yakalarken bu dakikadan sonra kısa süre baskısını sürdürdü. Ancak oyunda son 10 dakikaya girilirken, Bursaspor etkili pozisyonlarla Fenerbahçe kalesindeki baskısını artırdı. Yakalanan net pozisyonları bir bir harcayan Bursaspor golü bulamadı ve mücadele 1-1'lik eşitlikle son buldu.
 
Fenerbahçe'de Dirk Kuyt, attığı golün yanı sıra önemli bir pozisyonda da Bursaspor'un boş kaleye golü atmasını engelleyerek takımına ciddi katkıda bulundu.
 
Bu sonuçla birlikte, Fenerbahçe 20 puana yükselerek, aynı puandaki Beşiktaş'ın önünde liderliğini sürdürdü. Bursaspor ise 15 puana yükselerek, 5. sırada kendine yer buldu. 
 
MAÇTAN DAKİKALAR
 
1' Fenerbahçe'nin santrasıyla zorlu mücadele başlıyor. 
 
3' GOL! Belluschi'nin pasıyla sağ kanattan ceza sahasına doğru hareketlenen Volkan Şen kaleciyle karşı karşıya kalıyor ve henüzs 3. dakikada takımını 1-0 öne geçiriyor. 
 
7' Caner Erkin hakeme yaptığı itirazlardan dolayı sarı kart görüyor.
 
11' Alper Potuk'un ortasahadan attığı ara pas ile buluşan Emenike, ceza sahasahı içinde altı pasın sol çaprazından yerden şutunu çekiyor fakat kaleci Harun Tekin bu şutu kurtarmayı başarıyor.
 
13' Gökhan Gönül'ün sağ kanatta yaptığı hatalı pas ile topla buluşan Josue, kaleye uzak bir mesafeden sol ayağıyla şutunu çekiyor fakat bu zayıf şutu Volkan Demirel kurtarmayı başarıyor.
 
15' Sol çaprazda topla buluşan Caner, ortasını penaltı noktası üzerine doğru açıyor o noktada iyi yükselen Kuyt, kafayla şutunu çekiyor fakat top kalenin üstünden auta çıkıyor.
 
22' Ceza sahası sol çaprazında Cedric Bakambu, rakibi Alper Potuk'a yaptığı faulden sonra Hakem Fırat Aydınus tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
 
28' Sol kanatta topla buluşan Cedric Bakambu rakibi Bekir'den sıyrıldıktan sonra ceza sahasının içinde sol çaprazda orta yapıcak arkadaşını bulamayınca sol ayağıyla şutunu çekiyor fakat top yandan auta çıkıyor.
 
32' Sol kanatta topla buluşan Aziz Behich, pasını Fernandao'ya aktarıyor fakat yardımcı hakem ofsayt bayrağını Fernandao için kaldırıyor.
 
35' Fenerbahçe'de Caner Erkin oyundan çıkarken Hasan Ali oyuna giriyor.
 
40' Bursaspor önemli bir pozisyon yakalıyor. Kale sahasına gönderilen top savunmadan sekerken arka direkte Bakambu'ya doğru gidiyor. Bakambu'nun kafa vuruşunda top kaleci Volkan'da kalıyor. 
 
40' Civelli, Diego'ya yaptığı faulun ardından sarı kart görüyor. 
 
45' İlk yarının sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor. 
 
46' İkinci yarıya, ev sahibi Bursaspor'un santrasıyla başlanıyor.
 
47' Hızlı gelişen Bursaspor atağında Volkan Şen sağ kanatta aldığı pasla süratle ilerledikten sonra arka direğe doğru sert bir orta çıkartıyor. O noktada Bakambu topun gelişine sağ ayağıyla kaleye yakın mesafeden şutunu çekiyor fakat top üstten auta çıkıyor.
 
49' Orta sahada topla buluşan Kuyt ceza sahasının hemen önündeki arkadaşı Emenikeye pasını aktarıyor. Emenike yüzünü kaleye döner dönmez etkisiz bir şut çıkartıyor fakat top kalenin yanından auta çıkıyor.
 
52' Sol kanattan ceza sahasına giren Emenike, ceza sahasına cepheden giren arkadaşı Meireles'e yerden güzel bir pas veriyor. Meireles'in gelişine çektiği şutta top üstten auta gidiyor. 
 
53' Bursaspor önemli bir pozisyondan eli boş döndü. Belluschi iyi bir noktadan kaleye güzel bir şut gönderdi ancak kaleci Volkan aynı güzellikte bir kurtarışa imza attı. 
 
56' Fenerbahçe'de sakatlık geçiren Diego oyuna devam edemiyor. Diego'nun yerine Moussa Sow oyuna giriyor. 
 
63' Sol kanatta topla buluşan Josue, ortasını içeriye doğru gönderiyor fakat Volkan Demirel yumruklarıyla pozisyonun büyümesini engelliyor.
 
66' GOL! Dirk Kuyt, ceza sahasına doğru bir orta gönderiyor. Hiç kimsenin müdahale edemediği top yerden sekerek ağlara gidiyor. Fenerbahçe durumu 1-1'e getiriyor.
 
68' Fenerbahçe'de KAdlec, topa elle müdahale edince sarı kart görüyor. Serdar Aziz kart gösterilmeden önce hakeme itirazlarda bulunduğu için sarı kart görüyor. 
 
70' Emenikenin, ceza sahası dışında sağ çaprazdan havadan attığı pas ile buluşan Moussa Sow ofsayta kalıyor.
 
75' Sol taraftan köşe vuruşu kullanan Raul Meireles ortasını içeriye doğru açıyor o noktada Bursaspor'lu defans oyuncuları topu uzaklaştırmayı başarıyor fakat ceza sahası dışında topa hakim olmayı başaran Gökhan Gönül yerden şutunu çekiyor fakat top yine Bursaspor'lu oyunculardan geri geliyor.
 
77' Sağ kanatta topla buluşan Josue, ortasını arka direğe doğru gönderiyor fakat o noktada topa Michal Kadlec topa son anda dokunarak topun Cedric Bakambu'ya gelmesine engelliyor.
 
78' Bursaspor'da oyuncu değişikliği, giren oyuncu Bekir Yılmaz olurken, oyundan çıkan isim Josue oluyor.
 
79'  Bursaspor'da, Cedric Bakambu oyundan çıkarken yerine Ozan İpek giren isim oluyor.
 
81' Emenike, yaptığı faulun ardından sarı kart görüyor.
 
83' Ozan İpek'in havadan attığı pasla topla buluşan Bekir Yılmaz ceza sahasının sol çaprazından Volkan Demirel'in üstünden aşırtma bir vuruş deniyor fakat kale çizgisi üzerinde bulunan Michal Kadlec, topun ağlara gitmesini önlüyor.
 
85' Fenerbahçe son oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Oyundan çıkan isim Alper Potuk olurken, giren isim ise Emre Belözoğlu oluyor.
 
86' Raul Meireles, rakibi Ozan Tufan'a yaptığı tehlikeli hareket sonrasında sarı kartı gören isim oluyor.
 
87' Sağ kanatta topla buluşan Ozan İpek, pasını penaltı noktasının sağ tarafında bulunan arkadaşı Volkan Şen'e aktarıyor. Volkan gelişine şutunu çekiyor fakat top kalenin sağından auta çıkıyor.
 
90' Sol taraftan korner kullanan Volkan Şen, ortasını ön direğe doğru açıyor o noktada Volkan Demirel yumruklarıyla topu uzaklaştırmak isterken penaltı noktası üzerinde bulunan Ozan İpek, topun gelişine sol ayağıyla volesini vuruyor fakat top kalenin üst direğinden oyun alanına geri dönüyor.