26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cannavaro Messi-Neymar-Suarez'den emin değil

2006 Dünya Kupası şampiyonu olan İtalya'nın kaptanlığını yapan Fabio Cannavaro'nun La Liga'daki favorisi Real Madrid...

31 Temmuz 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Cannavaro Messi-Neymar-Suarez'den emin değil
2006 Dünya Kupası şampiyonu olan İtalya'nın kaptanlığını yapan Fabio Cannavaro'nun La Liga'daki favorisi Real Madrid...
 
Fabio Cannavaro, gelecek sezon La Liga'daki favorisi olarak eski takımı Real Madrid'i gösterirken, Barcelona'nın Lionel Messi, Luis Suarez ve Neymar'dan oluşacak olan hücum hattı hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu.
 
2014 Goal 50 listesine sırasıyla ikinci, yedinci ve otuzuncu sıradan giriş yapan yıldız futbolcular rakiplere gözdağı verecek gibi görünseler de Cannavaro bundan pek emin değil.
 
Goal'e konuşan Cannavaro'nun açıklamaları şöyle: "Günümüz futbolunda şu soruyu sormak gerekiyor: Neymar, Messi ve Suarez'i orta sahada kim tolare edecek? Real Madrid bence La Liga şampiyonluğu için favori."
 
2006-2009 yılları arasında formasını giydiği Real Madrid'de iki lig şampiyonluğu yaşayan Cannavaro, İtalya Milli Takımı'nın Dünya Kupası'nda yaşadığı hayâl kırıklığını ve Mario Balotelli'nin durumunu da yorumladı.
 
"Her ülkenin iyi ve kötü zamanları olur. İtalya da oldukça zorlu bir periyottan geçiyor çünkü yeterince kaliteli İtalyan oyuncu çıkmıyor.
 
İtalyan ekipleri genç yabancı oyuncuları daha çok tercih ediyor. Dünya Kupası'ndaki dört yarı finalist takımın ilk 11'inde gençken İtalya'da forma giyen 16 tane futbolcu vardı.
 
Balotelli için ise şunları söyleyebilirim. Onu yargılamak istemem çünkü onu bilmiyorum. Benim jenerasyonumun dışında bir oyuncu. Yeteneklerine şüphe yok ama futbolculuk sadece yetenekten ibaret değil."
 
Cannavaro, Juventus'un yeni sezondaki şansını sorduğumuzda ise şöyle konuştu: "Yeni transferler harikalar ama yeterli değiller. Pirlo bir yıl daha yaşlandı ve Antonio Conte ayrıldı. İşleri kolay olmayacaktır."
 
Efsanevi savunma oyuncusu, Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu olarak ise James Rodriguez'i gördüğünü söyledi. (Goal)