25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Cesare Prandelli'den takıma azar!

Eskişehir karşısındaki bireysel futbol Prandelli'yi kızdırdı. Takımın başına geçtiğinden bu yana 'takım oyunu' için bastıran İtalyan hoca, istekleri olmayınca çıldırdı: Bu futbolla hiçbir yere varamayız. Herkes kendisini toplasın!

15 Eylül 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cesare Prandelli'den takıma azar!
Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 0-0 biten Eskişehirspor maçından sonra futbolcularına oldukça sert tepki gösterdi. Sarı-kırmızılı takıma her defasında, kollektif futboldan bahseden ve idmanlara da bu isteğini yansıtan İtalyan hoca, Eskişehir maçının ardından, oyuncularını tüm uyarılarına rağmen bireysel oynamakla suçladı. Prandelli, "Sahada hepiniz için birer top olmasını istiyorsanız unutun. Futbol tek topla oynanıyor" çıkışını yaptı. 
 
TEK KİŞİ İLE MAÇ KAZANILMAZ 
Prandelli futbolun takım oyunu oynayarak kazanılacağını ise, "Bilmiyorsanız hatırlatayım: Futbol bir takım oyundur. Şimdiye kadar hiç bir futbol takımı tek kişinin oynamasıyla maç kazanmadı" dedi. Bundan sonraki dönemde takım içinde pek çok değişiklik olacağını ise, "Bazıları formasının garanti olduğunu sanıyor ama yanılıyor" diyerek gösterdi. "Bu futbolla hiçbir yere varamayız. Herkes kendisini toplasın" diyen Prandelli, Anderlecht maçı için de 3 talepte bulundu: Bireysel futbol istemiyorum. Mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmeyin, agresif futbol oynayın. Daha hızlı ve tempolu bir oyun sergilemenizi bekliyorum.