23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Galatasaray Liv Hospital Maric'i bitirdi

Sarı-kırmızılı takım, yarın (Cuma) sağlık kontrolünden geçecek Sırp pivot Aleks Maric ile sözleşme imzalayacak. Öte yandan sarı-kırmızılı takım, Mickael Gelabale trafnsferinde sona yaklaştı.

26 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray Liv Hospital Maric'i bitirdi

Galatasaray Liv Hospital Erkek Basketbol Takımı, Furkan Aldemir'in yokluğunu Sırp pivot Aleks Maric ile dolduracak.

Son haftalarda ayrılan oyuncuların çokluğu nedeniyle eksik kadroyla maçlara çıkan sarı-kırmızılı takım, uzun oyuncu konusundaki açığını Aleks Maric ile giderecek.

Galatasaray Kulübü Basketbol Şube Koordinatörü Murat Özyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada her konuda anlaştıkları Maric'in cuma günü sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçtikten sonra sözleşme imzalayacağını söyledi.

İsrail'in Maccabi Electra takımında forma giyen 30 yaşındaki oyuncu, THY Avrupa Ligi'nde bu sezon 8 maçta oynadı. Az süre alan Sırp oyuncu; 2,3'er sayı ve ribaund ortalamasıyla mücadele etti. Ülkesinin Partizan takımında da forma giyen Maric, Avrupa Ligi'nde bu ekibin formasıyla 2009'da Anadolu Efes'e karşı 34 sayı ve 16 ribaund ile bu organizasyondaki kariyer rekorunu kırmıştı.

GELABALE YOLDA!

Öte yandan Sarı-Kırmızılı takım, bir başka transferde ise sona yaklaştı. Cim Bom'un, ülkesinin ekibi Strasbourg'un formasını giyen 31 yaşındaki Fransız forvet Mickael Gelabale ile görüşme halinde olduğu dile getirildi.

Sarı-kırmızılılarda ücretlerini alamadıkları için serbest kalan Furkan Korkmaz, Aradori, Jawai ve Vougioukas geçtiğimiz haftalarda takımdan ayrılırken daha önce de yaşanan sorunlar nedeniyle Nolan Smith sarı-kırmızılı formaya veda etmişti.