19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Çözüm süreci dağcıları umutlandırdı

Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, çözüm sürecinin, terör nedeniyle tırmanış gerçekleştiremedikleri başta Cilo olmak üzere bölgedeki dağlara tırmanma imkanı sağlayacağını umduğunu söyledi.

25 Nisan 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Çözüm süreci dağcıları umutlandırdı
Karaca AA muhabirine yaptığı açıklamada, her yıl faaliyet programlarına, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Dağı'na tırmanış etkinliğini aldıklarını, ancak başvurdukları ilgili makamlardan, terör nedeniyle "güvenlik açısından tırmanış yapmanız sakıncalıdır" cevabıyla karşılaştıklarını belirtti.

Çözüm süreciyle dağcılar için de bir şeylerin değişeceğine inandığını dile getiren Karaca, "Bundan sonraki faaliyet programlarımızda yine o bölgelerle ilgili etkinlik girişimlerimiz olacak. Bundan sonrası için temennimiz, oralarda rahat tırmanış yapabilmemiz doğrultusunda. İnşallah ülkemiz dağlarına rahatlıkla gidip gelebilir, endişesiz tırmanışlar yapabiliriz" dedi.

Karaca, Tunceli-Erzincan arasındaki Munzur Dağları ile Bingöl ve Siirt bölgelerindeki dağlara da gittiklerini, ancak endişeli tırmanışlar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Umarım bundan sonra o bölgelerin çocuklarını daha çok faaliyetler içerisine alabilir, bölge insanıyla var olan dostluğumuzu pekiştirebiliriz" diye konuştu.