18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları

Galatasaray'ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C, ve D Grubu'nda toplam 8 maç oynandı. Gecenin flaş skorlarına evinde Basel'i farklı mağlup eden Real Madrid ve Arda Turan'lı Atletico'yu yenen Olympiakos imza attı. İşte Şampiyonlar Ligi'nde ilk haftada alınan toplu sonuçlar ve puan durumu ...

17 Eylül 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde Salı gecesinde A, B, C, ve D Gruplarında 8 maç oynandı. İşte alınan toplu sonuçlar ve oluşan puan durumları... 

Tevez bir coştu pir coştu!
 
UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Juventus, Malmö'yü Carlos Tevez'in golleri ile 2-0 mağlup etti. Arjantinli yıldız, 5 yıl aradan sonra Devler Ligi'nde gol sevinci yaşadı.
 
Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda Juventus, Carlos Tevez'in 2 gol ile yıldızlaştığı maçta rakibi Malmö'yü 2-0 mağlup etti ve grupta liderlik koltuğuna oturdu. Arjantinli oyuncu Devler Ligi'ndeki son golünü Manchester United formasıyla 2009 yılında atmıştı.
 
Mücadeleye etkili başlayan İtalyanlar, ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline alarak rakip kalede baskı kurdu ve tehlikeli pozisyonlar geliştirdi.  Malmö ise hızlı ataklar ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı.
 
Juventus, ilk devre rakip kalede yakaladığı pozisyonları değerlendiremedi ve takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti. 0-0.
 
İkinci devre Arjantinli yıldız Tevez takımını sırtalayan isim oldu... 59. dakikada Tevez, Asamoah'a pasını gönderdi ve Ganalı yıldızın topuk pasında topu önünde bulan Tevez kaleci ile karşı karşıya kaldı ve sert şutunda topu ağlara gönderdi.
 
Golün ardından baskılı oyununu daha da artıran İtalyan ekibi, rakip kalede net fırsatları cömertçe harcadı.
 
Mücadelede son sözü Arjantinli yıldız söyledi... Ceza alanı sol çaprazında kazanılan frikik atışında topun başına geçen Carlos Tevez, mükemmel bir vuruş ile topu ağlara gönderdi ve 89'da hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti. 2-0.
 
Bu gol maçın da skorunu belirledi ve sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrılan Juventus, ilk maçlar sonunda A Grubu'nda liderlik koltuğuna oturdu. Malmö de son sıraya yerleşti.
 

Real Madrid ezdi geçti!

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında Real Madrid, Basel'i 5-1 yendi. UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk hafta maçında Real Madrid, Basel'i 5-1 mağlup etti.

İspanyol devi Real Madrid'in gollerini 14. dakikada Marek Suchy (k.k.), 30. dakikada Gareth Bale, 31. dakikada Cristiano Ronaldo, 37. dakikada James Rodriguez ve 79. dakikada Karim Benzema kaydetti.

İsviçre temsilcisi Basel'in tek golü ise 38. dakikada Derlis Gonzalez'den geldi.

Gerrard ipten aldı!

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Liverpool, Steven Gerrard'ın duraklama anlarında attığı penaltı golüyle Bulgar takımı Ludogorets Razgrad'ı 2-1 mağlup etti ve Devler Ligi'ne 3 puanla başladı.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Liverpool, Bulgar ekibi Ludogorets Razgrad'ı konuk etti. Liverpool'un üstün oyunuyla geçilen karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda baskısını daha artıran Liverpool, mutlak favori olduğu maçta skoru değiştirmekte zorlandı. Dakikalar 82'yi gösterdiğinde ise Mario Balotelli, attığı golle Liverpool'u 1-0 öne geçirdi. Ancak Bulgar ekibinin pes etmeye niyeti yoktu. 90+1'de Ludogorets Razgrad, Daniel Abalo'nun golüyle skora 1-1'lik eşitliği getirdi ve Anfield tribünlerini susturdu.

Ancak puan kaybını engelleyen isim kaptan Steven Gerrard oldu. 90+3'te kazanılan penaltıda topun başına geçen Steven Gerrard, takımını 2-1 öne geçirdi ve çok önemli bir 3 puanı taraftarına hediye etti. Sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Liverpool, C Grubu'na 3 puanla başladı.

Zenit deplasmanda gülmeyi bildi!

Şampiyonlar Ligi'nde Zenit deplasmanda Benfica'yı 2-0'la devirdi.

Şampiyonlar Ligi C Grubu ilk maçında Benfica sahasında Zenit'i konuk etti. Portekiz ekibi hiç beklemediği bir sonuçla sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

Zenit'in gollerini 5'te Hulk ve 22'de Witsel kaydetti. Hulk'un golü ayrıca bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde atılan ilk gol olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan Benfica kalecisi maçın 18. dakikasında kırmızı kart görerek takım arkadaşlarını yalnız bıraktı.

Grubun ikinci haftasında 1 Ekim'de Zenit sahasında Monaco'yu konuk edecek. Benfica ise aynı tarihte Bayer Leverkusen'in konuğu olacak.

MONACO EVİNDE GALİP
 
Grubun bir diğer maçında Monaco evinde Leverkusen'i ağırladı.
 
Stade Louis II sahasında oynanan maçın ilk 45 dakikasından gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odalarına 0-0'la gitti. Maçın 2. yarısına hızlı başlayan takım Monaco oldu. Maçın 61. dakikasında yıldız futbolcu Dimitar Berbatov'un asistinde Joao Moutinho takımını öne geçiren golü attı. Maçın geri kalanında gol sesi çıkmadı ve Monaco evinde 3 puanı aldı.
 
Bu sonuçlarla Zenit ve Monaco puanını 3'e yükseltirken, Benfica ve Leverkusen puan alamadı. Zenit averaj farkıyla grupta liderlik koltuğuna oturdu. 

Dortmund'dan Arsenal'a tokat!

Galatasaray'ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Alman ekibi Borussia Dortmund ile İngiliz temsilcisi Arsenal karşılaştı.

Galatasaray'ın yer aldığı Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Alman ekibi Borussia Dortmund ile İngiliz temsilcisi Arsenal karşı karşıya geldi. Signal Iduna Park'ta oynanan karşılaşmada kazanan taraf 2-0'lık skorla ev sahibi Borussia Dortmund oldu.

Borussia Dortmund'a galibiyeti getiren golleri 45. dakikada Ciro Immobile ve 48. dakikada Pierre Aubameyang kaydetti.

Arsenal'de maça 11'de başlayan Mesut Özil, 61. dakikada yerini Alex Oxlade-Chamberlain'e bıraktı. Borussia Dortmund'da sakat olan Nuri Şahin ve henüz hazır olmayan İlkay Gündoğan maç kadrosunda yer almadı.

Borussia Dortmund bu galibiyetle puanını 3 yaptı ve ilk hafat sonunda liderliğe ulaştı. Arsenal ise son sırada yer aldı.

Şampiyonlar Ligi'nde bir sonraki hafta programında, Dortmund 1 Ekim Çarşamba günü Anderlecht'e konuk olacak. Arsenal aynı gün Galatasaray'ı ağırlayacak.

TOPLU SONUÇLAR

A Grubu

 
Juventus - Malmö: 2-0
 
Olympiakos - Atletico Madrid: 3-2
 
B Grubu
 
Liverpool - Ludogorets: 2-1
 
Real Madrid- Basel: 5-1
 
C Grubu
 
Benfica - Zenit St. Petersburg: 0-2
 
Monaco - Bayer Leverkusen: 1-0
 
D Grubu:
 
Borussia Dortmund - Arsenal: 2-0
 
Galatasaray - Anderlecht: 1-1

PUAN DURUMU