25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Dünya Mersin mucizesini konuşuyor

Yunanistan’ın yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle 2011’de Türkiye’ye verilen Akdeniz Oyunları’nın yapılacağı salonların bu kadar kısa sürede bitirilmesi nedeniyle Spor Bakanı Suat Kılıç’a teşekkür eden Komite Başkanı Addadi, “Bu inanılmaz bir başarı” dedi.

STARGAZETE.COM29 Mayıs 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Dünya Mersin mucizesini konuşuyor
MERSİN mucizesi, dünyayı Türkler’e hayran bıraktı... Yaşadığı ekonomik kriz nedeniyle 2013 Akdeniz Oyunları’nı düzenleyemeyeceğini açıklayan Yunanistan’ın bu kararının ardından Akdeniz Oyunları Komitesi görevi 2011 yılında Türkiye’ye verdi. Kararın verilmesinin ardından Türkiye 300 gün gibi kısa bir sürede tam 54 tesisi tamamladı. Bu tesislerin 11’i sıfırdan yapılırken, diğerleri de tamamlandı. Spor Bakanı Suat Kılıç bu sürede tam 9 kez baskın denetlemeler yaparak çalışmaların aksamamasını sağladı.

400 milyon lira harcadı

Yaklaşık 400 milyon lira harcanarak yapılan tesisleri inceleyen Akdeniz Oyunları Komitesi Başkanı Addadi, Bakan Kılıç’a ve diğer yetkililere teşekkür ederken “Bu gerçek anlamda bir Türk mucizesi. Türkiye yaptığı bu çalışma ile olimpiyatları düzenlemeyi de hak ettiğini gösterdi” değerlendirmesini yaptı. Bu kadar kısa bir sürede 25 bin seyirci kapasiteli stattan, 11 korttan oluşan dev bir tenis kompleksine, 7 bin 500 seyirci kapasiteli basketbol salonundan, Avrupa’nın en büyük ve en donanımlı atıcılık sahası da Mersin’e kazandırıldı.

11 kortlu tenis kompleksi

İşte tesislerden bazıları ve özellikleri: Mersin Stadı: 25 bin kapasiteli. Sadece çevre düzenlemeleri kaldı. Akdeniz Köyü 1: Her bloğu 437 kişi kapasiteli, 2 katlı yemek salonu, oyun ve internet salonları, yarı olimpik yüzme havuzu, 3 çok maksatlı salon ve konferans salonu var. Tenis Kompleksi: 3 bin kişi kapasiteli ve 11 korttan oluşuyor. Servet Tazegül S.S.: 7 bin 500 kişilik. basketbol ve voleybol müsabakaları yapılacak. Olimpik Yüzme Havuzu: 1000 kişilik. Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi: 3 bin kişilik. Cimnastik Salonu: 1000 kişilik.