26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Duygun Yarsuvat: Galatasaray'ın bugünü ve yarını için birlikte olmayı istiyorum

Galatasaray'ın yeni başkanı Duygun Yarsuvat, teşekkür konuşması yaptı...

25 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
 Duygun Yarsuvat: Galatasaray'ın bugünü ve yarını için birlikte olmayı istiyorum

Galatasaray Kulübü'nün seçimli olağanüstü genel kurulunda başkanlığa seçilen Duygun Yarsuvat, "Galatasaray'ın bugünü ve yarını için birlikte olmayı hedefliyorum ve istiyorum" dedi.

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen ve kulübün eski başkanlarından Alp Yalman ile girdiği seçim yarışını kazanan Yarsuvat, sonuçların açıklanmasının ardından listesinde bulunan isimlerle büyük sevinç yaşadı ve tebrikleri kabul etti.

Alkışlar arasında kürsüye çıkarak teşekkür konuşması yapan Yarsuvat, seçimin demokratik bir ortamda geçtiğini belirterek, "Galatasaray camiasında, bu bir seçimdir. Esasında birbirimizden hiçbir farkımız yoktur. Çünkü biz Galatasaraylıyız. Alp Yalman kardeşim kazansaydı ben ona yardımcı olacaktım, ben kazandım eminim o da bana yardımcı olacaktır. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Biz kardeşliği, insana sevgiyi ortaya koymak için bir araya geldik. Galatasaraylılar böyle bir yetiştirme tarzına sahip. Biz, insanı sevdiğimiz ve değer verdiğimiz için diğerlerinden farklıyız" ifadelerini kullandı.

Yarsuvat, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada ise Galatasaray Kulübü üyelerinin kendilerini önemli bir göreve layık gördüğünü vurgulayarak, "Zor bir görev olduğunu biliyoruz. Her şeyi halletmeye çalışacağız. İyi ve rekabetçi bir seçim oldu. Beni mutlu eden de budur. Bunun dışında yarından itibaren kolları sıvayıp, Galatasaray'ın sorunlarını halletmek için çalışmaya başlayacağız" diye konuştu.

Seçime katılım oranından memnuniyetini ifade eden Yarsuvat, Galatasaray Futbol Takımı'nın dördüncü yıldız hedefiyle ilgili olarak, "Sadece ben başkan olduğum için değil, kim başkan olursa olsun Galatasaray'ın menfaati ve başarısı için dördüncü yıldızı isteyecektir. Ben de dördüncü yıldızı istiyorum" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın İtalyan teknik direktörü Cesare Prandelli'nin görevine devam etmesi görüşünde olduğunu kaydeden Yarsuvat, "Futbolla meşgul olacak arkadaşlarımızın verdiği raporlar çerçevesinde davranacağız ama benim görüşüm Prandelli'nin gitmesi yönünde değil" değerlendirmesinde bulundu.

Yarsuvat, Galatasaray'ın, Spor Toto Süper Lig'de yarın İstanbul Başakşehir ile yapacağı maça gidip gitmeyeceğine yönelik soru üzerine, Passolig'inin olmadığını ifade etti.