19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Eczacıbaşı VitrA yeni sezondan ümitli

Bayanlar Voleybol 1. Lig ekiplerinden Eczacıbaşı VitrA, hafta sonu başlayacak 2014-2015 sezonuna da iddialı giriyor.

23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Eczacıbaşı VitrA yeni sezondan ümitli
Bayanlar Voleybol 1. Lig ekiplerinden Eczacıbaşı  VitrA, hafta sonu başlayacak 2014-2015 sezonuna da iddialı giriyor.
 
Eczacıbaşı Kulübü, yeni sezon öncesi basın toplantısı düzenledi.  Eczacıbaşı Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıya kulüp başkanı Faruk Eczacıbaşı,  başkan yardımcısı Erdal Karamercan, takım genel menajeri Nalan Ural, Eczacıbaşı  VitrA Antrenörü Giovanni Caprara ve takım kaptanı Esra Gümüş katıldı. Toplantıda  Eczacıbaşı VitrA'nın oyuncuları da hazır bulundu.
 
Toplantıda konuşan kulüp başkanı Faruk Eczacıbaşı, yeni antrenörleri  Caprara ile başarılar yakalayacaklarına inandıklarını belirterek, "Heyecanlı,  çekişmeli ve zor bir sezon olacak. Çok deneyimli bir antrenörle yola çıkacağız.  Takımımızı güçlendirecek yeni transferler yaptık. Üç ayrı kulvarda yoğun maç  trafiği bizi bekliyor. Ben de heyecanla bekliyorum. Herkese yeni sezon hayırlı  olsun" dedi.
 
Caprara: "Avrupa'nın en güçlü kulüplerinden birinde bulunuyorum" 
 
Eczacıbaşı VitrA'nın yeni İtalyan antrenörü Caprara ise Türkiye'de  bulunmaktan çok mutlu olduğunu dile getirerek, "Avrupa'nın en güçlü kulüplerinden  birinde bulunuyorum. Hergün kendimi ve oyuncularımı geliştirmek için çalışıyorum.  Sezonu mutlu bitireceğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 
İtalyan antrenör, CEV Denizbank Şampiyonlar Ligi'nde İsviçre'nin  Volero, Polonya'nın Impel, Rusya'nın Omichka takımıyla zor bir grupta yer  aldıklarını hatırlatarak, "Şampiyonluk için henüz net bir şey söylemeyiz. Karşı  takımların durumunu da sadece oyuncu bazında biliyoruz. Ocak ayına doğru bir  şeyler söyleyebilirim" diyerek düşüncelerini aktardı.
 
Ural: "Tüm kupaları kazanmak istiyoruz" 
 
 Menajer Nalan Ural, çok güçlü bir kadro kurduklarını ve başarılı bir  sezon geçirmek istediklerini belirtti. Ural, tüm kupalarda mutlu sona ulaşmak istediklerini anlatarak, "Her  zamanki gibi, oynadığımız tüm kupaları kazanmak için uğraşacağız. Tecrübeli ve  genç oyuncuları birbirleriyle harmanladık. Şu ana kadar, antrenörümüz de yeni  olduğundan tam anlamıyla hazır değiliz. Fakat, iyiye doğru gidiyoruz. Geçen  senelerden daha farklıyız. Tüm kupalara talibiz" ifadelerini kullandı.
 
Neslihan Demir'in milli takımda yer almaması 
 
Nalan Ural, Eczacıbaşı VitrA'nın tecrübeli oyuncusu Neslihan Demir'in,  Dünya Şampiyonası'nda A Milli Takım'da yer almamasıyla ilgili basında çıkan  haberlere açıklık getirdi. Neslihan'ın tiroid sorunu nedeniyle ilk önce milli takıma gidemediğini  ifade eden Ural, şunları kaydetti: "Neslihan'ın kronik olan omuz sakatlığı, oyuncu dinlenirken nüksetti.  Bu arada milli takımdan izin alındı. Neslihan, milli takıma yetişmek için çok  çalıştı. Fakat, grand prix maçları öncesi milli takım doktoru Neslihan'a durumunu  sordu. Nesilhan da henüz topla çalışmalara başlamadığını söyledi. Böylece kadroya  alınmadı. Neslihan'ın performansı şu an yüzde 60-70 civarında. Kuvvetini omuzuna  daha tam yansıtamıyor. Sonuç olarak, sakatlığından dolayı Neslihan milli takıma  gidebilecek durumda değildi."
 
Neslihan Demir de konuyla ilgili kısa bir açıklama yaparak, "15  senedir milli takım için oynuyorum. Beni istedikleri sürece de hizmet etmeye  hazırım. Bizim kadroya karar verme şansımız yok. Ben sonuçta emir kuluyum. Bana  ne derlerse onu yapacağım" diyerek düşüncelerini kaydetti.
 
Esra Gümüş: "Sezon sonu iyi sonuçlar almak istiyoruz" 
 
 Eczacıbaşı VitrA'nın kaptanı Esra Gümüş, çok iyi bir hazırlık dönemi  geçirdiklerini aktardı. Sezon sonunda iyi sonuçlara ulaşmak istediklerini ifade eden Esra,  "Aramıza yeni katılan arkadaşlar ve antrenörümüz var. Yeni arkadaşlar takımın  geleneksel yapısına uyan oyuncular. Sezon içinde güzel bir performans ortaya  koyup sezonu tamamlamak istiyoruz"  diye konuştu.
 
Turuncu-beyazlıların başkan yardımcısı Karamercan ise Türkiye'de  oynanan voleybolun Avrupa'nın en iyisi olduğunu savundu. Şampiyonlar Ligi'nde  oynanan topla Türkiye Ligi'nde mücadele edilen topun farklı olduğunu dile getiren  Karamercan, "Bu önemli bir sorun. Avrupa'da oynanan topun rengiyle, Türkiye'de  oynanan topun rengi farklı. Oyuncular bir gün sarı, bir gün yeşil top  görmemeliler sahada. Tükiye'de de Avrupa kuplarında oynanan topla mücadele  edilmesi lazım" diye görüşlerini belirtti.