19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Enes ilk golü G.Saray'a attı! Ya babası ?

Enes Ünal, bir dönem Bursaspor'da forma giyen babası Mesut Ünal'dan devraldığı bayrağı, daha da yukarı taşımak istiyor.

26 Ağustos 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Enes ilk golü G.Saray'a attı! Ya babası ?
Enes’in babası Mesut Ünal, Bursaspor formasını başarıyla giydi. Baba Mesut Ünal, profesyonel futbolcu olarak ilk golünü Samsunspor maçında kendi kalesine, oğlu Enes ise ik golünü Süper Lig’in geçen yılki şampiyonu Galatasaray’a kaydetti.

AMATÖRDEKİ İLK GOLÜ BABASININ TAKIMINA

Bursaspor'un eski kaptanlarından Mesut Ünal'ın oğlu Enes, futbola babası gibi Bursaspor alt yapısında başladı. Amatördeki ilk golünü babası Mesut Ünal'ın çalıştırdığı Sakaryaspor'a karşı kaydeden Enes, yeşil beyazlı kulübün alt yapısı ve milli takımlarda gösterdiği performansla kısa sürede dikkatleri üzerine çekti.


GOL MAKİNESİNİN TERCİHİ BURSASPOR OLDU

Profesyonelliğe geçişinden önce 250'nin üzerinde gol kaydeden Enes, bu arada Chelsea, Manchester City, Borussia Mönchengladbach gibi Avrupa'nın ünlü kulüplerinin dikkatini çekti. Bursaspor ile yapılan görüşmeler sonrasında 3 yıllık profesyonel sözleşmeyi imzalayan Enes, A takımda da bu başarılı performansını sürdürdü. A takım ile ilk resmi müsabakasına UEFA Avrupa Ligi 3'üncü Ön Eleme Turu'nda Vojvodina ile oynanan karşılaşmada çıkan Enes, Bursaspor tarihinin en genç forma giyen oyuncusu ünvanını elde etti. Enes, başarısına ligin ikinci haftasında oynanan Galatasaray maçında attığı golle yenisini ekledi. Enes takımına beraberliği getirdiği golle ligin en genç gol atan futbolcusu unvanını da elde etmiş oldu.


BABASI İLK GOLÜNÜ KENDİ KALESİNE ATMIŞTI

Bursaspor'un kaptanlığını yapan Mesut Ünal, futbola Bursaspor alt yapısında başladı ve 1994 yılında profesyonelliğe geçiş yaptı. Oğlunun aksine savunmada görev yapan Mesut Ünal, profesyonel olduğunda ilk golünü ise 1994-95 sezonunda Samsunspor maçında kendi kalesine attı. Takıma yaptığı katkılarla yeşil beyazlıların unutulmazları arasına giren Mesut Ünal, Bursaspor'un Wimbledon ile oynadığı ve 4-0 kazandığı İntertoto Kupası maçının 78'inci dakikada 4'üncü golünü kaydetti. Yeşil beyazlıların, bu galibiyeti bir Türk takımın İngiliz takımlarına karşı almış olduğu en farklı galibiyet olarak tarihe geçti. Mesut Ünal'ın bu golü kariyerindeki ilk resmi golü oldu.

Mesut Ünal, yeşil beyazlı forma ile 5 sezon Süper Lig`de mücadele ettikten sonra 1998-99 sezonunda Sakaryaspor`a transfer oldu. 1999-00 sezonunda yarım dönem Bursaspor'a dönen Mesut Ünal, daha sora Altay ve Sakaryaspor formalarını giydi, 2005-06 sezonunda bir kez daha yuvasına döndü. O sezon şampiyon olan Bursaspor'da 13 maçta görev yapan Mesut Ünal, bir sonraki sezon ise Oyak Renault`ta top koşturdu. 2006-2007 sezonunun devre arasında Balıkesirspor'a transfer olan Mesut Ünal yarım sezon oynadıktan sonra 2008 yılında amatör takımlardan Ankara Kara Kuvvetlerigücü takımında forma giydikten sonra aktif futbola noktayı koydu.

Mesut Ünal, oğlunun başarısından gurur duyduğunu belirterek, “Ben onu bu günlere getirerek elimden geleni yaptım. Bundan sonra görev Bursaspor’un olacak. Başarısını daha yüksek noktalara çıkaracağına inanıyorum. Genç yaşta bu noktalara gelmesine seviniyorum” dedi.

Maç sonrası yaptığı açıklamada, babasının katkısını ve önemini vurgulayan Enes de, genç futbolcuların kısa sürede yaşantılarının değişebileceği yönündeki soruya verdiği yanıtta da yine babasını adres göstererek, "Etrafımda beni olumlu yönde etkileyecek önemli insanlar var. Babam başta olmak üzere bana çok değer veriyorlar. Değişmeme izin vereceklerine inanmıyorum” dedi.