26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Enes Kanter'den millilere iyi haber

Prof. Tahsin Beyzadeoğlu yaptığı açıklamada Enes'in Ağustos ortasında takımla çalışmalara başlayabileceğini duyurdu.

MİLANO (İHA)28 Temmuz 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Enes Kanter'den millilere iyi haber
30 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında İspanya'da oynanacak 2014 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası'na İtalya'nın Bormio kentinde hazırlanan A Milli Basketbol Takımı, çalışmalarını günde 2 antrenmanla sürdürüyor.  
 
  Ay-yıldızlılara, ABD'de menisküs ameliyatı olan Enes Kanter'den iyi haber geldi. Milli Takımlar doktoru Prof. Tahsin Beyzadeoğlu yaptığı açıklamada Enes'in Ağustos ortasında takımla çalışmalara başlayabileceğini açıkladı.
 
  Prof. Dr. Beyzadeoğlu, Enes'i ameliyat eden doktorla görüştüğünü belirterek, “Düne kadar bize resmi olmayan yollardan gelen bilgiler Enes'in menisküsünün tamir edildiği ve iyileşmesinin uzun süreceği yönündeydi. Ancak dün akşam bizzat ameliyatı gerçekleştiren doktorla olan görüşmemde ameliyatta menisküste ufak bir traşlama işlemi yapıldığını ve tendiniti için de bir enjeksiyon yapıldığını öğrendik. Şu anda Enes çok iyi durumda ve Chicago'da fizyoterapistler eşliğinde koşulara da başladı. Ameliyatı gerçekleştiren doktorla ortak kanaatimiz Enes'in Ağustos'un ikinci haftasında takıma katılmasının mümkün olduğu” dedi.
  Beyzadeoğlu, hafif sakatlıkları bulunan Furkan Aldemir ve Ender Arslan'ın antrenmanlara bugün itibariyle kısmen de olsa başladıklarını ve önümüzdeki hafta takıma tamamen katılacaklarını ifade etti. Ayrıca Beyzadeoğlu, kondisyoner ve fizyoterapistlerle beraber çalışan Emir Preldzic'in de haftaya takımla çalışmalara katılacağını düşündüğünü söyledi.
 
  ATAMAN: “ANTRENMAN TEMPOSUNU YÜKSELTMEYİ BAŞARDIK”
  A Milli Takım Başantrenörü Ergin Ataman, takımın Çeşme'deki kamptan sonra Bormio'ya hazır geldiğini belirterek, “Bu sayede antrenman temposunu yükseltmeyi başardık. Günde 4,5-5 bazen de 6 saati bulan yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. Sabahları daha çok fizik kondisyon ve oyuncuların teknik becerilerini geliştirici antrenmanlar, akşamları ise hem savunma hem hücum stratejileri geliştirdiğimiz takım antrenmanları yapıyoruz" dedi.
 
  “ENES’E ŞANS VERMEK İSTİYORUZ”
  Enes Kanter'in iyileşme süreci hakkında gelen olumlu haberi değerlendiren Ataman, “Enes bu sene NBA'de çok iyi bir sezon geçirdi bildiğiniz gibi. Takımımızın içinde bulunması Dünya Şampiyonası'nda mutlaka bize güç verecektir. Tabii ki kendisi de iyi niyetli bir şekilde bu takımda oynamak isterse, Türkiye'ye bu hizmeti vermek isterse, sağlıklı ve hazır olursa biz de ona bu şansı vermek istiyoruz” açıklamasında bulundu.
 
  “İLK 2 İÇİNDE YER ALMAYI HEDEFLİYORUZ”
  Ataman, A Milli Takım'ın Dünya Şampiyonası'ndaki grubu ile ilgili ise, “Tabii ki ABD, İspanya ile birlikte şampiyonanın en büyük favorilerinden. Diğer takımlara baktığınızda bunların bizim yenebileceğimiz takımlar olduğunu düşünüyorum. Finlandiya ve Ukrayna son Avrupa Şampiyonası’nda başarılı olmuşlardı. Hatta bizi de yenmeyi başarmışlardı. Ancak her şampiyonanın kendine göre bir havası vardır. Takımımız iyi durumda olduğu takdirde bu maçları tek tek final havasında oynayıp, kazanıp, grupta ilk 2 içinde yer almayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 
  TUNÇERİ: “ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
  A Milli Takım'ın tecrübeli oyun kurucusu Kerem Tunçeri de, iyi ve yorucu bir kamp döneminden geçtiklerini söyleyerek, “Çok genç arkadaşlarımız da var aramızda, onların takıma adaptasyonu zaman alacaktır. Ergin ağabey ile birlikte yeni bir sistem uyguluyoruz. Çok zorlu bir gruptayız ancak maç maç düşünüp elimizden geleni yapacağız” dedi.
 
  CEDİ OSMAN: “ANLATILAMAZ BİR GURUR”
  FIBA 20 Yaş Altı Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda altın madalya ve en değerli oyuncu ödülü kazanan Cedi Osman ise, altın madalya dolayısıyla mutlu ve gururlu olduklarını vurgulayarak, “Avrupa'da 2 sene üst üste şampiyon olmak da ayrı bir gurur, anlatılamaz yaşanır bir gurur” ifadelerini kullandı.
 
  “ALTIN JENERASYON DEYİMİ DOĞRU”
  20 Yaş Altı Milli Takım oyuncuları için ‘Altın jenerasyon’ deyiminin kullanılması ile ilgili olarak Cedi Osman, “12 oyuncu da birbirinden yetenekli ve hepsinin geleceği çok açık. Ben o takıma inanıyorum ve ileride belki de aynı takımla A Milli Takım formasını beraber terletiriz” diye konuştu.
 
  Dünya Şampiyonası için ümitli olduğunu belirten Cedi Osman, şunları söyledi:
  “Çok iyi bir kadromuz var. Çok önemli başarılara imza atmış, çok iyi bir antrenörümüz var. Bu nedenle ben şampiyonada başarı bekliyorum. Benim öncelikli hedefim ilk 12 oyuncu arasına girmek ve İspanya’da forma giymek. Bu konuda kendime güveniyorum.”