23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Es-Es'in yeni transferine ırkçılık cezası

Spor Toto Süper Lig'de ilk yarının bitmesinin ardından transfer çalışmalarına başlayan Eskişehirspor, Sırbistan ligi takımlarından FK Rad'dan Goran Causic ile anlaştı.

27 Aralık 2012 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Es-Es'in yeni transferine ırkçılık cezası
20 yaşındaki genç oyuncunun 16 Ekim'de oynanan Sırbistan - İngiltere U21 maçında İngiltereli siyahî Danny Rose'ye ırkçı davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle 4 maç men cezası aldığı ortaya çıktı.

Eskişehirspor, lige verilen ilk yarının ardından takımdan ayrılan Burhan ve Malecki'nin boşluğunu Sırbistan FK Rad takımında oynayan 20 yaşındaki orta saha oyuncuları Goran Causic ve Andrej Mrkela'yı transfer etti. Her iki oyuncuyu da Eskişehir'e getiren siyah kırmızılı takımın yöneticileri, Causic ile 4,5 yıl, Mrkela ile ise yarım sezon kiralık olarak protokol imzaladı. Eskişehirspor, Causic ile 1 milyon bonservis beledi ile anlaşırken Mrkela'yı ise, yarım sezon için 100 bin Euro bonservis bedeli karşılığında renklerine bağladı.

20 yaşındaki Causic'in rakip takıma ırkçı davranışlarda bulunduğu için 4 maç men cezası aldığı ortaya çıktı. Sırbistan'da 16 Ekim tarihinde oynanan Sırbistan ve İngiltere U21 karşılaşınmada İngiltere'nin siyahi oyuncusu Danny Rose hakkında ırkçı söylemlerde bulunulması sonrası, UEFA konuyu inceleme altına aldı. UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu, Sırbistan Futbol Federasyonu'na (FSS), 21 yaş altı milli takımının, İngiltere'ye karşı oynadığı 2013 21 Yaş altı Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçı ve sonrasında çıkan olaylar nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama ve 80 bin Euro para cezası verildiğini açıkladı. UEFA ayrıca, iki Sırp teknik direktöre iki yıl men cezası ve Sırbistan 21 Yaş altı Milli Takımı oyuncularından ve Eskişehirspor'un yeni transferi Goran Causic'e 4 maç men cezası verdi. Ayrıca, 3 Sırp futbolcuya da ırkçı davranışlardan dolayı iki ila bir maç arasında değişen men cezası verildi.

UEFA'dan 26 Aralıkta yapılan açıklamada ise, Kontrol ve Disiplin Kurulu tarafından alınan tüm yaptırımların uygulanmasına karar verildi. Verilen cezaların UEFA'nın uluslararası yapılacak olan maçlarda uygulanacağı öğrenildi.