26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Fabregas yetiştirdi

Kartal’da Mersin maçındaki futboluyla herkesi büyüleyen genç gurbetçi, “Fabregas’tan hızlı düşünmeyi ve etkili pas atmayı öğrendim. Oyunum da ona çok benzer” dedi.

6 Kasım 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Fabregas yetiştirdi

Hollandalı gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Oğuzhan Özyakup, son 3 maçtaki formuyla Beşiktaş ve Türk futboluna çok şey katacağını gösterirken, üstadını işaret etti. Hollanda’da Alkmaar’ın altyapısında yetişen ve 17 yaşındayken 2009’da Arsenal’e transfer olan gurbetçi yıldız, 3 yıl birlikte çalıştığı Cesc Fabregas’tan çok şey öğrendi. Arsenal’da A takım bazında Lig Kupası maçlarında şans bulan ve rezerv ligde görev yapan Oğuzhan, “Çocukken idolüm Zidane’dı. Arsenal’e gittikten sonra ise Fabregas oldu” dedi.

3 yıl birlikte antrenman yaptım

Ada’da kaldığı 3 yıl birlikte çalıştığı İspanyol yıldızdan çok şey öğrendiğini belirten gurbetçi yıldız, “Fabregas, herkesten iki hamle öncesini düşünüyor. Top kendisine gelmeden nereye pas vereceğine çoktan karar vermiş oluyor. Ondan çok şey öğrendim. Çok çalışan iyi bir oyuncu. Bana van Persie ile birlikte çok büyük katkısı oldu. Fabregas ile özelliklerimiz birbirine çok benziyor. Oyun kurucu özelliğim var. Etkili paslarım var. Son vuruşlarımın da iyi olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Twitter’dan herkese teşekkür

Trabzon ve Kasımpaşa maçlarından sonra ilk 11’de çıktığı Mersin karşısında bir gol atıp, bir de asist yapan ve 2. yarının başında kırmızıdan atılan 20 yaşındaki genç yıldız, twitter’dan, “Benim ve takımım için güzel başlayan geceyi güzel tamamlamayı çok isterdim. Ama istemeyerek de olsa kırmızı kartla oyun dışı kaldım. 2. yarıda 10 kişi kalmamıza rağmen yerime de koşup 3 puan almamızı sağlayan  arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. Genç yıldızın futbolu dün Hollanda’da da manşetlere taşındı.

Trabzon’u istiyordu

Trabzonspor'un kapısından dönen Oğuzhan, Beşiktaş’a gelmeden 3 ay önce verdiği röportajlarda gönlünün Bordo-Mavili takımdan yana olduğunu dile getirmişti: “Trabzonlu olmamdan dolayı Trabzonspor'a sempatim var. Maçlarını yakından takip ediyorum. Avni Aker’de maçlara da gittim. Bu yıl 53 oldu ama seneye 61 numaralı formayı giyeceğim.”