18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Fair-Play deyip geçme!

Romanya Lig Kupası çeyrek finalinde Mioveni ile CFR Cluj'ü karşı karşıya getiren mücadele, Fair-Play kuralına aykırı gol atılması sebebiyle tekrar oynanacak.

19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Fair-Play deyip geçme!
Romanya Kupası çeyrek finalinde Mioveni ile CFR Cluj arasında bir ay önce oynanan mücadele, garip bir şekilde tarihe geçmeyi başardı. Maçın ilk yarısı Mioveni'nin 3-0 üstünlüğüyle geçilmiş, Cluj ikinci yarıda bulduğu 4 golle mücadeleyi kazanarak adını yarı finale yazdırmıştı. Maçı ilginç hale getiren nokta ise Cluj'ün 86. dakikada 3. golü bulduğunda, yerde bir Mioveni'li oyuncunun olmasıydı. Fair-Play kuralları çercevesinde topu dışarı atması beklenen oyuncular, pozisyona devam ederek önce beraberliği, ardından da galibiyet golünü kaydederek tur atlayan taraf olmuştu.
 
Arsenal maçı emsal oldu
 
Kupadan elenen Mioveni Başkanı Stancu, kurallara aykırı gol atıldığı gerekçesiyle Cluj ekibine durumu anlatan bir mektup yazdı. 1999 yılında Arsenal ile Sheffield arasından oynanan FA Cup maçının aynı sebepten tekrar oynandığını anlatan mektuba Cluj cephesinden olumlu yanıt geldi. Olayı federasyona kadar götüren kulüplere cevap gecikmedi. Karşılaşmanın tekrarına dair ellerine ulaşan belgeye olumlu yaklaştıklarını belirten Federasyon, mücadelenin yeniden oynanacağını açıkladı. Karşılaşmanın ne zaman tekrarlanacağına dair ise henüz net bir tarih verilmedi.