19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Fenerbahçe 1 - 0 G.Antepspor

Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki gerilimli gecede Fenerbahçe, Gaziantepspor'u Emre Belözoğlu'nun 82. dakikadaki penaltı golüyle 1-0 mağlup etti.

21 Eylül 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
 
Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe ile Gaziantepspor karşı karşıya geldi. Karabükspor galibiyetiyle lige başlayan, geçtimiz hafta ise Trabzonspor deplasmanından 1 puanla ayrılan sarı-lacivertliler, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ağırladığı Güney Doğu ekibini Emre Belözoğlu'nun 82. dakikadaki, penaltı golüyle 1-0 mağlup etti. 
 
G.Saray ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada 3 puanı tek golle alan sarı-lacivertliler, bu galibiyetle puanını 7'ye yükseltti ve Akhisar Belediyespor'un zirve ortağı oldu. 

 

FENERBAHÇE - GAZİANTEPSPOR

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEM: Ali Palabıyık

SAAT: 20:00

YAYIN: Lig TV

FENERBAHÇE: Mert, Gökhan, Alves, Bekir, Caner, Mehmet Topal, Emre,  Kuyt, Diego, Sow, Emenike

YEDEKLER: Erten, Hasan Ali, Webo, Selçuk, Kadlec, Alper, Mehmet Topuz

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

GAZİANTEPSPOR: Eray, Koray, Arokoyo, Elyasa, Şenol, Chico, Binya, İbrahim, Mustafa, Oğulcan, Muhammet

YEDEKLER: Bora, Chibuike, Oğuzhan, Camara, Barış, Muhamed, Serhan

TEKNİK DİREKTÖR: Okan Buruk

 

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Spor Toto Süper Lig'de Gaziantepspor ile yaptıkları mücadelede, Trabzonspor maçının 11'ini değiştirmedi.

Geçen hafta deplasmanda bordo-mavili ekibe karşı Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Emenike, Diego, Kuyt ve Sow'dan oluşan 11'i sahaya süren Kartal, Gaziantepspor mücadelesinde de aynı kadroyu görevlendirirken, sadece hücum hattındakı oyuncuların yerleşiminde değişiklik yaptı.

Kuyt daha önce olduğu gibi orta alanın sağında, Sow da solunda görev yaparken, forvette Emenike yer aldı.

Sarı-lacivertli takımda cezalı kaleci Volkan Demirel'in yanı sıra sakatlığı bulunan Meireles ve Egemen Korkmaz ile Serdar Kesimal da maç kadrosunda yer almadı.

- Kombine biletli taraftarlar izledi

Fenerbahçe Kulübü, passolig sistemi için anlaşma yapmasına rağmen, bu maç öncesi bilet satışı için çözüm bulunamadığı için karşılaşmayı sadece kombine biletli taraftarlar tribünden izleyebildi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda özellikle kale arkası tribünlerin büyük bölümü boş kaldı.

Passolig ile sadece bilet satışını kapsayan sınırlı bir işbirliği sözleşmesi imzalandığını duyuran sarı-lacivertli kulüp, maç öncesi yaptığı açıklamada, kombine bileti olmayan taraftarın da stada girebilmesi için yaşanan sorunun giderilmesine ilişkin geçici bir çözüm üretilemediğini, sadece kombine bileti olanlara verilen elektronik bilete sahip taraftarların karşılaşmayı izleyebileceğini bildirdi.

Gaziantepsporlu futbolcular, seremoniye "İstanbul İtfaiyesi 300 yaşında" yazılı pankartla çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Son düdük çaldı ve karşılaşma sona erdi.
 
90.Dakika: Mert Günok bir sakatlık geçirdi ve şu an tedavisi yapılıyor. 
 
90.Dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada bir karambol daha oluştu ama Mert topun sahibi olmayı başardı.
90.Dakika: Sağ kanattan gelişen Gaziantepspor atağında savunma arkasına sarkan İbrahim'e atılan pasta ofsayt bayrağı kalktı ama düdüğü duymayan İbrahim topu alıp ceza alanına girdi ve vuruşunda topu ağlara gönderdi ama ofsaytta olduğunu daha sonra fark etti.
 
89.Dakika: Bir başka Fenerbahçe atağında ceza alanı dışında yerden seken topa Kuyt gelişine vurdu ama kaleci Eray topun sahibi oldu.
 
87.Dakika: Sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Caner, ceza alanına girip şutunu çekti ama sonuç çıkmadı.
 
84.Dakika: Fenerbahçe yarı alanında gerçekleşen ikili mücadelede Kuyt'a sert bir müdahalede bulunan Mustafa Durak sarı kart gördü. 

83.Dakika: Gaziantepspor'da ise Gilles Binya'nın yerine Emmanuel Chibuike oyunda.

81.Dakika: GOOOOOL! Emre Belözoğlu (p) 
 
80.Dakika: Penaltı! Sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanına yerden pasında Webo'nun Gökhan'a pasında Gökhan rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı karar penaltı.

79.Dakika: Orta alanda topsuz bölümde rakibine faul yapan Emre Belözoğlu sarı kart gördü.

71.Dakika: Gaziantepspor'da Muhammet Demir oyundan çıkarken Muhamed İldiz oyunda.

68.Dakika: Gelişen Gaziantepspor kontra atağında rakip ceza alanı ön bölümünde topla buluşan Muhammet'in savunma arkasına sarkan İbrahim'e pasında ofsayt bayrağı kalktı.

65.Dakika: Bu kez Gaziantepspor gole çok yaklaştı. Savunma arkasına sarkan Oğulcan'a atılan ara pasında Oğulcan topu alıp ceza alanına girdi ve hafif sağ çaprazdan karşı karşıya vuruşunu yaptı ama top sol direğin yanından dışarıya gitti.

61.Dakika: Sarı lacivertliler sol kanattan köşe vuruşu kullandı. Ceza alanına yapılan ortada kale sahası ön çizgisinde topa yükselen Mehmet'in kafa vuruşu yandan dışarıya gitti.

60.Dakika: Bu dakikaya kadar Fenerbahçe 304, Gaziantepspor 104 başarılı pas yaptı.

59.Dakika: Fenerbahçe'de Emmanuel Emenike ve Diego Ribas'ın yerine Pierre Webo ve Alper Potuk oyunda.

56.Dakika: Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda kale sahası içine yapılan ortada kaleci Eray, topu yumrukladı.

55.Dakika: Fenerbahçe sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Sow'dan önce Grando topu kornere gönderdi.

53.Dakika: Bu arada Emre ve Emenike arasında bir gerginlik yaşandı ve ardından top Emenike'nin ayağına her geldiğinde tribünden ıslık yükseliyor.

51.Dakika: Fenerbahçe'de Kuyt, bir sakatlık geçirdi ve şu anda oyun alanının kenarında tedavisi yapılıyor.

50.Dakika: Fenerbahçe savunmasında yapılan top kaybı sonucunda topu alan İbrahim'in uzak mesafeden şutunda kaleci Mert topu iki hamlede kontrol etti.

49.Dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanı dışındaki Emre'ye yükseltilen topta Emre topa gelişine vurdu ama top yandan dışarıya gitti.

46.Dakika: Mücadelenin ikinci yarısı Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı.

İKİNCİ YARI

Serbest vuruştan sonuç çıkmıyor. İlk yarıda son düdük çaldı ve ilk yarı sona erdi.

45.Dakika: İlk yarıda artık son anlar... Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı dışı hafif sağ çaprazında topla buluşan Emenike, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

43.Dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topu yine sol kanatta alan Caner bir orta daha yaptı ama savunma topu bir kez daha kornere gitti.

41.Dakika: Yine sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında topla buluşan Caner'in ceza alanına ortasında Kuyt'ın vuruşu yandan dışarıya gitti.

39.Dakika: Oyunun son bölümünde tempo biraz daha düşmüş durumda.

37.Dakika: Bu arada Gaziantepspor forması giyen Elyasa Süme sarı kart gördü.

36.Dakika: Kullanılan serbest vuruşta ceza alanına yapılan ortada Bruno Alves, topa vurmak isterken ellerini kullandı.

35.Dakika: Gaziantepspor yarı alanında topla buluşan Gökhan, hafif sağ çaprazda Mustafa'dan sıyrılmak isterken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

34.Dakika: Fenerbahçe, sağ kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada savunma topu karşıladı.

28.Dakika: Fenerbahçe'nin atakları sıklaşmaya başladı. Ceza alanı içi sol çaprazında topla buluşan Diego, topu ceza alanı dışına taşıyıp yerden pasını Emenike'ye verdi. Emenike'nin sağ ayağının dışıyla çektiği şut üstten az farkla dışarıya gitti.

26.Dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı dışı sol çaprazında topla buluşan Diego'nun uzak mesafeden sağ ayağıyla sert şutu yandan az farkla dışarıya gitti.

24.Dakika: Bu kez gelişen Gaziantepspor atağında sol çaprazda topla buluşan Mustafa, ceza alanına ve biraz daha sağına doğru hareketlenip şutunu çekti ama bu güzel şutu kaleci Mert aynı güzellikle kornere çeldi.

20.Dakika: Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunma topu uzaklaştırdı.

19.Dakika: Fenerbahçe etkili geldi. Sağ kanattan ceza alanı uzak noktasına gönderilen topu alan Diego, topu ayağında fazla tutunca savunma topa müdahale etti. Ardından ceza alanı dışında topu alan Mehmet'in kaleye şutunda savunmaya çarpan top kornere gitti.

15.Dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla buluşan Gökhan, son çizgi yakınlarında bulunan Mehmet'e pasını attı ama Mehmet, Elyasa ile girdiği mücadelede topu oyun alanında tutamadı. Mehmet kornere bekledi ama hakem kale vuruşunu gösterdi.

14.Dakika: Orta alanda gerçekleşen top kapma mücadelesinde Bekir, rakibine faul yaptı ve Gaziantepspor serbest vuruş kullanacak.

10.Dakika: Gelişen Fenerbahçe atağında ceza alanı dışında topla buluşan Emenike, ceza alanına girdi ama Elyasa ile mücadelesinde faul yaptı.

7.Dakika: Bir başka Fenerbahçe atağında ceza alanı dışında topla buluşan Emenike'nin kaleye sert şutu sol direğin hemen yanından dışarıya gitti.

1' Ceza sahasına doğru Gilles Binya ortasını yapıyor.

2. dakika  Mücadelede ilk atak Gaziantepspor cephesinden ve tehlikeli geliyor. Ceza sahası dışında topla buluşan İbrahim Akın kaleyi görür görmez şutunu çekiyor. Bruno Alves'e çarpan top kaleci Mert Günok'u kontrpiyede bırakmasına rağmen son hamleyle topu kornere çelmeyi başarıyor.

1' Ceza sahasına doğru Gilles Binya ortasını yapıyor.

İLK YARI